Geanina Terceanu, suspendata din functia de judecator la Tribunalul Bucuresti dupa ce a fost trimisa in judecata de DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 10 februarie 2016, 10:30 Dosare Anticoruptie


Judecatoarea Geanina Terceanu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Geanina Terceanu a fost suspendata de CSM din functia de judecator la Tribunalul Bucuresti dupa ce a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita in schimbul pronuntarii unei solutii favorabile in dosarul transferurilor din fotbal. "Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat marti suspendarea din functie, incepand cu aceasta data, a Geaninei Terceanu, judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, ca urmare a trimiterii in judecata pentru savarsirea unor infractiuni", anunta miercuri CSM, intr-un comunicat citat de Agerpres.

Hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM a fost luata in temeiul dispozitiilor art. 40 lit. j) din Legea 317/2004 conform carora sectiile Consiliului dispun suspendarea din functie a magistratilor si art. 62 alin. (1) lit. a) si alin. (2) din Legea 303/2004 care prevede ca judecatorul este suspendat din functie cand a fost trimis in judecata pentru savarsirea unei infractiuni.

Saptamana trecuta, DNA a anuntat ca judecatoarea Geanina Terceanu, aflata in arest la domiciliu, a fost trimisa in judecata pentru luare de mita in legatura cu pronuntarea unei solutii favorabile in dosarul transferurilor din fotbal.

In dosar au fost trimisi in judecata si fostii impresari Ioan si Victor Becali, precum si Cristian Borcea, fost presedinte executiv al Clubului de fotbal Dinamo, pentru dare de mita, toti aflati in executarea unei pedepse cu inchisoarea.

De asemenea, au fost deferiti justitiei doi avocati - George-Antonie Iorgovan si Daniel-Costel Petre - pentru marturie mincinoasa.

DNA preciza, intr-un comunicat de presa, ca, in februarie 2009, Geaninei Terceanu, in calitate de judecator la Tribunalul Bucuresti, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbalisti, in care fratii Becali si Cristian Borcea, alaturi de alti inculpati, fusesera trimisi in judecata pentru inselaciune si evaziune fiscala.

Pe 3 aprilie 2012, magistratul a pronuntat in dosarul respectiv o hotarare de achitare fata de toti inculpatii, in temeiul dispozitiilor art. 10 lit. a din Codul de procedura penala din anul 1968 ('fapta nu exista').

Potrivit rechizitoriului procurorilor, pentru a pronunta aceasta solutie de achitare, Geanina Terceanu a primit, in intervalul aprilie 2009 - mai 2012, o suma totala de 195.000 de euro.

"Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost data inculpatei Terceanu de catre inculpatii Becali, iar suma de 10.000 de euro de catre inculpatul Borcea. In cursul anului 2009, o parte din banii primiti in modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folositi de Terceanu la achizitionarea unei locuinte (al carei pret total a fost de 93.000 euro). Ulterior, la 12 noiembrie 2012, hotararea de achitare pronuntata de catre Geanina Terceanu a fost desfiintata printr-o decizie penala a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a II-a Penala, instanta de control judiciar pronuntand condamnarea inculpatilor la pedepse privative de libertate", sustin procurorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1390 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by