Procurorii DNA cer arestarea in lipsa a lui Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 25 martie 2016, 10:40 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie cer emiterea unui mandat de arestare in lipsa pentru Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, pentru doua infractiuni de dare de mita, informeaza DNA, intr-un comunicat. Bogdan Alexander Adamescu este acuzat de procurorii DNA ca, impreuna cu tatal sau, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti - Sectia VII Civila pentru ca in schimb, acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Adamescu Grigore Dan. DNA precizeaza ca Alexander Adamescu s-a sustras anchetei in acest caz.

"Pana in prezent, procurorii anticoruptie au facut numeroase demersuri pentru a asigura prezenta inculpatului in fata organelor judiciare, insa acesta a urmarit tergiversarea cercetarilor fata de el si in final sustragerea de la urmarirea penala", arata procurorii DNA.

Ce spune ordonanta procurorilor DNA:

In cursul lunilor iunie si decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander impreuna cu tatal sau a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti - Sectia VII Civila pentru ca in schimb, acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Adamescu Grigore Dan.

Pana in prezent, procurorii anticoruptie au facut numeroase demersuri pentru a asigura prezenta inculpatului in fata organelor judiciare, insa acesta a urmarit tergiversarea cercetarilor fata de el si in final sustragerea de la urmarirea penala.

Avand in vedere aspectele mentionate anterior, la data de 25 martie 2016, procurorii au inaintat Tribunalului Bucuresti referatul cu propunere de arestare preventiva in lipsa a inculpatului Adamescu Bogdan Alexander, pe o perioada de 30 zile, de la data punerii in executarea a mandatului de arestare preventiva.

Acest dosar s-a constituit ca urmare a disjungerii dintr-o cauza penala in care au fost trimisi in judecata patru judecatori din cadrul Tribunalului Bucuresti ￯ Sectia a VII-a civila, in legatura cu pretinderea si primirea unor sume de bani si bunuri in schimbul favorizarii unor interese de afaceri. (comunicat nr. 902/VIII/3 din 24 iunie 2014).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2239 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by