UNPR, despre ancheta DNA: Se refera la solicitarea de catre procurori a unor documente privind modul de constituire a Fondului 'Solidaritatea', in decembrie 2015

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 15 ianuarie 2016, 15:08 Dosare Anticoruptie


UNPR a precizat vineri intr-un comunicat de presa, legat de informatia potrivit careia DNA verifica modul cum au fost cheltuite unele fonduri de catre partid, ca procurorii au solicitat, in decembrie 2015, documente privind modul de constituire a Fondului "Solidaritatea" si destinatia finala a sumelor incasate in acest cont.

Ce spune UNPR in comunicatul de presa:

"Subiectul se refera la solicitarea, in decembrie 2015, de catre DNA, a unor documente privind modul de constituire a Fondului 'Solidaritatea' si destinatia finala a sumelor incasate in acest cont.

Precizam ca, in mai 2010, UNPR a anuntat deschiderea unui fond de solidaritate pentru sprijinirea celor afectati de criza financiara. UNPR a lansat, la acel moment, o invitatie catre politicieni, parlamentari, agenti economici si catre toti cei care doreau sa contribuie, sa faca donatii in contul respectiv. Persoane din conducerea partidului au facut, la randul lor, donatii in cont, din veniturile personale.
 
Ulterior, Ministerul Finantelor Publice (MFP) a deschis un cont de solidaritate cu acelasi scop - diminuarea efectelor crizei economice.

UNPR a varsat, in data de 12.10.2010, in contul deschis de MFP toate sumele acumulate din donatii cu aceasta destinatie.

UNPR a pus la dispozitia DNA toate documentele solicitate."

Potrivit unor surse HotNews.ro, procurorii ar suspecta o deturnare de fonduri stranse pentru sinistrati.

UNPR ar fi deschis un cont in urma unor inundatii pentru a strange bani, insa acestia ar fi fost scosi si folositi in interesul partidului.

Perchezitiile au avut loc in decembrie, dar informatia a aparut in spatiul public acum.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1088 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    Astia vorbesc? (Vineri, 15 ianuarie 2016, 16:10)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Partid de securisti si criptocomunisti, si mai au si tupeu. Niste mafioti inraiti, cum e si generalul izmenelor - un plagiator de joasa spita, adica un HOT.
    • +2 (2 voturi)    
      DNA e ca pitbullul,nu mai da drumul la ce apuca ! (Vineri, 15 ianuarie 2016, 16:49)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      Numai la asta nu se mai gandeau uneperistii ! Cred ca in momentul asta partidul este terminat, ( deci nu numai Oprea ci si cei din conducere, indiferent ca au avut de a face cu banii stransi sau nu) ! Nici ca-i pica mai bine PSD-ului, treaba asta. S-a terminat cu candidatura pe liste comune iar eventualii evadati de "rasa" din UNPR isi vor putea gasi adapost in partide de soi si poate chiar si locuri eligibile.
  • +3 (3 voturi)    
    '' Interesul National "ne baga mana-n buzunare ! (Vineri, 15 ianuarie 2016, 17:01)

    Plagarus [utilizator]

    Deși în nici un sondaj UNPR nu depăşește 1,5-2% din intenția de vot a românilor, acest partid a ajuns să dețină peste 10% din numărul parlamentarilor.

    Seful Inspectoratului General pentru Imigrari, chestorul Nelu Pop, scria urmatoarele: “Traiesc sentimente de mare respect si aprecieri, alaturi de ceilalti colegi ai nostri din minister, fata de OMUL MINISTRU si MINISTRUL OM – din fruntea Internelor. (…) De mult asteptam… Si Dumnezeu l-a adus la noi, la Interne, pentru a implini si tine toate acestea, pe domnul GABRIEL OPREA – MINISTRUL OM!”


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by