Kovesi: Nu este "vital" ca procurorul general sa faca parte din CSAT

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 10 martie 2016, 15:48 Dosare Anticoruptie


Laura Codruta Kovesi la Sedinta de bilant privind activitatea Directiei Nationale Anticoruptie pe anul 2015
Foto: Captura Privesc.eu
Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, considera ca nu este "vital" pentru sistemul de procuratura ca seful Ministerului Public sa faca parte din Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT). 

"Avand in vedere faptul ca am detinut sase ani functia de procuror general, as putea sa va spun ca nu cred ca este vital pentru sistemul de procuratura ca procurorul general sa faca parte din CSAT", a declarat, intr-un interviu acordat Agerpres, Kovesi, cu privire la propunerea de modificare a legislatiei astfel incat seful Ministerului Public sa faca parte din CSAT. 

Ea a precizat ca, atunci cand a fost procuror general, a fost invitata de foarte multe ori la sedintele CSAT-ului, cand s-au luat diverse decizii care puteau influenta activitatea procurorilor. 

"Atunci cand s-a decis ca evaziunea fiscala si coruptia sunt amenintari la siguranta nationala si s-au instituit acele grupuri de lucru inter-operative intre mai multe institutii, s-a luat o decizie in CSAT si am fost invitata la acea sedinta", a exemplificat sefa DNA. 

Potrivit lui Kovesi, ministrul Justitiei ar putea aduce lamuririle necesare, atunci cand este cazul, in sedintele CSAT. 

"Exista ministrul Justitiei in CSAT care poate sa dea, daca sunt necesare, anumite lamuriri sau anumite avize de legalitate. Cred ca procurorul general poate fi invitat oricand la sedintele CSAT si nu cred ca, in principal pentru sistemul de procuratura, aceasta este o problema esentiala, care sa tina de eficienta sau de calitatea activitatii procurorilor. Sunt convinsa ca procurorii au foarte multe alte probleme in activitate de care procurorul general trebuie sa se preocupe. Este opinia mea, asteptam sa vina noul procuror general ca sa vedem daca are aceeasi opinie sau o alta", a conchis Kovesi.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























917 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by