Deputatul Rizea, trimis in judecata de DNA in dosarul in care este acuzat ca a primit o mita de 300.000 euro

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 22 martie 2016, 16:53 Dosare Anticoruptie


DNA l-a trimis pe deputatul Cristian Rizea in judecata sub control judiciar pentru trafic de influenta, spalare de bani in forma continuata si influentarea declaratiilor, impreuna cu Lucian Coltea, acuzat de cumparare de influenta si splare de bani, informeaza un comunicat al Directiei Anticoruptie.

Deputatul Cristian Rizea a fost audiat, luni dimineata, la DNA in dosarul in care procurorii au cerut Parlamentului sa incuviinteze arestul preventiv in cazul acestuia. 

Pe 9 martie plenul Camerei Deputatilor a decis ca nu poate fi arestat, dar a incuviintat retinerea acestuia.

Ce acuza procurorii:

"In perioada septembrie - decembrie 2009, Rizea Cristian a pretins in mod direct, pentru sine, de la Coltea Lucian, om de afaceri cu cetatenie americana, suma de 300.000 euro disimulata sub forma a doua contracte de imprumut fictive, in schimbul promisiunii, indeplinite ulterior, ca va interveni la nivelul a doua autoritati, RAPPS si primaria comunei Chiajna, astfel incat sa fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor doua autoritati.

Potrivit intelegerii anterioare, in cursul lunii decembrie 2009, Rizea Cristian a primit de la Coltea Lucian, suma totala de 300.000 euro, pentru ca in schimb sa intervina la nivelul celor doua autoritati, astfel incat o persoana din familia lui Coltea Lucian sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti, respectiv ca omul de afaceri sa obtina dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat in litigiu cu primaria comunei Chiajna. 

Pentru a disimula adevarata natura a provenientei sumei de 300.000 euro, primita de deputatul Rizea Cristian ca obiect al traficului de influenta, au fost intocmite patru contracte de imprumut false, cu caracter fictiv. 

In cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfasurarii prezentei anchete penale, Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori si le-a spus sa nu relateze adevarul organelor de urmarire penala, promitandu-le celor doi ca, in perspectiva ca va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spatiu comercial in zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici.  

In cauza au fost dispuse masuri asiguratorii. 

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























584 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by