Tribunalul Prahova retrimite dosarul Lukoil la procurori: Acte materiale dublate sau chiar triplate / Decizia nu e definitiva

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 12 ianuarie 2016, 14:20 Dosare Anticoruptie


Rafinaria Petrotel-LUKOIL, Ploiesti
Foto: LukOil Romania
Tribunalul Prahova a dispus, marti, restituirea catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti a dosarului Lukoil, cu un prejudiciu de aproape 1,8 miliarde euro, dupa ce, in decembrie, magistratii au constatat neregularitatea rechizitoriului, aratand, printre altele, ca unele acte materiale au fost dublate sau chiar triplate, anunta Agerpres.

'In baza art. 346 alin. 3 lit. c teza a II-a C.p.p., dispune restituirea catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a cauzei avand ca obiect actiunea penala pusa in miscare in dosarul nr. 254/P/2014 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, cauza in care s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatilor: Bogdanov Andrey Iurevici (...), Rata Andrei (...); Dutu Dorel (...); Voinstev Alexey (...); Kuzina Olga (...); Danulescu Dan (...); SC Petrotel Lukoil SA (...) si Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda (...)', se arata in decizia magistratilor de la Tribunalul Prahova, publicata pe portalul instantelor de judecata.

Decizia poate fi contestata in termen de trei zile de la comunicare.

In luna decembrie a anului trecut, Tribunalul Prahova a constatat neregularitatea rechizitoriului prin care dosarul Lukoil a fost trimis in judecata, magistratii aratand ca unele acte materiale au fost dublate sau chiar triplate, dar si ca procurorii nu au indicat activitatea infractionala concreta a inculpatilor.

Astfel, la capitolul 'in fapt', neregularitatea rechizitoriului consta in neindicarea activitatii infractionale concrete a inculpatilor, modul in care au contribuit la rezultatul socialmente negativ enuntat de procuror, prin raportare la atributiunile de serviciu, nedescrierea concreta a actelor materiale si lipsa analizei procesului decizional in cadrul societatii pentru a demonstra caracterul esential al actiunilor inculpatilor in luarea deciziilor.

'In cazul inculpatei persoana juridica Lukoil Europe Holdings BV Olanda, neindicarea unei anumite persoane fizice care sa fi actionat in numele sau; neindicarea societatilor comerciale favorizate de actiunile inculpatilor si a interesului direct sau indirect al celor doi autori (Bogdanov Andrey si Rata Andrei) in cadrul societatilor favorizate', se arata in decizia postata la acel moment pe portalul instantelor.

La capitolul 'in drept', neregularitatea vizeaza neconcordante in prezentarea actelor materiale ale infractiunilor, in sensul ca actele materiale prezentate au fost dublate sau chiar triplate, dar si nelamurirea laturii civile prin nedescrierea modului de calcul al prejudiciului pentru fiecare inculpat si pentru fiecare an in parte si nelamurirea categoriilor de persoane vatamate in cauza.

Magistratii aratau ca, daca s-ar considera ca si actionarii SC Petrotel Lukoil SA sunt persoane vatamate, atunci toate aceste persoane trebuie identificate si indicate.

Dosarul Lukoil a fost trimis in judecata de procurorii PCA Ploiesti la data de 3 august 2015, in acesta fiind deferite justitiei SC Petrotel Lukoil Ploiesti, acuzata de spalare de bani, SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acuzata de complicitate la folosirea cu rea credinta a creditului societatii si complicitate la spalare de bani, dar si sase persoane fizice, respectiv directorul general al Petrotel Lukoil Ploiesti, Andrey Bogdanov, directori generali adjuncti din cadrul societatii de la Ploiesti- Alexey Voinstev, Olga Kuzina, Dan Danulescu, un membru al Consiliului de Administratie al Petrotel Lukoil, Andrei Rata, si contabilul sef Dorel Dutu.

Potrivit procurorilor, prejudiciul cauzat prin savarsirea de catre inculpati a infractiunilor retinute in sarcina lor este in cuantum de 7.597.094.338,10 lei, echivalent a 1.766.766.125,10 euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3432 vizualizari

  • -3 (5 voturi)    
    Asta se intampla cand... (Marţi, 12 ianuarie 2016, 16:59)

    echidistantul_ [utilizator]

    Asta se intampla cand se fac dosarele la comanda politica... Umfli prejudiciul ca sa prostesti lumea
    • +3 (5 voturi)    
      Asa se intampla cand intra FSB pe fir (Marţi, 12 ianuarie 2016, 19:07)

      Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

      Gazprom o sa ia curand petrolul romanesc si o sa il rafineze la Lukoil si o sa ti-l vanda la suprapret si o sa exporte capitalul la MosCow. Sublim, nu pot sa nu-mi ridic palaria, mai mujicesc de atat nu se poate.
      • +1 (1 vot)    
        Deocamdata (Joi, 14 ianuarie 2016, 22:09)

        echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui Kaladin

        Deocamdata Lukoil are cei mai ieftini combustibili.
        Good LuckOil.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by