Dosarul lui Sorin Oprescu, retrimis de judecatori la DNA pentru remedierea rechizitoriului

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 18 ianuarie 2016, 18:15 Dosare Anticoruptie


Sorin Oprescu, in catuse
Foto: Mediafax
Tribunalul Bucuresti a decis luni ca procurorii DNA au termen cinci zile sa completeze rechizitoriul prin care primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost trimis in judecata pentru luare de mita, informeaza Agerpres. Tribunalul a admis luni mai multe cereri si exceptii invocate de Sorin Oprescu si alti inculpati din acest dosar, in legatura cu mai multe nereguli si neclaritati din dosar.

"Constata neregularitatea actului de sesizare a instantei si conf. art 345 alin. 3 Cod de procedura penala trimite cauza procurorului pentru a remedia neregularitatile actului de sesizare a instantei in termen de 5 zile de la comunicare", se arata in decizia tribunalului.

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis in judecata, alaturi de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa - director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti si ulterior al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu - directorul Directiei Economice din Primaria Generala a Capitalei, Florin Supeala - director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti, Claudiu Bengalici - administrator al unei societati comerciale, Cristian Stanca (fostul sau sofer), Ruxandra Avasiloae - director general al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti.

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infractional organizat, constituit de directorul Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop savarsirea de infractiuni de coruptie, mai precis dare si luare de mita, din sume provenite din bugetul municipalitatii.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinta sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de coruptie.

Curtea de Apel Bucuresti i-a admis recent lui Oprescu o cerere de inlocuire a arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar, in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu si constituire a unui grup infractional organizat.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, Oprescu are mai multe obligatii, printre care: sa nu depaseasca limita teritoriala a municipiului Bucuresti; sa se deplaseze doar la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, magazine alimentare si farmacii de pe raza sectorului 1 sau unitati spitalicesti din Bucuresti; sa nu se apropie de ceilalti inculpati sau martori din dosar; sa nu exercite functia de primar; sa nu participe la manifestari sportive sau culturale ori la alte adunari publice.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3005 vizualizari

  • +2 (4 voturi)    
    Avem nevoie de linist, nu? (Luni, 18 ianuarie 2016, 18:45)

    ouyang [utilizator]

    Banditul scapa incet dar sigur de orice puscarie. Asta e tara, Columbia lui Escobar e mic copil.
  • +3 (5 voturi)    
    Vevhea clasa securisto-comunista conduce (Luni, 18 ianuarie 2016, 18:59)

    Popescu [anonim]

    Sorin Oprescu este fiu de general de Securitate iar familia sa de origine evreiască a fost beneficiara prosperă a venirii la putere a partidului Comunist după 1948. După Revoluţie Sorin Oprescu a devenit, la propriu, un fel de fiu (politic şi sentimental) al preşedintelui Iliescu
  • +3 (5 voturi)    
    P.M.B. parte civila !!! (Luni, 18 ianuarie 2016, 19:07)

    acciduzzu [anonim]

    Ce asteapta Primaria Bucuresti in a se constitui parte civila in dosarul șpăgarului Don' Oprescu, sa recupereze si pu..mea ceva din furăciuni.
    • -1 (3 voturi)    
      mai prietene, tu ce ai citit? (Luni, 18 ianuarie 2016, 21:01)

      Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui acciduzzu

      instanta a trimis rechizitoriul inapoi la dna sa-l refaca/completeze, cum vrei sa spui, pentru ca nu sunt suficiente probe, deci despre ce furaciuni vorbesti atata timp cat procesul nici macar nu a inceput din lipsa de probe din partea acuzarii?
      • -1 (1 vot)    
        ce nu ti-e clar? (Marţi, 19 ianuarie 2016, 10:10)

        ouyang [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

        Probabil e cunoscut deja ca oprescu 10% printre prieteni. Asta era tariful lui la orice contract. Si nu pe profit ci pe venit.
        • +1 (1 vot)    
          nu mi-e clar ce probe sunt (Marţi, 19 ianuarie 2016, 14:26)

          Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui ouyang

          nu mi-e clar ce probe sunt in dosarul lui Oprescu.
          si se pare ca nici judacatorilor din moment ce au retrimis dosarul la dna
  • 0 (10 voturi)    
    uite flagrantul, nu e flagrantul (Luni, 18 ianuarie 2016, 19:33)

    Tovarasul Spirala [utilizator]

    uite rechizitoriul, luati-l inapoi ca e varza si uite asa coruptul de oprescu nu mai e primar degeaba
    dna style ;)
  • +1 (1 vot)    
    ! (Luni, 18 ianuarie 2016, 20:41)

    Kpriciu [utilizator]

    Justiție made în Romania!
  • +1 (1 vot)    
    Don' Oprescu El Capo si Joaquín Guzmán "El Chapo" (Luni, 18 ianuarie 2016, 20:51)

    catani [anonim]

    Diferenta dintre cei doi gangsteri este ca, in timp ce "Lordul Drogurile" a scapat din puşcărie prin "munca" - sapand tunele- pe El Capo Pul.mea il scapa judecatorii. Avantaj México !
  • 0 (0 voturi)    
    Statuie Oprescu (Luni, 18 ianuarie 2016, 21:35)

    CititorulComentator [utilizator]

    La cum sta in poza, nu mai trebuie facuta si statuia :) lol
  • 0 (2 voturi)    
    Munca facuta in graba si prost (Luni, 18 ianuarie 2016, 21:54)

    Stef_and [utilizator]

    Asta e rezultatul slabei pregatiri a justitiarilor, o turma care termina facultati de drept la privat, iau examenenele pe sustache, se furiseaza in sistem pe baza de pile si relatii- la salarii mari si dupa aceea vin sa dea lectii! Asta e Romania!
    TRAIASCA CORUPTIA- traiasca!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by