Bacau: DNA cerceteaza modul in care s-au cheltuit banii la festivalul Theaterstock

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 22 ianuarie 2016, 21:19 Dosare Anticoruptie


DNA - Serviciul Teritorial Bacau are pe rol "in lucru un dosar penal" care are ca obiect modul in care banii alocati de catre Consiliul local Bacau si Ministerul Culturii au fost cheltuiti de organizatorii Festivalului Theaterstock, desfasurat in vara anului trecut, se mentioneaza intr-un comunicat remis presei, vineri, de DNA, citat de Agerpres.

Potrivit documentului, este "inceputa urmarirea penala doar cu privire la fapta (in rem)".

"Alte informatii privind stadiul anchetei nu pot fi oferite in conformitate cu prevederile art.12, lit. e) din legea 544/2001", se mai mentioneaza in document.

Dupa incheierea Festivalului Theaterstock, considerat a fi fost o reusita culturala de membrii celor peste 200 de grupuri teatrale insumand aproximativ 1.000 de artisti de prestigiu din Romania si din alte 16 tari, in presa locala bacauana au aparut o serie de materiale ce evocau neregularitati financiare si chiar acuzatii de coruptie in gestionarea de catre organizatori, Teatrul municipal Bacovia, a sumei de aproximativ 700.000 de euro alocata de Consiliul local Bacau pentru derularea manifestarii.

Ulterior, si o serie de consilieri locali au cerut lamuriri, primind, spun ei, doar explicatii evazive.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























548 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Anchete de 2 lei... (Vineri, 22 ianuarie 2016, 21:52)

    floriniulian [utilizator]

    La Piatra Neamt s-au furat sute de milioane de euro iar DNA Bacau se ocupa cu anchete de 2 bani....

    Asa cum spunea si Kovesi, coruptie este si in DNA sa nu ne facem iluzii...insa DNA-ul din Moldova are zero rezultate de ani de zile iar nimeni de la Bucuresti nu se alarmeaza.

    Acest lucru este catastrofal pentru imaginea de integritate a acestei institutii.
  • 0 (0 voturi)    
    Pai (Vineri, 22 ianuarie 2016, 21:59)

    UpNext [utilizator]

    e vorba de Moldova. la ce naiba va asteptati? Corectitudine, integritate, transparenta etc.? Ce, suntem in Suedia??


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by