Razvan Murgeanu, fost consilier de stat al lui Traian Basescu, a fost arestat preventiv

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 16 martie 2016, 21:59 Dosare Anticoruptie


Razvan Murgeanu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Razvan Murgeanu, fost consilier de stat in cadrul Administratiei prezidentiale in mandatul lui Traian Basescu, a fost arestat preventiv, au decis, miercuri, magistratii Tribunalului Bucuresti, potrivit Mediafax.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis propunerea procurorilor DNA si au decis arestarea preventiva a lui Razvan Murgeanu, fiind suspect de trafic de influenta, dare de mita si instigare la infractiunea de spalare a banilor.

In acelasi dosar a fost arestata preventiv pentru 30 de zile si Gabriela Simion-Gangoe, "practician in insolventa, sub aspectul savarsirii infractiunilor de intermedierea ori inlesnirea efectuarii unor operatiuni comerciale sau financiare, de catre persoana care are sarcina de a supraveghea, a controla, a reorganiza sau a lichida un operator economic privat, complicitate la trafic de influenta, complicitate la dare de mita, abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata si spalare a banilor, in forma continuata".

Potrivit anchetatorilor "in perioada iulie 2015 - februarie 2016, inculpata Gangoe - Simion Gabriela, in calitate de practician in insolventa, a dispus plata din conturile unei societati comerciale, aflata in supravegherea sa, a sumei totale de 63.670,07 lei, reprezentand remuneratie incasata nelegal. Aceasta suma de bani a fost disimulata prin emiterea unor facturi reprezentand servicii de audit, ce nu au fost prestate in realitate, de catre o firma pe care o controleaza printr-o ruda de-a sa, catre societatea platitoare sau subcontractori ai acesteia".

Totodata procurorii sustin ca "in perioada 22.06.2011 - 08.06.2012, Primaria Sectorului 5 si o asociere formata din doua firme (una dintre ele fiind societatea aflata in insolventa, la care am facut referire mai sus), au incheiat mai multe contracte avand ca obiect executarea, finalizarea si intretinerea lucrarilor de reabilitare termica a unui numar de 85 imobile situate in sectorul 5 al municipiului Bucuresti, in valoare totala de 71.892.541 lei, fara TVA".

"La data de 31 decembrie 2015, Primaria Sectorului 5 Bucuresti a platit catre asocierea respectiva suma totala de 8.500.000 lei, reprezentand o plata partiala pentru serviciile prestate. Pentru a se efectua plata respectiva dar mai ales pentru a influenta functionarii ce aveau atributii in acest sens, inculpatul Stanescu Valentin, in calitate de director in cadrul Primariei Sector 5 Bucuresti, a pretins de la reprezentantii asocierii respective, prin intermediul inculpatului Murgeanu Gheorghe Razvan, suma de 15.000 de euro. La randul sau, acesta din urma a pretins de la inculpata Gangoe - Simion Gabriela, pe langa suma de bani respectiva, alti 15.000 euro, pentru sine, in scopul de a-si trafica influenta in directia aratata mai sus, lucru cu care aceasta a fost de acord", se mai spune in acelasi comunicat.

De asemenea "Gangoe - Simion Gabriela, in baza intelegerii prealabile cu Murgeanu Gheorghe Razvan, a explicat conducerii firmei pe care o supraveghea ca cei 8,5 milioane lei au fost virati de Primaria Sectorului 5 "cu niste conditii' si ca se impunea plata unor comisioane. Astfel, inculpata a dispus subcontractarea unor lucrari de remediere la blocurile ce au facut obiectul unuia dintre contracte catre o societate comerciala. De asemenea inculpata a mai dispus si plata din contul societatii pe care o supraveghea, in calitate de practician in insolventa, in contul subcontractorului a sumei totale de 600.000 de lei, ce include: contravaloarea lucrarilor de remediere, comisionul de 15.000 de euro pretins de inculpatul Murgeanu Gheorghe Razvan pentru exercitarea influentei asupra directorului Stanescu Valentin din cadrul Primariei Sector 5 Bucuresti, comisionul de 15.000 de euro promis directorului Stanescu Valentin pentru aprobarea documentatiei aferente platii de 8.500.000 de lei, a platilor ce urmeaza a fi efectuate pana la suma totala de incasat si pentru deblocarea garantiilor contractuale, suma de 15.000 de euro promisa de inculpata Gangoe - Simion Gabriela persoanelor din conducerea societatii pe care o supraveghea, pentru a nu se opune celor aratate mai sus, comisionul de 173.777 lei, reprezentand suma pretinsa de inculpata Gangoe - Simion Gabriela pentru incasarea creantei de 8,5 milioane lei si obtinerea sprijinului inculpatilor Murgeanu Gheorghe Razvan si Stanescu Valentin", mai informeaza DNA.

Procurorii sustin ca "aceasta din urma suma de bani a fost virata in contul aceleiasi firme pe care inculpata o controleaza prin intermediul unei rude. De asemenea, in acelasi scop, de a disimula provenienta sumelor de bani si a drepturilor asupra acestora, inculpata Gangoe - Simion Gabriela l-a instigat pe administratorul societatii subcontractoare sa efectueze plata unei sume de 3.000 de euro (reprezentand o parte din comisionul in suma de 15.000 de euro pretins de Murgeanu Gheorghe Razvan) catre o alta persoana cu titlu de folos necuvenit pentru exercitarea influentei asupra directorului Stanescu Valentin si a altor persoane din cadrul Primariei Sector 5 in scopul aratat mai sus".

Fostul consilier prezidential a ajuns marti la DNA pentru a fi audiat in calitate de suspect intr-un nou dosar de coruptie si a fost retinut pentru 24 de ore de procuroii DNA, fiind prezentat miercuri in fata magistratilor cu propunere de arestare preventiva.

Razvan Murgeanu a fost consilier de stat in cadrul Administratiei prezidentiale in mandatul lui Traian Basescu din iunie 2013 pana in luna octombrie a anului 2014.

Anterior functiei detinute la Cotroceni, Murgeanu a fost viceprimar al Capitalei, iar in perioada 2009-2013 secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus de Elena Udrea pana in 2012.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1838 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    "Inlantuirea" logica : retinerea, arestarea, (Miercuri, 16 martie 2016, 22:20)

    Susufler0 [utilizator]

    condamnarea !
    PS. O sa-l puna DNA sa-si scrie "Memoriile" de la Primaria Generala si de la MDRT ?
  • +2 (4 voturi)    
    base, ai reformat statul (Miercuri, 16 martie 2016, 22:25)

    rov [utilizator]

    intelege, restul sunt victime colaterale...udrea,razvan etc...
    Nu pune la suflet si nu cadea in derizoriu...ai antrenat un caine de paza care musca si hotii stapanului. Simplu.
  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 17 martie 2016, 1:23)

    [anonim]

  • -3 (3 voturi)    
    Deci . . . . (Joi, 17 martie 2016, 7:37)

    Vali Cel Batran [utilizator]

    . . .. la data cand s-au comis infractiunile acest Murgeanu nu mai era consilier Prezidential demult si nici Basescu Presedinte. Dar era musai sa se pronunte si numele lui Basescu, asa in treacat! Independentilor!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by