Neculai Ontanu a plecat din instanta, dupa expirarea ordonantei de retinere

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 24 martie 2016, 21:18 Dosare Anticoruptie


Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a parasit joi, in jurul orei 20.00, sediul Curtii de Apel Bucuresti, dupa ce a expirat ordonanta de retinere de 24 de ore emisa pe numele lui de procurorii DNA, transmite Agerpres.

"Am incredere in actul de justitie. Nu pot sa comentez nimic, deoarece este un proces in desfasurare. Cand vom avea informatii, voi comenta", a spus Ontanu, la plecare.

Curtea de Apel Bucuresti a ramas in pronuntare pe cererea DNA de arestare preventiva pentru 30 de zile a lui Neculai Ontanu, acuzat ca a primit un teren drept mita.

De asemenea, procurorii au cerut joi magistratilor si arestarea preventiva a avocatei Loredana Radu si a secretarului Consiliului Local al sectorului 2, Toma Sutru, anchetati pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani, respectiv luare de mita.

Cei trei au fost retinuti miercuri seara de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar constituit ca urmare a unei sesizari formulate in 2016.

Potrivit DNA, in perioada 2006 - 2007, Neculai Ontanu a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoana, beneficiar al unor drepturi litigioase (denuntator in cauza), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, in conformitate cu prevederile Legii 18/1991.

"Dupa emiterea titlului de proprietate, Neculai Ontanu a primit o suprafata totala de teren de 1.500 mp, situata pe strada Barbu Vacarescu, care a fost transferata de catre denuntator, in mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vanzare - cumparare fictive, catre suspecta Radu si o alta persoana, interpusi indicati de edil. In baza acestei solicitari, la 13 noiembrie 2007, s-au incheiat, la acelasi notariat public, doua contracte de vanzare-cumparare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafete de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Vacarescu catre persoana respectiva si asupra unei suprafete de 1.000 mp din acelasi lot catre suspecta Radu", sustin procurorii.

Pretul prevazut, conform DNA, in contractul incheiat cu persoana respectiva a fost de 500 euro/mp, adica valoarea minima conform Ghidului cu preturi orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (pret total 250.000 euro).

"In contractul incheiat cu Loredana Radu a fost prevazut un pret de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro/mp (pret total 50.000 euro). Cu privire la modalitatea de plata s-a mentionat in ambele situatii ca s-ar fi platit un avans de 5.000 euro la o data neprecizata, iar diferenta s-ar fi achitat in numerar in ziua incheierii contractului. In realitate, nu s-a achitat nicio suma de bani, cele doua contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate in contul mitei promise primarului Ontanu, la indicatia acestuia. Suprafata de teren respectiva era cuprinsa in titlul de proprietate emis la propunerea lui Neculai Ontanu si avea o valoare de piata de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revandut de cei doi intermediari, la scurt timp, dupa finalizarea tranzactiilor fictive", au constatat anchetatorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























918 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by