OFICIAL DNA: Andrei Volosevici, fostul primar al Ploiestiului, a luat mita 80.000 de lei pentru acordarea de contracte/ Volosevici este candidatul PNL la primarie

de G.S., I.R.     HotNews.ro
Joi, 24 martie 2016, 9:20 Dosare Anticoruptie


Volosevici Andrei Liviu
Foto: senat.ro
Senatorul PNL Andrei Volosevici s-a prezentat, joi dimineata, la DNA Ploiesti, surse judiciare declarand ca acesta a fost citat in calitate de suspect intr-un dosar care are legatura cu finantarea echipei FC Petrolul Ploiesti. Ulterior, DNA a transmis un comunicat in care a anunta ca Volosevici este acuzat de luare de mita si de abuz in serviciu pentru fapte savarsite cand era primar. Potrivit DNA, Volosevici a primit 80.000 lei mita in trei transe.

UPDATE 15.15 Redam comunicatul DNA:

VOLOSEVICI ANDREI LIVIU
, la data faptelor primar al municipiului Ploiesti, in prezent senator, pentru savarsirea infractiunilor de
- abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea unui folos necuvenit pentru altul si
- luare de mita

MAZALU MARIA MAGDALENA, secretarul municipiului Ploiesti, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea unui folos necuvenit pentru altul

ALBU SIMONA, sef al Serviciului Juridic in cadrul Directiei Juridice a Primariei municipiului Ploiesti, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea unui folos necuvenit pentru altul

Potrivit ordonantei de efectuare a urmaririi penale, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In calitate de primar al municipiului Ploiesti si ordonator principal de credite, prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor si incalcarea dispozitiilor legale, suspectul Volosevici Andrei Liviu a initiat proiectul de hotarare privind asocierea municipiului Ploiesti cu SC FC Petrolul SA in vederea finantarii si realizarii in comun a unor actiuni, servicii si proiecte de interes public local - avand ca obiectiv principal functionarea echipei de fotbal FC Petrolul. In acelasi scop, a semnat un contract de asociere intre municipiul Ploiesti si S.C. FC PETROLUL SA Ploiesti, contract incheiat prin nerespectarea dispozitiilor Legii administratiei publice locale - in conditiile in care o institutie publica nu poate finanta o activitate lucrativa desfasurata de un agent economic cu capital privat.

In acest fel, a determinat prejudicierea bugetului local cu suma totala de 32.577.437 lei si concomitent, obtinerea de catre S.C. FC PETROLUL SA Ploiesti a unui folos necuvenit de aceeasi valoare, reprezentand:
- 17.842.137,70 lei - plati efectuate exclusiv in baza contractului cu incalcarea dispozitiilor legale privind finantele publice,
- 12.955.859,28 lei - chirie datorata de S.C. PETROLUL S.A. pentru Stadionul Ilie Oana pus la dispozitie in baza contractului - cu incalcarea prevederilor legale privind administratia publica locala,
- 121.234,19 lei - contravaloare utilitati datorate de societate si achitate din bugetul local,
- 1.658.205,90 lei - debite stabilite prin acte de control ale Curtii de Conturi a Romaniei - Camera de Conturi Prahova ca fiind datorate de societate si care, in evidenta contabila a unitatii administrativ teritoriale apar ca achitate prin transferarea sumei respective intre conturi ale bugetului local si nu prin plati efectuate de societate.

Contractul de asociere anterior mentionat a fost vizat pentru legalitate de suspectii Mazalu Maria Magdalena si Albu Simona.

In calitate de primar al municipiului Ploiesti, in anul 2012, suspectul Volosevici Andrei Liviu a pretins unui om de afaceri (denuntator) suma de 80.000 lei pe care a primit-o in trei transe, in perioada campaniei electorale pentru alegerile locale (la care candida pentru obtinerea unui nou mandat), pentru ca, in schimb, o anumita firma la care omul de afaceri avea interes sa castige un contract pentru executarea unei parcari supraterane in municipiul Ploiesti, finantat de primarie.

Ulterior, denuntatorul urma sa obtina lucrari in subantrepriza la obiectivul respectiv.

UPDATE 10.55 
 Volosevici este acuzat de procurorii DNA Ploiesti de abuz in serviciu si luare de mita, fapte comise in mandatul de primar din perioada 2008-2012 in legatura cu finantarea echipei FC Petrolul Ploiesti, au declarat surse judiciare, transmite Agerpres.

"Este o procedura inceputa, o sa vin sa mai dau declaratii. In momentul asta sunt suspect. (...) Sunt niste lucruri pe care trebuie sa le demonstrez prin probatorii. (...) Din punctul meu de vedere, nu (nu sunt vinovat- n.r.) si voi incerca sa demonstrez pentru ca nu am de ce sa ma ascund", a spus la iesire Volosevici.  

La intrarea in sediul DNA, Volosevici declarase ca a fost chemat pentru a da lamuriri intr-o anumita speta, insa nu a dat detalii cu privire la dosar. 

Andrei Volosevici a fost primar al Ploiestiului din partea PDL, in mandatul 2008-2012, iar in toamna lui 2012 a fost ales senator intr-un colegiul din Ploiesti.

El a fost desemnat candidatul PNL la primaria Ploiesti.

Anterior, in acest dosar au fost audiati, in calitate de martori, consilierii locali din mandatul lui Volosevici.

Fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu, cel care a castigat alegerile in 2012 din partea PSD in defavoarea lui Volosevici, a fost trimis in judecata anul trecut de procurorii DNA Ploiesti intr-un alt dosar referitor la premierea echipei FC Petrolul Ploiesti din fonduri de la bugetul local.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3735 vizualizari

  • +3 (5 voturi)    
    bani multi (Joi, 24 martie 2016, 10:26)

    vulpoiul rosu [utilizator]

    si uite asa , dragi copii zmeul si-a furat-o! cit credea ca tine smecheria? I love DNA! I love Codruta!
  • +4 (6 voturi)    
    Multumim DNA ca astfel....... (Joi, 24 martie 2016, 11:31)

    gigiN [utilizator]

    .......cunoastem si noi destui parlamentari,altfel invizibili.Sper sa ii cunostem,in acest mod,chiar pe toti !!!
  • +2 (4 voturi)    
    Cam tarziu a ajuns si la Volo (Joi, 24 martie 2016, 14:01)

    MaryLu [utilizator]

    asteptam demult vestea asta,DNA sa mai caute si legalitatea altor proiecte facute de preaiubitul........
  • +1 (1 vot)    
    Candidat??? (Joi, 24 martie 2016, 21:48)

    mr_mojo [utilizator]

    PNL nici măcar nu își dă silința.
    Cazul ideal ar fi cel în care nici un partid din actualul Parlament nu va mai intra în următorul; poate atunci să avem o mică șansă.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by