​Stire actualizata

Oficial: DNA a pus sechestru de 300.000 de euro pe conturile fostului vicepresedinte al ASF

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 7 martie 2016, 12:29 Dosare Anticoruptie


Directia Nationala Anticoruptie a pus sechestru de 300.000 de euro pe conturile fostului vicepresedinte al ASF, George Daniel Tudor, anunta institutia intr-un comunicat de presa.
  • Comunicatul transmis de DNA:
"In dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 158/VIII/3, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie ￯ Sectia de combatere a coruptiei au dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizare, prin instituirea sechestrului, asupra sumelor de bani, in lei si valuta, prezente si viitoare, pana la concurenta sumei de 300.000 euro aflate in conturile bancare numele inculpatului TUDOR DANIEL GEORGE, la data faptei presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara.

In dosarul respectiv acesta este cercetat, in arest la domiciliu, privire la savarsirea infractiunii de luare de mita.

Masura asiguratorie a fost dispusa avand in vedere ca exista date si probe ca suma de 300.000 euro reprezinta obiectul infractiunii de luare de mita, astfel incat, prin masura respectiva, sa fie evitata instrainarea sau sustragerea de la urmarire a bunurilor care pot face obiectul confiscarii si care pot servi la garantarea executarii pedepsei amenzii, a cheltuielilor judiciare ori a repararii pagubei produse prin infractiune.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta prezenta ordonanta
."

Fostul vicepresedinte al ASF, George Daniel Tudor, a ajuns luni la sediul DNA pentru a lua la cunostinta faptul ca procurorii DNA au pus sechestru pe conturile acestuia, pana la concurenta sumei de 300.000 de euro, au declarat anterior surse judiciare pentru Mediafax.

George Daniel Tudor este arestat la domiciliu pentru luare de mita dupa ce "in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, a primit de la administratorul firmei respective (denuntator in cauza), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului sa fie unul favorabil omului de afaceri", precizeaza DNA.

Banii ar fi fost dati in trei transe de cate 100.000 de euro, "o prima transa, in mod direct, iar urmatoarele doua transe, in mod indirect, prin intermediul sotiei sale Tudor Doina Anca, senator in Parlamentul Romaniei, persoana care cunostea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atat provenienta cat si scopul pentru care erau remise aceste sume de bani", arata procurorii DNA.

Senatorul Doina Tudor este in arest la domiciliu in aceeasi cauza.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1137 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by