DNA: Dan Adamescu poate depune garantii imobiliare si mobiliare in contul cautiunii de 40 de milioane de lei

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 17 martie 2016, 18:06 Dosare Anticoruptie


Dan Adamescu
Foto: Hotnews
Directia Nationala Anticoruptie a incuviintat cerera omului de afaceri Dan Adamescu de a depune garantii imobiliare si mobiliare in contul cautiunii de 40 de milioane de lei. Procurorii anticoruptie "au incuviintat cererea inculpatului Adamescu Dan Grigore de constituire a cautiunii in limita sumei 40.000.000 lei, prin depunerea de garantii reale imobiliare si mobiliare asupra unui imobil compus din teren (14.065 mp) si doua corpuri de cladire (5.197 mp si 4.931 mp), situate in municipiul Bucuresti si asupra mai multor bunuri mobile constand in echipamente tehnologice tipografice, toate in valoare totala de 12.124.679 euro", se arata intr-un comunicat al DNA.

"In conformitate cu dispozitiile art. 217 Cod de procedura penala, cautiunea garanteaza participarea inculpatului la procesul penal si respectarea de catre acesta a obligatiilor, putand servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infractiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii. Inculpatului Adamescu Dan Grigore i-a fost adusa la cunostinta ordonanta privind admiterea cererii de consemnare a cautiunii si dispunerea sechestrului asiguratoriu in conformitate cu dispozitiile Codului de procedura penala", se mai arata in comunicat.

Omul de afaceri Dan Grigore Adamescu este inculpat intr-un dosar de coruptie care vizeaza o paguba de 795.387.999 lei produsa patrimoniului Astra Asigurari.

Procurorii au dispus pe 7 martie luarea masurii controlului judiciar pe cautiune asupra acestuia, Dan Adamescu avand la dispozitie un termen de 10 zile pentru a depune o cautiune de 40 milioane de lei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























586 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    luati pana la ultimul leu (Joi, 17 martie 2016, 18:15)

    un domn [utilizator]

    poporul roman TREBUIE sa se constitue parte civila in relatia cu acest Bidiviu pentru Subminarea Industriei Financiare - Erodarea increderii in institutii financiare, alaturi de el sunt ashteptati si oficiali CSA
    • +1 (1 vot)    
      Comment sters de user (Joi, 17 martie 2016, 19:06)

      Pastrati-l pe Conta [anonim] i-a raspuns lui un domn

      • +1 (1 vot)    
        snap shot din 2015 (Joi, 17 martie 2016, 22:00)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui Pastrati-l pe Conta

        Securist miliardar de carton (Vineri, 28 august 2015, 8:56)

        dorel [anonim] i-a raspuns lui Mitica
        Toata viata lui a trait din a plimba bani furati sau pe datorie dintr-o firma in alta, ma mir cand va incepe ANAF sau RISE project sa descurce misterele grupului de firme Nova.
        Omul nu stie o iota de asigurari, va spun de la prima mana. Cel mai mare dusman pt piata din Romania sunt patronii romani ca el: platesc angajatii cu salarii minime, evita sa plateasca taxe, tin oamenii in conditii mizerabile in timp ce ei plimba masini de sute de mii de euro, te trateaza ca pe un rahat. Atitudine de nigerian, acolo unde i-e si locul.
        Ar fi frumos ca SPP sa dezvaluie in presa incidentul in care domnul a fost prins la intrarea in Parlament cu o geanta plina de valuta. Cui ii era destinata?

        http://economie.hotnews.ro/stiri-pensii_private-20383395-interviu-dan-adamescu-kpmg-facut-tot-posibilul-blocheze-vanzarea-astra-allianz-generali-vor-prelua-toata-tara-anul-vor-dubla-preturile.htm

        in acest link e comentariul...foarte interesant


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by