DNA cere incuviintarea retinerii si arestarea lui Cristian Rizea. Deputatul este acuzat ca a primit 300.000 de euro pentru a interveni la RAPPS si Primaria Chiajna

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 2 martie 2016, 16:31 Dosare Anticoruptie


Cristian Rizea
Foto: Agerpres
Laura Kovesi solicita aprobarea retinerii si arestarii preventive a deputatului Cristian Rizea, acuzat de DNA de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor. 

Procurorul sef al Directiei Anticoruptie a transmis Parchetului General cererea si referatul intocmit in cauza, in vederea sesizarii ministrului Justitiei pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a deputatului Rizea, informeaza un comunicat DNA.

Potrivit procurorilor, la data de 2 decembrie 2009, potrivit unei intelegeri anterioare,Rizea Cristian a primit de la Coltea Lucian, om de afaceri cu cetatenie americana, suma de 200.000 euro, iar la cateva zile, la data de 6 decembrie2009, a primit suma de 100.000 euro - in total 300.000 euro - pentru ca in schimb sa intervina la nivelul a doua autoritati, RAPPS si primaria comunei Chiajna,

Banii ar fi fost dati pentru ca Lucian Coltea  sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti, respectiv sa obtina dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat in litigiu cu primaria comunei Chiajna. 

Pentru a disimula adevarata natura a provenientei sumei de 300.000 euro, primita de deputatul Rizea Cristian ca obiect al traficului de influenta, au fost intocmite patru contracte de imprumut false, cu caracter fictiv, arata sursa citata.

De asemenea, in cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfasurarii prezentei anchete penale, Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori si le-a spus sa nu relateze adevarul organelor de urmarire penala, promitandu-le celor doi ca, in perspectiva ca va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spatiu comercial in zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici. 

In acelasi dosar, procurorii anticoruptie au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a lui Coltea Lucian , cetatean american, pentru savarsirea infractiunilor de cumparare de influenta si spalare de bani in forma continuata (doua acte materiale) si va fi prezentat miercuri la Inalta Curte  cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Deputatul Cristian Rizea a fost adus miercuri cu mandat la DNA.

Deputatul Cristian Rizea a declarat miercuri, la iesirea din sediul DNA, ca nu a facut trafic de influenta si nu este vinovat de "absolut nimic". 

"M-au chemat pentru o problema mai veche, care s-a rezolvat acum sase ani pe civil, iar acum o s-o rezolv si din punct de vedere penal", a spus Rizea, citat de Agerpres.

Rizea este presedintele PSD Sectorul 5 si isi anuntase intentia de a candida la primaria acestui sector.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2849 vizualizari

  • +16 (16 voturi)    
    Pai (Miercuri, 2 martie 2016, 16:42)

    NicolaeA [utilizator]

    pe plavramentarul asta-l vedeai seara de seara la TV cu anticoruptia-n gura ! Ma si miram ca anticoruptia avea la el in gura culoare maro !
    • +5 (5 voturi)    
      Bravo DNA! (Miercuri, 2 martie 2016, 19:02)

      andreitr [utilizator] i-a raspuns lui NicolaeA

      300 000 de euro dintr-un foc? Un român obișnuit câștigă suma asta într-o viață, în cel mai bun caz. Mafia roșie pesedistă nu se dezminte. Hai DNA!
  • +14 (16 voturi)    
    ! (Miercuri, 2 martie 2016, 17:05)

    Kpriciu [utilizator]

    Țara se mai poate vindeca de Coruptie, doar cu tratament glonțos. Pedepsele sunt frecție la piciorul de lemn pentru indivizi de teapa astuia! Problema e cu atât mai gravă pentru ca hotii sunt politicienii!
  • +15 (15 voturi)    
    /// (Miercuri, 2 martie 2016, 17:17)

    hmara [utilizator]

    Cum asa?
    Si el?
    Nu cred.
    Are o moaca de om cinstit.
    Era deontologul latrinelor.
    • +5 (5 voturi)    
      Miercurea Neagra si pentru acesta (Miercuri, 2 martie 2016, 17:33)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui hmara

      si pentru Latrina 3 .. au luat o in mana ..(adresa de raspuns CNCD)
    • +4 (4 voturi)    
      avere (Miercuri, 2 martie 2016, 17:55)

      Confident [utilizator] i-a raspuns lui hmara

      Deontolog ca deontolog dar cu o avere de invidiat de stateau matzele in coada intrebandu-se de unde mama cotoilor a dobandit.o
    • +6 (6 voturi)    
      Ce moaca de Narcos are (Miercuri, 2 martie 2016, 17:55)

      Haskal [utilizator] i-a raspuns lui hmara

      si Ingerasul asta Anticorupt.
  • +14 (16 voturi)    
    Academia Penala a P$D (Miercuri, 2 martie 2016, 17:21)

    un domn [utilizator]

    are un nou student, actualemente Boboc, doar e Un Semn al Primaverii. Important este ca pana in Noiembrie 2016 sa ramana max.100 de Parlamentari, restul sa se inscrie volntar sau fortzat la Ashezamantul Rahova Bakery Plaza
  • +4 (4 voturi)    
    "M-AU CHEMAT PT O PROBLEMA MAI VECHE (Miercuri, 2 martie 2016, 17:47)

    Susufler0 [utilizator]

    CARE S-A REZOLVAT ACUM 6 ANI PE CIVIL, IAR ACUM O S-O REZOLV SI DIN PUNCT DE VEDERE PENAL."
    Nici nu ma indoiesc ca "in civil" n-a fost asa cum spui tu. Doar ca dupa ce ai demonstrat instantei civile ca cele 4 imprumuturi NU au existat in realitate, abia atunci ai deschis bine de tot pista penala pe care apoi a pornit-o DNA avand la indemana cele patru inscrisuri false, care faceau credibile faptele penale savarsite de tine.
    PS. Mare tepar esti nea Cristi !
  • +3 (3 voturi)    
    rezolvare a la rizea (Miercuri, 2 martie 2016, 17:53)

    Razvansky [utilizator]

    iar acum o s-o rezolv si din punct de vedere penal", a spus Rizea...

    Sa rezolvi problemele cetatenilor dobitocule!
  • +3 (3 voturi)    
    Rizea un hot! (Miercuri, 2 martie 2016, 18:17)

    DAF [utilizator]

    Exista ,,Unul dintre noi"ca si candidat.Rizea si Raetchi sa se duca la plimbare.
    Hotii astia sunt mana-n mana.USL -ul traieste la sectorul 5.
    Nitu Primar la 5
  • +4 (4 voturi)    
    Categoria de stiri (Miercuri, 2 martie 2016, 18:28)

    doiburtosi [utilizator]

    In loc de "dosare anticoruptie" ar trebui sa se numeasca direct"bulau". Despre asta e vorba..
  • +5 (5 voturi)    
    Scurta lamurire (Miercuri, 2 martie 2016, 18:37)

    antonie [utilizator]

    Cam cum se comporta acest om:

    https://www.youtube.com/watch?v=OS6MIPenBS0

    sute de mii spaga, probabil milioane in total, si circ cu niste casolete cu mancare pentru saraci. Adica furi de acolo de unde trebuie sa primeasca de drept saracii ajutor si ulterior te lauzi ca ai impartit 10 kg de mancare de te miri unde la o mana de oameni.
    Asemeni Vanghelie, Mazare, Oprisan, Becali, lista e lunga si foarte PSDista (dar nu numai).
  • +6 (6 voturi)    
    si altii........... (Miercuri, 2 martie 2016, 18:41)

    TRABI [utilizator]

    Vrem cerere din nou pentru vozganian , caty , palgiatori , doctori si ceilalti sarlatania ai tarii ....Urgent trebuie sa scapam de rai si sa ne putem vedea de o viata linistita ....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by