Horodniceanu: Regulamentul DIICOT, in curs de modificare / 30% din dosare au avut suportul SRI

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 17 martie 2016, 15:59 Dosare Anticoruptie


Daniel Horodniceanu
Foto: Mediafax
Procurorul sef al DIICOT Daniel Horodniceanu a declarat, joi, ca regulamentul DIICOT va fi transmis cel tarziu, luni, la Ministerul Justitiei, pentru a fi modificat in vederea corelarii cu OUG privind interceptarile, afirmand ca, pana in prezent, 30% din dosare DIICOT au beneficiat de suportul SRI, potrivit Mediafax.

"Regulamentul nostru va pleca maine (vineri-n.r) sau cel mai tarziu luni, la Ministerul Justitiei, pentru modificare, timp in care vom astepta. Deja au inceput sa ne soseasca CV-uri de la Politie si vom intreprinde (masurile necesare-n.r.). Avem un termen de 30 de zile pe care ni-l da OUG, dar cred ca vom reusi mai repede sa avem cei 40 de politisti de care avem atata nevoie", a declarat procurorul sef al DIICOT Daniel Horodniceanu, intrebat daca institutia pe care o conduce va putea sa angajeze in timp util personalul necesar pentru efectuarea interceptarilor.

Daniel Horodniceanu a sustinut ca dosarele nu se bazeaza numai in interceptari, ci si pe alte mijloace de proba si ca, intr-adevar, decizia CCR poate intarzia unele dosare pentru ca se va lucra "putin mai greu".

Intrebat cate dintre dosarele care au fost trimise in judecata de DIICOT au avut suportul SRI, Horodniceanu a precizat ca este vorba despre aproximativ 60% din mandate si 30% din dosare.

Horodniceanu a mai spus ca aparatura de interceptare de care vor dispune institutiile este unica si fiecare institutie va trebui "sa isi marcheze tintele in timp real si sa obtina pentru exploatarea informatiei cablul necesar".

"Aparatura de interceptare este aceeasi, este unica, este in Cercul National de Interceptare a Comunicatiilor.(...) Fiecare dintre noi va trebui sa isi marcheze tintele in timp real si sa obtina pentru exploatarea informatiei cablul necesar pentru fiecare dintre institutii pentru ca altfel nu ne vom putea duce la bun sfarsit activitatea de urmarire penala", a explicat Horodniceanu.

Cat priveste infiintarea unei institutii responsabile cu efectuarea interceptarilor, procurorul sef al DIICOT a afirmat ca este nevoie de o discutie mai larga, afirmand ca se impune o opinie fudamentata a parlamentarilor si constituirea unui grup de lucru pe aceasta tema.

Seful DIICOT a participat joi la conferinta "Securitatea cibernetica-de la protectia individului, la securitatea nationala", organizata la Parlament.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























912 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Activitatea DIICOT=zero barat (Joi, 17 martie 2016, 19:22)

    floriniulian [utilizator]

    DIICOT alaturi de Parchet si IPJ sunt cele mai compromise institutii din Romania.

    Aceste institutii au patronat jaful din ultimii 25 de ani si sunt cauzele devalizarii si distrugerii acestei tari.

    Este inutil sa mai spun ca sunt controlate in intregime de interlopi si mafia trans-partinica.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by