DNA: Cristian Melesteu, fost director in Ministerul Tineretului si Sportului, urmarit penal dupa ce ar fi organizat din fonduri publice o tabara pentru o organizatia de tineret a partidului

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 22 februarie 2016, 16:18 Dosare Anticoruptie


Cristian Melesteu, fost director al Directiei Programe si Activitati pentru Studenti din cadrul Ministerul Tineretului si Sportului, este urmarit penal de Directia Nationala Anticoruptie pentru abuz in serviciu si uz de fals, se arata intr-un comunicat de presa transmis de DNA. Procurorii il acuza ca in 2013, sub pretextul desfasurarii unui proiect studentesc, a organizat la un hotel din Poiana Brasov o tabara politica de dezvoltare personala si leadership pentru organizatia de tineret a unui partid politic, cheltuielile fiind suportate din fondurile publice ale ministerului.

La evenimentul desfasurat in perioada 22 - 24 noiembrie 2013 au participat peste 100 de persoane, cheltuielile de cazare si masa ajungand la 14.000 lei. Acestea au fost suportate din fondurile publice gestionate de catre Ministerul Tineretului si Sportului.

DNA precizeaza ca o mare parte dintre persoanele care figurau pe lista de participare la acel proiect erau studenti ai unei facultati din Pitesti care nu ar fi participat la acel eveniment decat pe "hartie".

Agerpres informeaza ca Melesteu, fost director in cadrul Ministerului Tineretului si Sportului, s-a prezentat luni la DNA, fiind citat intr-un dosar de coruptie.

Potrivit unor surse judiciare citate de agentia de presa, Melesteu ar fi fost chemat in calitate de suspect intr-un dosar legat de finantarea ilegala a unei tabere politice a TSD Arges.

Potrivit Ziarul Argesul, in calitate de director in cadrul Ministerului Tineretului si Sportului, Melesteu avea in coordonare casele de cultura ale studentilor din tara si toate activitatile din acest domeniu.

Cristian Melesteu a fost de-a lungul timpului consilier judetean PSD Arges, director al Casei de Cultura a Studentilor Pitesti si, pentru o scurta perioada in timpul guvernarii PDL-PSD, in 2009, comisar-sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului.

  • Comunicatul integral al DNA
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspectul

MELESTEU CRISTIAN, director al Directiei Programe si Activitati pentru Studenti din cadrul Ministerului Tineretului si Sportului, pentru comiterea infractiunilor de :
- abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- uz de fals.

In ordonanta prin care s-a dispus efectuarea urmaririi penale se arata exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2013, suspectul Melesteu Cristian, in calitate de director al Directiei Programe si Activitati pentru Studenti din cadrul Ministerului Tineretului si Sportului, cu incalcarea atributiilor de serviciu si sub pretextul desfasurarii proiectului studentesc ED-ECO Sport, a organizat la un hotel din Poiana Brasov o tabara politica de dezvoltare personala si leadership pentru organizatia de tineret a unui partid politic.

Toate cheltuielile de cazare si masa ale celor peste 100 de participanti, in cuantum de 14.000 lei, destinate desfasurarii proiectului respectiv, in perioada 22 - 24 noiembrie 2013, au fost suportate din fondurile publice gestionate de catre Ministerul Tineretului si Sportului, suma ce constituie totodata un folos necuvenit pentru formatiunea politica.

De mentionat este ca o mare parte dintre persoanele care figurau pe lista de participare la acel proiect sunt studenti ai unei facultati din Pitesti care nu au participat la acel eveniment decat pe "hartie".

Suspectului Melesteu Cristian i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1925 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by