Sorin Frunzaverde, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul alegerilor prezidentiale

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 15 ianuarie 2016, 8:28 Dosare Anticoruptie


Sorin Frunzaverde (arhiva)
Foto: AGERPRES
Sorin Frunzaverde, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, a fost condamnat la doi ani de inchisoare, cu suspendare, in dosarul alegerilor prezidentiale, transmite Digi24. Vicepresedintele CJ Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni, condamnat in acelasi dosar la 3 ani si 4 luni cu executare. Decizia nu este definitiva, ea poate fi atacata cu recurs.

Instanta a mai decis punerea sub supraveghere a lui Sorin Frunzaverde pe un termen pe patru ani.

Dosarul in care politicianul liberal fost pus sub acuzare pentru folosirea ilegala a influentei de lider politic a fost trimis in judecata de DNA in iulie 2015.

Sorin Frunzaverde a fost trimis in judecata de procurorii DNA sub acuzatia de savarsirea infractiunii de folosire, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, a influentei ori a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

In acelasi dosar a fost trimis in judecata Ionesie Ghiorghioni, vicepresedinte al Consiliului Judetean Caras Severin, acuzat de:
  • - folosire, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, a influentei ori a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,
  • - influentarea declaratiilor (trei infractiuni),
  • - fals intelectual,
  • - uz de fals.

Care sunt acuzatiile procurorilor, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul DNA:

In perioada cuprinsa intre cele doua tururi de scrutin ale alegerilor prezidentiale din luna noiembrie 2014, inculpatul Frunzaverde Sorin si-a folosit influenta pe care o avea in calitatea sa de presedinte al Consiliului Judetean Caras Severin si de vicepresedinte al unui partid, asupra inculpatului Ghiorghioni Ionesie, vicepresedinte al Consiliului Judetean si membru in acelasi partid politic, in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, respectiv sa obtina, in al doilea tur de scrutin, un numar mai mare de voturi pentru candidatul formatiunii din care faceau parte si, implicit, sa-si consolideze pozitia in cadrul acestei formatiuni politice, dar si in plan administrativ, prin conditionarea repartizarilor bugetare de rezultatul votului.

Ulterior, in zilele de 12 si 13 noiembrie 2014, inculpatul Ghiorghioni Ionesie a luat legatura cu 9 primari carora le-a solicitat, folosindu-se de autoritatea si influenta sa de vicepresedinte al Consiliului Judetean Caras Severin, sa faca demersuri favorabile in directia respectiva.

De asemenea, pentru a-i determina sa procedeze in acest sens, inculpatul Ghiorghioni Ionesie le-a transmis acestora ca, de rezultatul votului, vor depinde alocarile bugetare efectuate de Consiliul Judetean catre primarii in anii 2015 si 2016 (respectiv pana la terminarea mandatului conducerii CJ Caras Severin).

La data de 18 noiembrie 2014, in urma unui accident rutier provocat de autoturismul pe care il conducea, soldat cu ranirea usoara a mai multor persoane, inculpatul Ghiorghioni Ionesie a determinat trei persoane sa faca declaratii necorespunzatoare adevarului, in sensul ca acestea au relatat faptul ca masina implicata in coliziune fusese condusa de catre una dintre ele.

Pentru aceasta, Ghiorghioni Ionesie a uzat de mijloace de corupere, constrangere, precum si prin folosirea autoritatii si influentei sale de vicepresedinte al Consiliului Judetean, presedinte al unui composesoratului si de presedinte al unei asociatii de vanatoare.

De asemenea, in exercitarea atributiilor de serviciu de vicepresedinte al Consiliului Judetean, inculpatul Ghiorghioni Ionesie a emis un act intitulat 'Imputernicire' prin care se atesta in mod neconform realitatii faptul ca in data de 18.11.2014, una din cele trei persoane a fost imputernicita sa conduca autoturismul respectiv, apartinand Consiliului Judetean Caras Severin. Acest act a fost depus ulterior la dosarul de daune al societatii de asigurare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caras Severin, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5406 vizualizari

  • +18 (20 voturi)    
    Cu suspendare? (Vineri, 15 ianuarie 2016, 8:55)

    CititorulComentator [utilizator]

    Felicitari Taie Frunzaverde la Caini...mafiotii dracului sa va ia dracii...
    • +1 (5 voturi)    
      e din pnl, ce voiai? (Vineri, 15 ianuarie 2016, 10:24)

      Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui CititorulComentator

      la astia din pnl nu le da cu executare
  • +16 (18 voturi)    
    judecatorii lui peste prajit, (Vineri, 15 ianuarie 2016, 9:00)

    mnicku [anonim]

    eliminati condamnarile cu suspendare , mai ales pt politicieni ori lasatii- naibii acasa ca tot aia este.

    Ce va mai place sa va bateti joc de Romania
  • +11 (13 voturi)    
    Vin din nou alegerile. (Vineri, 15 ianuarie 2016, 9:03)

    mircea [anonim]

    Trebuie urgentate ,judecarea fraudelor de la alegerile trecute,altfel românii nu vor mai participa și vom avea aceiași borfași în Parlamentul României.La cei care primesc condamnări cu suspendare ar trebui date și niște interdicții de a fi ales într-o funcție publică,pentru un număr de ani(nu mai puțin de o legislatură).Furtul de voturi compromite viitorul unei țări și nu trebuie tratat cu blândețe.De obicei se folosesc și sume considerabile de bani,necontabilizate,căci nimeni nu fură voturi gratis,deci trebuie adăugate și niște pedepse pentru evaziune și spălare de bani.Dacă vrem să credem în democrație,alegerile trebuie să fie libere și cinstite.
  • +20 (22 voturi)    
    Poate nu ar fi o idee rea ..... (Vineri, 15 ianuarie 2016, 9:07)

    8736 [utilizator]

    .... ca persoanelor care au cazier sa le fie interzis sa ocupe functii publice. Asa vom scapa de mai bine de 1/2 din figurile politice, se reduce si numarul de parlamentari...., numai lucruri bune.
    • +2 (2 voturi)    
      Da (Vineri, 15 ianuarie 2016, 12:32)

      CititorulComentator [utilizator] i-a raspuns lui 8736

      Dar cred ca nici cazier nu le face la mafiotii astia...
  • +10 (12 voturi)    
    i-a scuturat matreata de pe guler !!! (Vineri, 15 ianuarie 2016, 9:38)

    andreesanu [utilizator]

    Chestiile astea ,joaca dea justitia ,condamnari cu suspendare le da apa la moara hotilor !!!.
    Este o forma fara fond !!!.
    Pina cand justitia nu taie in carne vie nu se curata putregaiul din lumea politica.
  • +3 (5 voturi)    
    cu suspendare/! (Vineri, 15 ianuarie 2016, 10:26)

    lili [anonim]

    De ce nu cu executare?!
    Pentru aceleasi 3 infractiuni, o judecatoare din BV a fost condamnata initial la 3 ani cu suspendare, apoi la 3 ani cu executare!
    La puscarie cu penalul asta, un escroc care ne sfideaza de 25 de ani!!

    http://www.luju.ro/magistrati/instante/fosta-sefa-a-judecatoriei-racari-merge-la-puscarie-judecatoarea-florica-mihalcea-a-fost-condamnata-la-3-ani-inchisoare-cu-executare-pentru-abuz-in-serviciu-fals-intelectual-si-uz-de-fals-la-curtea-de-apel-brasov-mihalcea-primise-condamnare-cu-suspendare-a?pdf
    • +3 (5 voturi)    
      Nu e cu totul surprinzator (Vineri, 15 ianuarie 2016, 11:47)

      sile [anonim] i-a raspuns lui lili

      Foarte des la prima abatere se dau pedepse cu suspendare. In plus, decizia nu e inca definitiva.

      Din punctul meu de vedere, daca incalci legea dintr-o pozitie in care ar trebui sa o aperi, ar trebui sa ti se aplice automat circumstante agravante. Dar justitia nu se face dupa cum vreau eu.
  • -5 (5 voturi)    
    cu suspendare (Vineri, 15 ianuarie 2016, 11:14)

    real politic [anonim]

    Pentru ca are cancer ,sunteti orbi de furie .
    • +3 (3 voturi)    
      Wow !!! (Vineri, 15 ianuarie 2016, 12:18)

      Van_the_Man [utilizator] i-a raspuns lui real politic

      Si Omar Hayssam avea, nu ?
  • +1 (1 vot)    
    UN PROGRES (Vineri, 15 ianuarie 2016, 12:38)

    pointless man [utilizator]

    Cei care au mai mult de un testicul (inclusiv femeile-bărbate) de acum încolo vor putea discuta, direct sau in absentia, de pe alte poziții.

    ADICĂ AU TOATE ARGUMENTELE NECESARE PENTRU A NU MAI ACORDA VREO PREZUMȚIE DE NEVINOVĂȚIE NICIUNUI POLITICIAN.

    Sau, în limbaj mîrlănesc, ”băi jigodie, nu mă lua cu tromboane despre suferințele tale pentru binele public - mai bine spune-mi CE ȘI CUM !”

    CE ȘI CUM ! CE ȘI CUM ! CE ȘI CUM !
  • +2 (2 voturi)    
    ! (Vineri, 15 ianuarie 2016, 15:12)

    Kpriciu [utilizator]

    Ce ackin' justiția e asta!? De 2 lei!
    Mafioții rules iîn continuare, cu ajutorul unor judecători strâmbi ce merita zidul de la Târgoviște.
    Escrocul are cancer. Cancerului au mii de romani și n-au bani de tratatamente!!!
  • 0 (0 voturi)    
    Ministru (Sâmbătă, 16 ianuarie 2016, 21:06)

    Ion [anonim]

    Fost ministru al MApN.....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by