Omar Hayssam, audiat la DNA in dosarul privind privatizarea IPRS Baneasa

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 25 martie 2016, 10:04 Dosare Anticoruptie


Omar Hayssam
Foto: AGERPRES
Sirianul Omar Hayssam a fost adus vineri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi audiat de procurori in dosarul privind privatizarea IPRS Baneasa, anunta Agerpres, citand surse judiciare. Si in urma cu o saptamana, Omar Hayssam, aflat in detentie, a fost adus la DNA pentru a da declaratii in acest caz. DNA face cercetari in legatura cu depunerea mai multor inscrisuri false referitoare la experienta si capacitatea financiara a unei firme reprezentate de Omar Hayssam pentru participarea la privatizarea IPRS Baneasa.

Omar Hayssam a fost condamnat de instantele din Romania in mai multe dosare: 20 de ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak, 16 ani de inchisoare in dosarul 'Volvo Truck', trei ani de inchisoare in dosarul 'Foresta Nehoiu', doi ani de inchisoare pentru trecerea frauduloasa a frontierei.

De asemenea, Hayssam a fost condamnat in 2015 de Tribunalul Bucuresti la 23 de ani si patru luni inchisoare in dosarul 'Manhattan', in care a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT pentru savarsirea unor infractiuni economice. In acelasi dosar, fratele sau, Mohamad Omar, a fost condamnat la 16 ani de inchisoare. De asemenea, cei doi frati au fost obligati sa plateasca in solidar suma de 7,8 milioane lei. Aceasta decizie nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

In anul 2006, sirianul a fugit din Romania, fiind adus inapoi in tara in anul 2013, pentru a-si ispasi pedeapsa cu inchisoarea.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1088 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    maxim (Vineri, 25 martie 2016, 11:05)

    goguleana lugojana [utilizator]

    ar trebui sa ia maxim de pedeapsa. pe langa faptul ca a privatizat fraudulor IPRS a dus si la disparitia uneia din putinele fabrici de componente electronice din Romania, distrugand orice speranta pentru aceasta industrie pana astazi. Confectii, detergenti si masini se mai fac in tara dar semconductori ba.
  • +1 (1 vot)    
    3 ani cu suspendare, eu zic ca este corect (Vineri, 25 martie 2016, 12:48)

    jackalphonse [utilizator]

    daca este cu executare, sa gasim pe cineva sa execute in locul lui...
  • +2 (2 voturi)    
    Cautati mai bine la AVAS si vedeti de ce !!! (Vineri, 25 martie 2016, 12:54)

    andreesanu [utilizator]

    Pe cand investigatii sanatoase la FPS ;AVAS ???,acolo incepeti cercetari si iesiti la pensie si nu-i gasiti pe toti cei care au vandut averea tarii la bucata orcui a cotizat !!!.
    Haisam intra la pachet cu gastile din PDSR ,nu era Haisam nelipsit de linga Iliescu !!!.
    IPRS este un mizilic ,hai fiti seriosi !!! ce-i C.Siderurgic GALATI ?; Alumina Slatina ?;Petrom ?;Rompetrol ?;Teleajen ?Rafo?;Oteluri speciale Tirgoviste ?;Laminor Roman ?;CUG Cluj, Fortus Iasi ?; Fibrex Savinesti?;mii de unitati care au disparut fara urma pe contracte care nu le-a urmarit nimeni !!!
    reprezentantii statului -guvernului doar isi incasau spaga si indosariau povesti !!!, incolonati-ii pe ei la usa DNA !!!.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by