Inalta Curte: Dan Sova scapa definitiv de arestul la domiciliu; decizia este definitiva

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 8 februarie 2016, 12:39 Dosare Anticoruptie


Dan Sova
Foto: Agerpres
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv luni inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar in cazul senatorului Dan Sova, trimis recent in judecata in dosarul CET Govora, informeaza Agerpres.

Decizia a fost luata de un complet de divergenta, format din trei judecatori, dupa ce doi magistrati nu au cazut de acord, saptamana trecuta, asupra masurii preventive ce trebuie aplicata in cazul lui Dan Sova. Cel de-al treilea judecator intrat in completul de divergenta a inclinat balanta in favoarea judecarii lui Dan Sova in libertate sub control judiciar.

Pe durata celor 60 de zile de control judiciar, Dan Sova trebuie sa respecte mai multe obligatii printre care: sa se prezinte in instanta ori de cate ori este chemat; sa se prezinte la organul de politie in raza caruia locuieste, desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau de cate ori este chemat; sa nu paraseasca tara decat cu incuviintarea prealabila a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata; sa nu comunice in mod direct sau indirect, pe orice cale, cu inculpatul Mihai Balan, precum si cu martorii din cauza: Veronica Cristina Voinescu, Teodor Voinescu, Simona Ciuru, Alin Aurel Niculae Brincusi, Ileana Cristina Dintica, Radu Stefan Cernov, Denise Balan, Rada Dumitru, Neghina Ion Paduretu, Radu Iulian Tenea, Constantin Lepadat, Carmen Manuela Alexandrescu, Petre Grigore, Ilinca Daniel, Doru Constantin, Ion Gazaru si Cristian Rizea.

Dan Sova a fost eliberat din arest preventiv pe 22 ianuarie si plasat in arest la domiciliu, iar pe 26 ianuarie a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta in legatura cu un contract de asistenta juridica de la CET Govora.

In dosar, a fost deferit justitiei Mihai Balan, director general al CET Govora SA, la data faptelor, pentru abuz in serviciu in forma continuata (2 acte materiale).

Potrivit DNA, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa Mihai Balan, director general al CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unor contracte de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

"Astfel, in urma demersurilor intreprinse de Sova pe langa Balan, directorul general al CET Govora SA, in lunile decembrie 2011, respectiv mai 2013, a incheiat doua contracte de consultanta cu firma de avocatura reprezentata de martorul denuntator, iar in perioadele ianuarie - octombrie 2012 si iunie 2013 - august 2014 a avizat, din partea CET Govora, platile efectuate in baza celor doua documente, cu incalcarea prevederilor legale si a normelor interne de functionare a societatii respective. (...) Incheierea unor astfel de contracte de consultanta nu-si gasea justificarea, intrucat, la acea vreme, CET Govora SA dispunea de un departament juridic in care isi desfasurau activitatea sase juristi, iar problematica dosarelor aflate in lucru nu impunea asistenta din partea vreunei societati de avocati", arata DNA.

Procurorii sustin ca, actionand in aceasta maniera, Mihai Balan a produs un prejudiciu in dauna CET Govora SA de peste 1,3 milioane lei (suma totala decontata cu o frecventa lunara, in baza celor doua contracte sus mentionate), concomitent cu obtinerea unor foloase necuvenite, in acelasi cuantum, de catre firma de avocatura.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1361 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    Deci e liber la furat (Luni, 8 februarie 2016, 12:45)

    CititorulComentator [utilizator]

    Si la polititsul ala care a luat 600 euro i-au dat 3 ani cu executare!!!

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20772405-politist-din-constanta-condamnat-3-ani-inchisoare-pentru-luare-mita.htm
  • +6 (6 voturi)    
    ICCJ i-a facut cel mai mare rau ! (Luni, 8 februarie 2016, 13:02)

    Susufler0 [utilizator]

    De ce sa nu se intoarca sa predea Drept Fiscal studentilor din anul II de la Drept ? In fond, intr-o zi-doua scandalul de la Vianu paraseste prima pagina asa incat se poate pune de o noua controversa , de data asta la Facultatea de Drept : este moral (daca legal o mai fi !) ca Sova sa predea studentilor ce se pregatesc sa devina aparatori ai legii ? Care este exemplul personal dat de profesor invataceilor ?
    PS Sa nu ma luati cu prezumtia de nevinovatie. Aia se aplica doar magistratilor (strict cu privire la cazul pe care il judeca sau se pregatesc sa-l judece).
  • +8 (8 voturi)    
    Dupa modelul Nastase... (Luni, 8 februarie 2016, 13:07)

    Johanis [utilizator]

    Vor fi judecati vreo zece ani, si el si tovarasul sau de hotie, victor ponta, vor fi condamnati usor, doar asa sa nu fie deranjati prea tare si uite asa au ramas si cu banii si fara sa simta ca au incalcat legea.
    Treaba romaneasca. Daca ai un nume, legea este mult mai blanda, cei platiti s-o aplice judeca cu alta masura.
    Si ca orice mafioti adevarati, vor fi condamnati pentru faptele cele mai putin grave!
    Pai adrian nastase dupa ce a privatizat toata tara pe nimic, in final a fost condamnat pentru niste termopane, si, la iesire din puscarie, dupa o perioada foarte scurta de executare a pedepsei, dadea lectii de drept constitutional presei si romanilor, chiar la poarta inchisorii.
    Recent spunea un fost director de la Aversa ca o companie germana inaintase o oferta de opt milioane de euro, dar reprezentantii guvernului roman au afirmat ca este suficient un milion in acte si restul cash, ''ohne rechnung''.
    Mai cerceteaza cineva aceste privatizari sau s-a pus cruce dosarelor?
  • +2 (2 voturi)    
    e bine, (Luni, 8 februarie 2016, 13:28)

    nesuferitu [utilizator]

    inseamna ca ''corturarul'' s-a indreptat! cam repede ce-i drept, dar omu' e la alt nivel, nu? poate nici nu-l mai bagati in tribunal, ce ziceti de asta?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by