Fostul manager al Spitalului Judetean Ploiesti, condamnat la trei ani cu suspendare pentru luare de mita

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 23 februarie 2016, 19:22 Dosare Anticoruptie


Fostul manager al Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, Alexandru Baloi, a fost condamnat marti de Tribunalul Bucuresti la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita in forma continuata, decizia nefiind definitiva, potrivit Agerpres.

Potrivit portalului instantelor de judecata, magistratii l-au condamnat pe Baloi la trei ani de detentie pentru luare de mita in forma continuata, fiind vorba despre patru acte materiale comise in perioada martie 2014 - august 2015.

Instanta a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe un termen de patru ani si confiscarea speciala a sumei de 6.500 lei primita de inculpat cu titlu de foloase necuvenite.

De asemenea, Baloi este obligat la plata cheltuielilor judiciare avansate de catre stat, in cuantum de 11.000 lei, din care suma de 10.000 lei reprezinta cheltuielile ocazionate de desfasurarea urmaririi penale.

Conform deciziei pronuntate de Tribunalul Bucuresti, pe durata termenului de supraveghere Baloi va trebui sa respecte mai multe masuri si sa presteze, timp de 90 de zile, munca in folosul comunitatii.

Decizia instantei poate fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicare.

Alexandru Baloi a fost trimis in judecata de procurorii DNA in septembrie 2015, pentru luare de mita in forma continuata, el fiind anterior prins in flagrant in timp ce primea bani de la un om de afaceri.

Potrivit unui comunicat emis la acel moment de DNA, Baloi este acuzat ca, in perioada aprilie 2014 - iulie 2015, a primit, in mod repetat, in calitate de manager al SJU Ploiesti, de la un om de afaceri, care este denuntator in cauza, sume de bani reprezentand aproximativ 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia din urma, in baza unui contract de servicii incheiat cu respectiva unitate spitaliceasca.

In total, Baloi a primit, in perioada respectiva, 6.500 de lei, banii fiindu-i remisi in trei transe care, conform anchetatorilor, se coroboreaza cu retragerile de numerar din contul societatii omului de afaceri, atat din punctul de vedere al datei, cat si al procentajului.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca inculpatul chiar a tergiversat efectuarea platilor respective pentru a-i determina pe reprezentantii firmei sa-i remita comisionul convenit din valoarea facturilor.

Managerul SJU Ploiesti a fost prins in flagrant, la data de 26 august, cand a primit de la martorul denuntator 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea platii facturilor restante emise de societatea omului de afaceri si pentru a incheia cu acesta din urma fie un act aditional la un contract de mentenanta deja existent, fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale, suma fiind gasita de anchetatori asupra inculpatului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























431 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by