Buzau: Secretara-sefa a unui liceu tehnologic, condamnata la inchisoare cu executare pentru o frauda la Bacalaureat

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 1 februarie 2016, 18:18 Dosare Anticoruptie


Tribunalul Buzau a condamnat-o la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare pe secretara-sefa de la Liceul "Costin Nenitescu" din Buzau, Marioara Milea, in dosarul in care a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta la examenul de bacalaureat din 2014, transmite Agerpres.

Potrivit solutiei pe scurt publicata luni pe site-ul Tribunalul Buzau, instanta, "in baza art. 291, alin 1, C.penal, cu referire la art 6 din Legea 78/2000, condamna pe inculpata Milea Marioara la pedeapsa de doi ani cu inchisoare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta in luna august 2014(..) in baza art 15 din Legea 187/2012, revoca beneficiul suspendarii conditionate pentru pedeapsa de 4 luni inchisoare aplicata inculpatei, rezultand o pedeapsa de 2 ani si 4 luni inchisoare".

Decizia Tribunalului Buzau nu este definitiva, putand fi atacata cu apel.

Secretara-sefa de la Liceul "Costin Nenitescu" a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta la examenul de bacalaureat din toamna lui 2014, impreuna cu fostul director de la Liceul Tehnologic din Vernesti, Viorel Miritescu, retinut in urma unui flagrant.

Viorel Miritescu a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pentru o perioada de patru ani, fiind insa obligat sa presteze munca in folosul comunitatii pentru o perioada de 120 de zile la Primaria comunei Berca.

Marioara Milea a fost condamnata initial in septembrie 2013, printr-o sentinta a Judecatoriei Buzau, la 4 luni de inchisoare dupa ce ar fi falsificat doua certificate de absolvire a unor cursuri postliceale, cu foile matricole aferente si cu toate ca aceasta se afla in perioada de supraveghere judiciara, in luna august 2014 a pretins si primit 1.200 lei pentru a interveni pe langa profesorii corectori in scopul promovarii de catre un candidat a disciplinei Limba si literatura romana a examenului de bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2014.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1135 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    penibil. (Luni, 1 februarie 2016, 19:07)

    Cataleya [utilizator]

    Astia care comit infractiuni in domeniul educatiei si invatamantului ar trebui sa primeasca pedepse de la 5 ani in sus, fara niciun compromis.
  • +3 (3 voturi)    
    Din cauza astora... (Luni, 1 februarie 2016, 19:08)

    Cataleya [utilizator]

    ...care falsifica "doar" o biata diploma sau "doar " un biet certificat de absolvire avem acum ministri si deputati care n-au nici macar bacalureatul, iar scoala profesionala si-au luat-o pe spaga!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by