Tudor Daniel George, fost vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, audiat la DNA intr-un nou dosar de coruptie

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 18 februarie 2016, 10:29 Dosare Anticoruptie


Daniel Tudor, fost presedinte CSA si vicepresedinte ASF
Foto: AGERPRES
Tudor Daniel George, fost vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, este audiat joi dimineata de procurorii DNA intr-un nou dosar de coruptie, in care este suspectat ca ar fi primit bani pentru a schimba rezultatele controlului desfasurat la Carpatica Asigurari, anunta Mediafax, citand surse judiciare.

Daniel Tudor a demisionat in octombrie 2013 din functia de vicepresedinte al ASF, invocand motive personale si incompatibilitatea intre membrii Consiliului ASF si membrii Parlamentului Romaniei, dupa ce sotia sa a fost aleasa parlamentar.

Fostul vicepresedinte ASF mai are un dosar penal inca din 2014, atunci cand procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de Daniel George Tudor, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice. Procurorii au aratat ca exista indicii temeinice potrivit carora: In perioada mai - iunie 2013, inculpatii Carabulea Ilie, Mirzac Marian, Mustatea Radu, impreuna cu alte persoane, au constituit o asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Prin initierea, respectiv, constituirea acestui grup infractional, Carabulea Ilie si Mirzac Marian au reusit, in mod fraudulos, in perioada mai - decembrie 2013, sa tergiverseze si sa influenteze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F) asupra activitatii societatii de asigurari respective, astfel incat sa nu reiasa deficiente grave. Tudor Daniel George, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, a ignorat concluziile unui raport de control intocmit de catre functionarii A.S.F care evidentia deficiente grave la societatea de asigurari detinuta si controlata indirect de Carabulea Ilie, potrivit DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1638 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Carambol la Carabulea !!! (Joi, 18 februarie 2016, 13:26)

    andreesanu [utilizator]

    Ce este suspect in povestea de la Carpatica este grija unora de a nu da chix.Vezi ANAF care a asigurat cateva mii de masini la Carpatica.
    Nici ASF nu a rascolit rahatul prea tare.
    Deocamdata la Carpatica actionar Carabulea n-a facut decat un CARAMBOL !!!,sa vedem cum s-o descurca itele pina la urma.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by