DNA incepe cercetari in cazul puscariasilor - scriitori si acuza profesori universitari, editori si functionari de la Penitenciare ca au creat un fenomen

de Red. Stiri     HotNews.ro
Marţi, 12 ianuarie 2016, 12:17 Dosare Anticoruptie


Laura Codruta Kovesi
Foto: Agerpres
DNA s-a autosesizat in cazul zecilor de puscariasi care au scris carti in penitenciar si a inceput cercetari pentru presupuse infractiuni de favorizare a faptuitorului, potrivit unui comunicat al institutiei. Presupusele infractiuni ar duce la ajutarea unor condamnati sa scape mai repede de pedepse. DNA sustine ca pentru ajutarea condamnatilor "s-ar fi creat un mecanism" in care sunt implicati profesori universitari, reprezentanti ai unor edituri si membri ai comisiilor din penitenciare.


DNA sustine ca faptele ar fi fost comise de persoane care au actionat "concertat" in sprijinul condamnatilor si citeaza o nota a
Administrației Naționale a Penitenciarelor. DNA arata ca anumiti condamnati vor avea pedepsele reduse cu 300 de zile in urma scrierii de carti in penitenciar.

DNA sustine ca pentru ajutarea condamnatilor "s-ar fi creat un mecanism" în care sunt implicati profesori universitari, reprezentanți ai unor edituri și membri ai comisiilor din penitenciare.

Acuzatiile fata de profesorii universitari care au girat aparitia cartilor


Astfel, DNA arata ca mai multi profesori universitari ar fi acordat recomandări formale care ar fi fost folosite in aceeasi forma pentru mai mutle lucrari asumate de puscariasi. DNA arata ca profesorii universitari ar fi scris recomandarile prin care au atestat pretinsa relevanță științifică a unor lucrări "exclusiv pe baza titlului acestora, fără a lua contact în vreun mod cu autorul lucrării și fără a cunoaște viziunea acestuia asupra temelor".

Alti profesori universitari sunt acuzati - fara a fi nominalizati in comunicatul DNA - ca ar fi acceptat să valideze valoarea unor lucrări și să le includă în evidența unor conferințe științifice internaționale, desi autorii lucrasera câte o oră pentru fiecare comunicare.

DNA sustine ca exista cazuri in care autorii lucrarilor sunt altii decat puscariasii care si le-au asumat. Doua dintre probele citate de DNA sunt lipsa de acces din penitenciar la anumite opere citate in bibliografie, precum si lipsa timpului efectiv pentru realizarea lucrarilor: "Lucrările pretins a fi fost realizate în penitenciar citează opere la care autorul nu a avut acces nici la bibliotecă, nici online, iar timpul dedicat elaborării lucrărilor este în mod obiectiv insuficient pentru un asemenea demers (de exemplu 12 ore pentru o lucrare de 180 de pagini ori 6 ore și 40 de minute pentru elaborarea unei lucrări de 212 pagini). În aceste împrejurări, concluzia este că autorul real este o altă persoană".

Acuzatiile fata de reprezentantii editurilor


DNA sustine ca si reprezentanti ai unor edituri la care au aparut cartile puscariasilor au contribuit la impiedicarea executarii pedepsei.

Procurorii arata ca reprezentanții unor edituri au acceptat publicarea lucrărilor fără a se raporta în niciun fel la valoarea științifică acestora și interesul pieței de carte, în tiraje infime, care nu au fost puse în vânzare în circuitul comercial obișnuit.

"Modalitatea atipică de încheiere și executare a contractelor în raport cu celelalte lucrări publicate de aceleași edituri demonstrează că aceste persoane nu ar fi acționat în scopul pentru care a fost înființată persoana juridică, ci exclusiv pentru a împiedica executarea pedepsei în condițiile stabilite de instanță", se arata in comunicatul DNA.

Acuzatii fata de angajati ai Penitenciarelor


DNA acuza si funcționari din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor de "lipsa oricarei cenzuri" privind analiza situatiilor de puscariasi - scriitori. Procurorii arata ca exista situatii in care condamnatii au scris in acelasi timp patru carti in paralel.

"Aceste împrejurări au dat naștere unui adevărat fenomen de natură să lipsească de conținut deciziile instanțelor (în luna decembrie doar la Penitenciarul Rahova erau în curs de elaborare 46 de lucrări pretins științifice)", potrivit comunciatului DNA.


Comunicat DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciune săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului, în modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infracțiuni de corupție, în scopul de a îngreuna executarea pedepselor aplicate de instanțele de judecată.

Potrivit procesului verbal de sesizare din oficiu întocmit de procurori, fapta ar fi fost săvârșită de mai multe persoane care au acționat concertat în scopul de a crea aparența că sunt îndeplinite condițiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie liberate condiționat. Dintr-o notă întocmită de Administrația Națională a Penitenciarelor, precum și din datele existente în spațiul public rezultă indicii că, în realitate, aceste condiții nu erau îndeplinite în realitate, iar prin faptele săvârșite s-a urmărit exclusiv favorizarea persoanelor condamnate.

În această modalitate, printre persoanele condamnate la pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni de corupție se regăsesc condamnați care au executat sau urmează să execute cu până la 300 de zile mai puțin decât stabilise instanța de judecată, exclusiv ca urmare a activității infracționale care face obiectul sesizării din oficiu.

Astfel, potrivit art. 96 alin. 1 lit. f din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor, în cazul elaborării de lucrări științifice, se consideră 30 de zile executate, pentru fiecare lucrare științifică. Pentru a profita de această prevedere, s-ar fi creat un mecanism în care ar fi implicate cadre universitare, reprezentanți ai unor edituri și membri ai comisiilor din penitenciare, care au acționat coroborat, astfel încât persoanele condamnate să apară ca autori de lucrări științifice, iar pedepsele aplicate de instanțe să se considere ca executate.

Mai multe cadre universitare ar fi acordat recomandări formale prin care au atestat pretinsa relevanță științifică a unor lucrări, exclusiv pe baza titlului acestora, fără a lua contact în vreun mod cu autorul lucrării și fără a cunoaște viziunea acestuia asupra temelor care urmau să fie abordate. Aceste recomandări ar fi avut o natură generică și ar fi fost folosite, uneori, în aceeași formă, pentru elaborarea unor multiple lucrări cu caracter științific.

Alte cadre universitare ar fi acceptat să valideze valoarea unor lucrări și să le includă în evidența unor conferințe științifice internaționale, în condițiile în care activitatea de elaborare desfășurată de autor durase câte o oră pentru fiecare comunicare. Se observă că ar exista o discrepanță între prestigiul presupus al unei asemenea manifestări și implicarea reală a autorului, care a determinat ca fiecare oră de activitate să reducă durata pedepsei executate cu câte 30 de zile.

Totodată, ar fi existat persoane care au acceptat să elaboreze lucrări cu un aparent caracter științific și care au fost asumate ulterior de persoanele condamnate. Lucrările pretins a fi fost realizate în penitenciar citează opere la care autorul nu a avut acces nici la bibliotecă, nici online, iar timpul dedicat elaborării lucrărilor este în mod obiectiv insuficient pentru un asemenea demers (de exemplu 12 ore pentru o lucrare de 180 de pagini ori 6 ore și 40 de minute pentru elaborarea unei lucrări de 212 pagini). În aceste împrejurări, concluzia este că autorul real este o altă persoană.

Reprezentanții unor edituri ar fi acceptat publicarea lucrărilor fără a se raporta în niciun fel la valoarea științifică acestora și interesul pieței de carte, în tiraje infime, care nu au fost puse în vânzare în circuitul comercial obișnuit. Modalitatea atipică de încheiere și executare a contractelor în raport cu celelalte lucrări publicate de aceleași edituri demonstrează că aceste persoane nu ar fi acționat în scopul pentru care a fost înființată persoana juridică, ci exclusiv pentru a împiedica executarea pedepsei în condițiile stabilite de instanță.

Pe de altă parte, funcționari din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor cu atribuții în analiza condițiilor prevăzute de lege pentru a propune liberarea condiționată ar fi acceptat susținerile condamnaților și le-ar fi acordat beneficiul legal menționat, în lipsa oricărei cenzuri cu privire la temeinicia acestora. Astfel, au existat situații în care persoanele condamnate nu figurau în tabelele de pontaj sau au elaborat în același interval patru lucrări științifice în paralel, împrejurări care arată că era în mod obiectiv imposibil să fie autorii acestor opere.

Aceste împrejurări au dat naștere unui adevărat fenomen de natură să lipsească de conținut deciziile instanțelor (în luna decembrie doar la Penitenciarul Rahova erau în curs de elaborare 46 de lucrări pretins științifice).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























16766 vizualizari

  • +41 (51 voturi)    
    miauuuuuuu la felix (Marţi, 12 ianuarie 2016, 12:24)

    un domn [utilizator]

    2016 incepe bine breh tov felix von crescent.....hai si cu santaju RCS la inca 10 ani de Studiu la Brutarie...si iti va fi bine !.....Latrina 3....e aici ?
    • -42 (44 voturi)    
      la naiba cu toti handicapatii (Marţi, 12 ianuarie 2016, 14:13)

      cuci [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      mi-e scarba de tot..mai ales de DNA..se baga peste tot mai ales unde nu-i treaba institutiei..propun sa corecteze si testele de la cla a 2-a. a 4-a,....jumatae de tara sa fie angajata la dna..si cealalta sa fie verificata de institutia suli....parca verifica demnitarii care comit infractiuni de coruptie cu valori mai mari de 1 milion de euro...
      • +10 (10 voturi)    
        Cred ca, dupa numarul de minusuri, (Marţi, 12 ianuarie 2016, 16:26)

        Cuca [utilizator] i-a raspuns lui cuci

        ai inteles si tu cat de populare iti sunt opiniile.
        • +4 (4 voturi)    
          Glumesti? (Marţi, 12 ianuarie 2016, 18:40)

          LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Cuca

          Daca ar fi avut cap si minte sa inteleaga, nu ar fi spus asa ceva.
  • +64 (66 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 12 ianuarie 2016, 12:25)

    [anonim]

  • -48 (56 voturi)    
    hmm (Marţi, 12 ianuarie 2016, 12:32)

    Mazeta [utilizator]

    Poate ar trebui făcută o comisie de procurori care să evalueze lucrările științifice și o listă cu editurile și universitățile acreditate de DNA.
    • +18 (32 voturi)    
      DACA esti cetatean roman (Marţi, 12 ianuarie 2016, 12:37)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      ai drept sa ceri asa ceva, daca eshti cetatean sovietic...mai bine tasteaza ...din spatele gardului electric de pe kiseleff..pana cand si acolo va fi deranj...
    • +13 (15 voturi)    
      /// (Marţi, 12 ianuarie 2016, 13:56)

      hmara [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      tembel
    • +20 (22 voturi)    
      la tine e ham, nu hmmmm (Marţi, 12 ianuarie 2016, 14:00)

      Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      frate Mazeto,
      de multa vreme se tot vorbeste despre ANORMALITATEA flagranta a situatiei.
      iata acum un mare pas inainte: prima data cand se vorbeste despre ILEGALITATEA acestei anormalitati.
      sper ca toti cei care au concertat la mizeria numita Biblioteca pentru Hoti sa isi ia ce merita.
  • +33 (33 voturi)    
    Poate ii aduce inapoi pe toti. (Marţi, 12 ianuarie 2016, 12:38)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

    Si langa ei, profesorii, cu ac eeasi pedeapsa, chiar mai mare! Banii luati tuturor si va fi bine!
  • +33 (33 voturi)    
    Ar trebui investigate si...... (Marţi, 12 ianuarie 2016, 12:42)

    8736 [utilizator]

    ......averile personajelor implicate, mai ales ale profesorilor universitari, care daca s-au coborat la astfel de josnicii, sunt convins ca au luat spaga si la examenele studentilor. Deci nu va da casa cu masa la analizarea averii vs venituri realizate.
  • +42 (42 voturi)    
    Multumim DNA! (Marţi, 12 ianuarie 2016, 12:47)

    sorin.sorin65 [utilizator]

    si te rugam sa nu uiti nici de doctorii plagiatori. Faptele nu sunt inca prescrise.
  • +17 (21 voturi)    
    Licență și cărți - în pușcărie (Marţi, 12 ianuarie 2016, 12:51)

    ALBastrul [utilizator]

    În lista de profesori apărută ieri apare și Prof.Univ. Dr. Ing. Emil-Ioan Slusanschi care l-a girat pe GHEORGHIU Mihnea Ioan

    Ceea ce este tare ciudat este că acest GHEORGHIU Mihnea Ioan a susținut examen de licență în 9 iulie 2014, coordonat de același Emil-Ioan Slușanschi.

    https://web.archive.org/web/20160112104854/http://wiki.cs.pub.ro/_media/studenti/diploma/2014_comisia_1.pdf

    Nu este cam ciudat? În pușcărie, acest om a scris cărți dar a și finalizat proiectul "SOLUŢIE INFORMATICĂ PENTRU GESTIONAREA
    ORARELOR ȘI A SĂLILOR DIN
    FACULTATEA DE AUTOMATICĂ ŞI CALCULATOARE".
    • +3 (3 voturi)    
      in mod cu totul surprinzator (Marţi, 12 ianuarie 2016, 16:52)

      derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui ALBastrul

      asta chiar pare un caz pe bune :)

      din ce se vede pe net Gheorghiu asta in 2010, student fiind la Automatica, a incercat sa-si omoare iubita cu toporul, in fata blocului;

      fapt pt. care a fost arestat pe loc, judecat si condamnat la 8 ani de inchisoare in 2011;

      presupun ca si-a terminat facultatea in calitate de rezident la Jilava, in 2014 si-a sustinut licenta la Automatica cu Slusanschi, iar in 2015 a publicat o carte pe o tema similara, la recomandarea aceluiasi Slusanschi;

      singura chestie dubioasa este celebra editura din Craiova, in rest asta pare singurul caz ok din tot ce am vazut pana acum.
  • +25 (25 voturi)    
    Cum sa scriu? (Marţi, 12 ianuarie 2016, 12:54)

    ..13 [utilizator]

    Astept lista lunga cu toti universitarii care au girat lucrarile stimabililor puscariasi! SI cu ei la bulau!

    Numai de bine va doresc!
    Pupici multi si desi pentru DNA!
  • +28 (28 voturi)    
    eu nu pricep ceva... (Marţi, 12 ianuarie 2016, 12:55)

    dipling [utilizator]

    Parca toata legea e facuta in favoarea infractorului.

    Daca esti peste 60 executi 1/3 din pedeapsa. zilele alea "castigate" se pare ca se scad din treimea minima de executat.

    Nu ar fi logic sa iti fie scazute alea 30 de zile din pedeapsa intreaga? (echivalent cu 10 zile reducere daca ai peste 60 de ani)
  • +19 (19 voturi)    
    complicitati criminale (Marţi, 12 ianuarie 2016, 12:58)

    codo [utilizator]

    Ramane de vazut daca fiecare personaj in parte poate fi acuzat de ceva ilegal. Toti se apara ca legea permite si nu au facut nimic contrar ei. De explicat si cum au validat judecatorii asa reduceri. Chiar li se interzice sa isi bage nasul in dosarele astea pline cu enormitati?
    Si inca un aspect: o ancheta jurnalistica a revelat ca un domn deputat Paun ar fi falsificat modificarea legii rezultand minunea asta cu 30 de zile pentru FIECARE carte. Propunerea discutata nu vorbea de fiecare carte, ci de toata opera pushcaristica. Acolo trebuie sapat, pentru ca se stie ca deputatii habar n-au ce voteaza. Cineva i-a manipulat si a rezultat fabrica de stiintifici din bulau.
  • +21 (21 voturi)    
    Nobel (Marţi, 12 ianuarie 2016, 13:01)

    Sati [utilizator]

    Nu cred asa ceva ! Toti ar trebui inscrisi la premiul Nobel pe categorii.
    • +12 (12 voturi)    
      Da! Nobel de Penitenciar! (Marţi, 12 ianuarie 2016, 13:22)

      ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Sati

      Frumos!
    • +5 (5 voturi)    
      si sa (Marţi, 12 ianuarie 2016, 14:40)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Sati

      primeasca fiecare ca premiu cate un kilogram de dinamita clasa I-a lux, cu fitilul aprins.
  • +9 (11 voturi)    
    cei care au (Marţi, 12 ianuarie 2016, 13:35)

    evoque [utilizator]

    initiat si votat legea au creat posibilitatea acestui mecanism. Acolo sunt vinovatii, restul sunt consecinte.
    • +2 (2 voturi)    
      Exact! (Marţi, 12 ianuarie 2016, 15:03)

      Ciobanul Bucur [utilizator] i-a raspuns lui evoque

      Acolo sunt cei mai mari spagari.
      • 0 (0 voturi)    
        sunt cei Mai mari... (Marţi, 12 ianuarie 2016, 21:56)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

        si trebuie DNA sa dea cu navosul acolo...navod de pescuit oceanic....http://www.petitieonline.net/petitie/10022136/semnaturi/pg234
  • +10 (10 voturi)    
    in sfarsit... (Marţi, 12 ianuarie 2016, 13:44)

    liviu_ [utilizator]

    o urma de speranta in rahatu asta cu lucrarile "Stiintifice" scrise in puscarie.
    e clar ca politicienii nu o sa dea o lege sa rezolve aberatia asta decat dupa ce le iei tot prietenii...
    asa poate mai baga frica si in cadavrele universitate a caror singura realizare e ca au coordonat lucrarea stiintifica a marelui om de stiinta borcea sau voiculescu sau becali
  • +7 (7 voturi)    
    Era de asteptat (Marţi, 12 ianuarie 2016, 13:46)

    fluturel [utilizator]

    Era de asteptat sa se creeze aceasta situatie.Articolul din lege a fost legiferat in mod intentionat pentru a ajuta iesirea cat mai repede din puscarie.
    Nu cred ca este o surpriza pentru participarea profesorilor universitari.La cate alte lucruri s-au pretat multi din profesorii nostri universitari,situatia creata acum nu poate fi neasteptata.
    Coruptia generalizata in ROMANIA nu v-a fi redusa pas cu pas decat daca pedepsele vor fi foarte mari,greu de iesit conditionat si se va face confiscarea averii.
    Mari corupti au facut un an de puscarie si au ramas cu averi fabuloase.
    Procurorii DNA s-au sesizat din oficiu.Trebuia mai demult sa o faca,pentru ca era de asteptat.
  • +13 (13 voturi)    
    Ploua cu savanti (Marţi, 12 ianuarie 2016, 13:51)

    cris333 [utilizator]

    Savanta de renume mondial Elena Ceausescu e mica pe langa ce savanti apar acum de la Ponta citire incoace.
    Ce faceti cu cei carora le-ati dat drumul deja pentru "cartile" scrise ? inclusiv Arhi Prea Fericitul becali, bufonul natiunii .
  • +9 (9 voturi)    
    Romania furata : SPAGA merge mai departe ! (Marţi, 12 ianuarie 2016, 14:00)

    DreptateOnu [anonim]

    Mai exista o Institutie de Stat necorupta ???

    Mai exista un Partid Politic necorupt ???

    Mai exista un functionar necorupt ???

    Comunismul Securist controlat de KGB in Parlamentul al Romaniei jefuie mai departe Romania.

    L.C. Kovesi -Romania e cu tine !!!

    D.N.A. _S.R.I. A.N.I. I.C.C.J. este nevoita sa curete toata Tara de caracatita KGB !
  • +6 (6 voturi)    
    Hai, DNA! (Marţi, 12 ianuarie 2016, 14:19)

    avint [utilizator]

    Era si cazul. Ceva trebuie facut pentru ca ne sfideaza si ne rad in nas infractorii care si asa primesc pedepse mici pentru faptele lor.

    Succes, DNA!!!
  • -5 (9 voturi)    
    DNA? (Marţi, 12 ianuarie 2016, 14:20)

    gigi_marga [utilizator]

    "DNA acuza profesori universitari, editori si functionari de la Penitenciare ca au creat un fenomen."
    Nu contest corectitudinea pozitiei DNA-ului. Dar oare DNA-ul, in activitatea sa, nu se raporteaza la un cadrul legal, la legi adica? Cum adica acuza ca au creat un fenomen? O fi existand un articol de lege care sa interzica "fenomenele"? Poate o fi existand si legi care sa interzica fenomenele moeteorologice? Ar trebui ca DNA sa revina cu picioarele pe pamant si sa puna problemele direct cu referire la legislatie. Orice alta activitate de a da cu parerea despre "fenomene" este doar pentru spectacolul media.
    • +5 (5 voturi)    
      Orica de (Marţi, 12 ianuarie 2016, 15:08)

      Ciobanul Bucur [utilizator] i-a raspuns lui gigi_marga

      criminali ar fi cei care fac astfel de legi, DNA nu poate interveni asupra felului in care se voteaza legile. Ar fi putut interveni insa Curtea Constitutionala, dar a sesizat-o cineva?
    • +2 (2 voturi)    
      Pai mie mi se pare clar (Marţi, 12 ianuarie 2016, 18:46)

      LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui gigi_marga

      DNA-ul nu se leaga de lege ci de coruptia in randul celor care o aplica: cei platiti ca sa scrie de fapt lucrarile (ca doar nu va inchipuiti ca chiar puscariasii le-au scris), de cei platiti ca sa le gireze ca stiintifice, sa le aprobe, etc. Iar asta e clar CORUPTIE, deci treaba DNA!!!
  • +6 (6 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 12 ianuarie 2016, 14:28)

    [anonim]

    • 0 (0 voturi)    
      Tu glumesti?? (Marţi, 12 ianuarie 2016, 18:49)

      LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui

      Adica daca eu sau cineva citeaza din "Capra cu trei iezi" inseamna ca asta e lucrare stiintifica??
  • +6 (6 voturi)    
    Ei si? (Marţi, 12 ianuarie 2016, 14:47)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    DNA acuza, Justitia ii scoate basma curata si fiecare isi vede de treaba lui JUSTITIA IN ROMANIA E DOAR LA TV, in rest apara toti borfasii. Ca proba plagiatorii PONTA, OPREA etc sunt liberi, au diplome de doctor fraudate si nimeni nu zice nimic, exceptond-o pe escroaca complice la furt ANDRONESCU care spune ca nu au plagiat.
  • +5 (5 voturi)    
    Bravo (Marţi, 12 ianuarie 2016, 15:02)

    CititorulComentator [utilizator]

    Vrem sa-i vedem pe astia cu capul rupt de catre DNA...

    Procesul unui puscarias VIP:

    1. Viitorul puscarias este arestat.
    2. Arestatului i se descopera boli incurabile
    3. Este interna in spital
    4. Deja se discuta de pedeapsa mai mica sau chiar deloc
    5. Volume intregi sunt in lucru in acest moment
    6. Eventual arestatul este bagat la puscarie, in vizita
    7. In timpul bagarii la puscarie deja se fac planurile de scoatere de la puscarie (carti, boli etc)
    8. Iesirea din puscarie.
    9. Eventual condamnarea :)))
  • +5 (5 voturi)    
    Fenomenul Ponta (Marţi, 12 ianuarie 2016, 16:25)

    emigrant [utilizator]

    Scria cineva pe aici cind toti il injuram pe Ponta: mergi inainte, fa greseli cit mai mari, numai asa scapam de tine..
    Asa si cu "profesorii universitari" Ei nu vad de unde bate vintul? Poate asa facem reforma in invatamint. Cu DNA, ca noi altfel nu stim.
  • -5 (5 voturi)    
    Intrebare... (Marţi, 12 ianuarie 2016, 16:51)

    taticutu [utilizator]

    De ce trebuie sa se ocupe de aceste cazuri DNA-ul si nu Parchetul General ? Sunt intradevar imaginea unor cazuri de coruptie , insa stiam ca ele pornesc de la niste sume ca sa intre in 'gradina " DNA ?
    Nu cumva apar niste suprapuneri nelegale de competente, scuzabile doar din motive de notorietate ?
    • +2 (2 voturi)    
      Coruptia e coruptie (Marţi, 12 ianuarie 2016, 18:55)

      LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui taticutu

      indiferent daca mituiesc cu 5 lei sau cu 5 milioane de lei. Iar in cazul de fata e chiar mai simplu: ori mituiesc pe unu cu 5 milioane ori pe 5000 cu cate o mie, totalul e tot 5 milioane!
  • +3 (3 voturi)    
    Desfintati "Breasla Scriitorilor" din puscarii ! (Marţi, 12 ianuarie 2016, 17:21)

    Susufler0 [utilizator]

    LUPTA TREBUIE DUSA PE DOUA PLANURI. 1. In justitie prin inceperea procedurilor judiciare. 2. In Parlament-in plan legislativ-prin modificarea Legii de executare a pedepselor. Daca in justitie (DNA, Instante de judecata) am incredere ca vor face tot ce e posibil ca sa-i pedepseasca pe vinovati, in Parlament, nici cat negru sub unghie! Ba mai mult, se pot gasi unii parlamentari care sa incerce sa schimbe legea , tot in favoarea infractorilor, de exemplu, eliminand cuvantul "stiintific" din textul legii, astfel incat sa dea un avant si mai mare "Fabricii" de scriitori. Asa ca mare atentie !
  • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 12 ianuarie 2016, 22:22)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by