Radu Ionescu, fost vicepresedinte al CJ Prahova, si-a recunoscut fapta in dosarul in care este acuzat ca a luat mita o masina

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 22 martie 2016, 14:41 Dosare Anticoruptie


Fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean (CJ) Prahova, Radu Ionescu, trimis in judecata de procurorii DNA Ploiesti, in stare de arest preventiv, pentru luare de mita, si-a recunoscut fapta, se arata in rechizitoriul intocmit de procurori in acest dosar, citat de Agerpres.

Conform, in cursul urmaririi penale, Radu Ionescu a avut o atitudine sincera, el recunoscand fapta comisa si regretand savarsirea acesteia. 

De asemenea, procurorii noteaza ca unul dintre denuntatorii din acest dosar este ruda cu inculpatul, respectiv nas de cununie al acestuia. 

Radu Ionescu este acuzat ca a primit, prin intermediul a doi oameni de afaceri, un autoturism marca Volkswagen Golf, in valoare de 22.347 euro, pentru a sprijini societatea unuia dintre acestia in derularea unor contracte de lucrari incheiate cu CJ si efectuarea la timp a platilor aferente. 

De asemenea, masina in cauza a fost primita si ca recompensa pentru numirea si sustinerea unuia dintre cei doi oameni de afaceri in functia de presedinte in Consiliul de Administratie al unei societati comerciale cu capital integral de stat. 

Unul dintre martorii denuntatori le-a spus procurorilor ca Radu Ionescu a si specificat modelul autoturismului, dar si dotarile pe care acesta trebuia sa le aiba. 

In schimbul autovehiculului respectiv, inculpatul, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova in mandatul 2004-2008, a semnat, in numele presedintelui CJ, in baza atributiilor de serviciu si a organigramei de functionare a institutiei, mai multe contracte de executie lucrari cu una dintre firme, precum si documentatia aferenta selectiilor de oferte, rapoartelor de atribuire sau notelor de negociere, se mai arata in documentul citat. 

Radu Ionescu a fost trimis in judecata, luni, de procurorii DNA Ploiesti, in stare de arest preventiv, el fiind acuzat de luare de mita. 

In cauza, procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unui bun imobil ce apartine inculpatului, pana la concurenta sumei de 101.340,55 lei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1690 vizualizari

  • 0 (2 voturi)    
    L-o fi derutat (Marţi, 22 martie 2016, 15:09)

    ICosmin [utilizator]

    ...momentul de reculegere din parlament.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by