News.ro: Decizie de pastrare a interceptarilor SRI, in dosarul Dragos Basescu
Pe 11 martie, judecatoarea Anamaria Tranca de la Curtea de Apel Bucuresti a decis sa respinga, ca nefondate, contestatiile facute de Dragos Basescu si Ciprian Nistor impotriva deciziei de incepere a judecatii, emisa de Tribunalul Bucuresti.
De notat ca decizia a fost pronuntata inainte de publicarea deciziei CCR in Monitorul Oficial, care a avut loc marti, 14 martie.
La Curtea de Apel, avocatii celor doi au invocat recenta decizie a Curtii Constitutionale privind interceptarile si au cerut eliminarea probelor de la dosar care au fost efectuate cu ajutorul Serviciului Roman de Informatii (SRI).
Instanta a considerat ca probele sunt valabile si a respins cererile lui Basescu si Nistor, scrie news.ro. Mai mult, CAB i-a obligat pe cei doi la cheltuieli de judecata totale de 700 de lei.
Decizia judecatoarei nu este inca motivata.
Decizia Justitiei vine dupa ce Curtea Constitutionala a decis, in 16 februarie, ca prevederea din Codul de procedura penala potrivit careia supravegherea tehnica poate fi efectuata de "alte organe specializate ale statului" decat organul de cercetare penala sau lucratorii specializati din cadrul politiei este neconstitutionala.
Curtea a precizat, in motivare, ca hotararea se aplica si dosarelor aflate pe rolul instantelor.
De notat ca judecatorul constitutional Daniel Morar a declarat la inceputul lunii martie, pentru HotNews.ro, ca, in urma deciziei Curtii Constitutionale, probele considerate ca fiind obtinute in mod nelegal nu sunt inlaturate in mod automat, ci judecatorii vor decide de la caz la caz. Morar sustine ca trebuie facuta distinctia intre nulitati absolute si relative. In cazul interceptarilor realizate de SRI, acestea par a se incadra la nulitati relative, fiind vorba de modalitatea de interceptare.
Nulitatea relativa a unor probe poate fi invocata doar pana la un anumit moment procesual, mai precis pana finalizarea procedurii la camera preliminara. Altfel spus, in acele dosare care au trecut de camera preliminara, interceptarile - chiar realizate de SRI - nu mai pot fi anulate ca probe.

Un uriaș adormit ar putea ucide viața din oceane / Mark Zuckerberg și-a făcut de râs metaversul / Noi filme „Lord of The Rings” la orizont
Când vremea o ia razna pentru o lună - O „plimbare” virtuală printre extremele de frig și căldură în cele 12 luni ale anului
„Nu mai vorbiți veverițelor, că vă iau și vă prind de coadă și apoi mă excit”. Girl Up, rețeaua adolescentelor care luptă împotriva abuzurilor sexuale din școli
Zelenski spune că situația de pe front devine din cea în ce mai grea. Hanna Maliar: Rușii și-au desfășurat toate forțele pentru a încercui Bahmut
Răsturnare de situație în cazul morții Dariei Dughina. Un grup clandestin anti-Putin a ucis-o pe fiica lui Aleksandr Dughin, susține un fost deputat rus
![]() | Proiect finantat de Uniunea Europeana |
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania. |
- 15 ani 9 luni
- 15 ani 5 luni
- 15 ani
- 11 ani 4 luni
- 11 ani 2 luni
- 4329 zile
- 4132 zile
- 3798 zile
- 3712 zile
- 3712 zile
- 7650 zile
- 4323 zile
- 5889 zile
- 6464 zile
- 3876 zile
- 3728 zile
- 6315 zile
- 5668 zile
- 6273 zile
- 3770 zile
- 4335 zile
- 6008 zile
- 6842 zile
- 5412 zile
- 5339 zile
- 6394 zile
- 6367 zile
- 3424 zile
- 4575 zile
- 6368 zile
- 3827 zile
- 3643 zile
- 4637 zile
- 5441 zile
- 5455 zile
- 6275 zile
- 5436 zile
- 3720 zile
- 3687 zile
- 4560 zile
- 6078 zile
- 4600 zile
- 5861 zile
- 4153 zile
- 6207 zile
- 4714 zile
- 3650 zile
- 3873 zile
- 4985 zile
- 3663 zile
- 3909 zile
- 6725 zile
- 5633 zile
- 4922 zile
Zice DNA, nu A3, varanul, Gadea sau altii!
PS. Nu i-a cazut de loc bine puscariasului Voiculescu hotararea aceasta a CAB. Isi facuse iluzii cu privire la inregistrarile lui din dosarul Santajul. Ei, asta e ! Abia ce-o sa iasa din parnaie, c-o sa intre la loc.
PS. La a doua condamnare o sa-l faca coleg cu Visinescu si Ficior. Asa, ca intre tovarasi !
Wow, chiar asa? functioneaza justitia si dupa decizia CC?
Deci, ca sa vedeti numai cat de parsivi pot sa fie unii, sa minta fara jena. Ma rog, e dreptul lor sa ceara "drepturi" si puteri. Tine insa de societate sa le mai si dea peste mana, Ne-a ajuns Securitatea dinainte, plus ca oricum asculta si intercepteaza aproape orice misca...
PS: o sa cred ca SRI s-a "reformat" si chiar ne apara cu adevarat cand vor curata "Academia ANI-SRI", plus ASSN de toate jegurile plagiatoare si hoti cu conexiuni in servicii. Pana atunci, orice emana de acolo e suspect de manipulare si anchete "la comanda", cu tinta clara. Stau sa ma gandesc, de ex, la dosarul Bancorex si cate altele, rezolvate cu taxe pe prostime si cu beneficiarii zburdand liberi, mari afaceristi.
La asta nu m-am gandit.
Unde era SRI cand a fost devalizat Bancorex, cel pentru care platim direct pentru fiecare litru de benzina si indirect pentru absolut orice produs cumparam.
Ca doar a fost transportat de la fabrica pana in magazin.
Aaaaaaaaaaa...si sa nu uitam si serviciile de transport persoane in si in afara localitatilor.
Pana atunci ii privim la televizor pe cei care au devalizat Bancorex.
Decizia CCR spune ca sunt ilegale. Curtea de apel spune ca sunt legale. CCR este instanta superioara, dar asta nu conteaza pentru instanta inferioara, Curtea de apel.
Buuuun. Ce rezulta de aici?
1. Il condamna in prima instanta in baza inregistrarilor iar la recurs il achita pentru ca se constata ca probele au fost obtinute ilegal, conform deciziei CCR.
2. Avand in vedere decizia CCR, castiga la CEDO si asta inseamna bani de la bugetul de stat, colectati din taxele NOASTRE.
Eu in calitate de cetatean simplu, daca castig un proces cu statul, ce sanse am sa fie pusa in aplicare hotararea judecatoreasca, in conditiie in care o decizie CCR este ignorata?
Vor trece anii, vom baga in puscarie toti coruptii de acum, dar probabil se vor schimba si lucrurile in justitie iar coruptii condamnati acum vor castiga pe banda rulanta procese cu statul care i-a condamnat fara probe sau cu probe obtinute ilegal. Averile inapoi plus dobanzi si penalitati.Asta vrem? Nu suntem destul de saraci?
Sa ii condamne, dar sa ii condamne pe probe solide, probe care exista, dar procurorii uneori sunt prea comozi sa le caute.