VIDEO Mihai Tanjala, fost deputat PDSR si fondator al serviciului secret 'Doi si-un sfert', a fost retinut in insulele Cayman

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 24 decembrie 2015, 20:26 Dosare Anticoruptie


Mihai Tanjala
Foto: Politia Romana
Justitia din Cayman se va pronunta marti, 29 decembrie, asupra extradarii fostului deputat PDSR Mihai Tanjala, unul dintre dintre fondatorii serviciului secret "Doi si-un sfert", care a fugit din Romania dupa ce a fost condamnat la cinci ani de inchisoare.

Autoritatile din insulele Cayman au fost alertate dupa ce au aflat ca Jamaica a refuzat intrarea pe teritoriul sau a cetateanului roman, deoarece pe numele sau era emis un mandat international de arestare.

"Am primit informatia ca unui cetatean roman i-a fost refuzata intrarea in Jamaica si ca a fost trimis inapoi in Cayman si ca eu trebuie sa merg pe aeroportul international Owen Roberts. Pe numele sau era un mandat Interpol de arestare", a povestit ofiterul de imigratie Brian Ebanks, citat de presa din Cayman, care a difuzat si imagini cu Tanjala mergand spre sala de judecata.

Instanta a aflat ca Tanjala a solicitat azil politic, dar cererea i-a fost refuzata.

"Condamnarea pronuntata in Romania nu a fost pentru ceva ce am facut, ci din motive politice", a spus acesta, cu ajutorul unui translator.

Tanjala a spus ca se teme pentru viata sa in cazul in care va fi extradat in Romania. Sentinta a fost amanata pentru 29 decembrie.

Cine e Mihai Tanjala:
  • Mihai Tanjala, ofiter de contrainformatii inainte de 1989.
  • Dupa Revolutie, a fost  fondator al celebrei UM 0215 (mai cunoscuta ca Doi si-un sfert), deputat PDSR, om de afaceri controversat si pretendent al unor despagubiri cu titluri de proprietate avind o valoare care bate spre 100.000.000 de euro a fost condamnat la cinci ani cu executare in Romania.
  • De la momentul pronuntarii sentintei, in decembrie 2011, a fugit in SUA si acum este proprietarul unui aerodrom in Florida. N-a facut nicio zi de inchisoare.

Acesta afirma anul trecut, intr-un interviu pe care l-a acordat lui Robert Turcescu, ca a revendicat proprietati de 100 de milioane de euro de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), dar s-a lovit de piedici din partea fostei presedinte a ANRP, Crinuta Dumitrean, urmarita penal in dosarul in care a fost arestata si Alina Bica, fost procuror-sef al DIICOT.

"Paminturi, case, despagubiri in bani, pentru ca unele dintre ele nu mai erau, au fost vindute de statul roman, era vorba de niste drepturi globale care se ridicau la niste sume importante, mult peste 100.000.000 de euro", enumera Tanjala proprietatile pe care le-ar fi avut de luat.

Cine i-a pus lui Tanjala bete in roate? "Crinuta Dumitrean impreuna cu Mihai Priboi, nepotul lui Ristea Priboi, nu Priboi care a fost la SIE, ci baiatu' lu' frat-su, dar care era tot ofiter acoperit. Am facut greseala sa-l deconspir, chiar am scris in niste documente ca e ofiter acoperit si-au trebui sa-l ia de acolo. (...) Era chiar seful comisiei de acordare a despagubirilor. Crinuta Dumitrean ii cerea voie, nu putea sa miste de el, sa-si faca joburile ei, ca trebuia sa le faca pe ale lui SIE, prin Priboi Mihai", sustine el.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























18280 vizualizari

  • +37 (37 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 24 decembrie 2015, 22:11)

    [anonim]

    • -10 (10 voturi)    
      Pai ar fi momentul sa ii repatriati si pe altii (Vineri, 25 decembrie 2015, 12:08)

      Ana [anonim] i-a raspuns lui

      De exemplu fostul director Petromin, Virgil T***china, care a fost ascuns in Papua Noua Guinee ca si tap ispasitor in Flota, ca sa iasa Marinarul curat.
      Acum o arde cu un corupt ungur Gabriel M***aryi si fura bani pe acolo, in patria coruptiei, si l-a manjit si pe nepotelul lui, un biet copil de 10 ani. Ce or gandi oare oamenii astia?
      Intre timp familiile lor capuseaza statul in Romania, sunt bagati prin ministere si AGA-uri. Are grija sistemul de ei.
    • +1 (1 vot)    
      caracatita psd-iliescu (Sâmbătă, 26 decembrie 2015, 9:59)

      trusca ion [anonim] i-a raspuns lui

      in 1989 puterea a fost confiscata de nomenclaturisti si interlopi. au furat de-au rupt ce-au gasit prin conturi si au dat vina pe ceausesti. imi aduc aminte de asa zisii revolutionari si securistii care fugeau cu sacosele cu valute si lucruri de valoare. au furat pedesereii 26 de ani pe rupte. nimeni nu i-a tras la raspundere, criminalul de iliescu voia ciolanul pentru el, un frustrat care n-a avut curajul sa-l infrunte pe ceausescu. 26 de ani fiscul nu i-a deranjat pe nemernicii astia, si-au facut palate, vile de lux, averi uriase pe spatele nostru.
  • +23 (23 voturi)    
    sper ca instantele judecatoresti din insule (Joi, 24 decembrie 2015, 23:34)

    Susufler0 [utilizator]

    nu o sa se lase pacalite pt ca asta a inselat statul roman cu cel putin 500.000 euro. a vandut unor firme controlate de el sau de membri ai familiei sale, la preturi mult subevaluate, active apartinand unei societatii comerciale la care era administrator, dupa care aceste active au fost revandute de noii proprietari la pretul pietii. o "afacere" de pe urma careia s-a ales si cu o pedeapsa de 5 ani de inchisoare cu executare, de care pana acum s-a fofilat. ar cam fi cazul sa ii execute pt ca dupa condamnare (decembrie 2011) a "executat" doar 4 ani de florida si de insulele cayman, fentand beciul, jilava, magurele, poarta alba samd. "bine" ca a fugit (vorba vine), ca altfel ajungea si asta pana la urma sa inhate peste 100 de milioane de euro despagubiri de la anrp. in rest, nimic surprinzator : si tanjala este "condamnat politic" si, cu alte cuvinte, ar vrea sa nu fie extradat din "puscaria" numita insulele cayman, unde, daca se poate, ar vrea sa ramana "pe viata". stii ce, tanjala ? puschea pe limba !
    • +19 (19 voturi)    
      .... saracii procurori DNA .... (Vineri, 25 decembrie 2015, 0:48)

      cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      Daca vine "condamnatul" acesta in Romania cred ca va "sifona" informatii asa de multe incat procurorii DNA vor lucra non-stop ani multi si vom vedea surprize.
      • +3 (3 voturi)    
        pe El Insushi (Vineri, 25 decembrie 2015, 18:41)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

        il vrem si averea lui confiscata....va deveni curs eur/leu....3 lei..daca se confisca averea lui el insusi
  • +19 (19 voturi)    
    Tanjala. (Vineri, 25 decembrie 2015, 0:42)

    MirceaGeorgescu1 [utilizator]

    Se aduna gasca lui Nstase!
  • +12 (12 voturi)    
    Tremura cupola PSDerbedeilor (Vineri, 25 decembrie 2015, 7:12)

    Plagarus [utilizator]

    Mihai Ulis Tânjală s-a născut la Sibiu în 1957.
    Tânjală, ofiţer de Contrainformaţii la fabrică şi la aeroportul Craiova, a fost în delegaţia guvernamentală a premierului Petre Roman aflată în deplasare în USA. Aici s-a întîlnit cu Valerian Simirică, cel trimis de Securitate să supravegheze pocăiţii fugiţi în USA.
    După ruperea Combinatului Chimic Făgăraş în două (Nitramonia şi UPS),Tanjala face un export de azotat de amoniu în valoare de 500.000 de dolari pentru Mauritania ce s-a dat ca si disparut, desi transportul a ajuns la destinatie sub alt nume.
    In iunie 2003, APAPS numeşte la Nitramonia un administrator special, pe Mihai Tânjală, un apropiat al premierul Adrian Năstase, fost deputat PDSR de Mehedinţi
    Au fost sesizate chiar din 2003 disparitii de vapoare incarcate cu azotat de amoniu ,fara ca marfa sa fie platita
    • +2 (4 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 decembrie 2015, 12:15)

      [anonim] i-a raspuns lui Plagarus

      • +2 (6 voturi)    
        Erau supravegheati de pe vremea Conducatorului I.A (Vineri, 25 decembrie 2015, 15:19)

        FreakaThe-jmirghel [utilizator] i-a raspuns lui

        Erau supravegheati inca de pe vremea Conducatorului I.Antonescu, comunistii doar au continuat munca fascistilor
      • +2 (2 voturi)    
        Pocaitii si securitatea! (Sâmbătă, 26 decembrie 2015, 7:22)

        Elena G [anonim] i-a raspuns lui

        Pentru cei care vor sa se informeze mult mai detailat despre cei ce au “slujit” securitatii comuniste atit in tara cit si peste hotare contactati pe Vasilica Croitoru.Omu a scris o carte de peste 400 pagini care ilustreaza cel mai detailat despre cei ce au “turnat” penticostalii.
        Carte se numeste RĂSCUMPĂRAREA MEMORIEI se gaseste pe piata si e usor de inteles .In rest toate postarile controversate despre “penticostali” sunt speculatii ieftine.
    • +4 (4 voturi)    
      marfa, (Vineri, 25 decembrie 2015, 14:20)

      zi-i Vasile zi-i, [anonim] i-a raspuns lui Plagarus

      nu pleaca spre beneficiar deci dupa ce Banca, cu care lucrezi, confirma plata, asta este Regula de Aur, a afacerilor corecte, asa procedau afirmele Occidentale, nu ca la noi trimiti marfa si ramii cu ochi-n sore.
  • +13 (13 voturi)    
    Să îl înhațe D.N.A. (Vineri, 25 decembrie 2015, 9:55)

    FreakaThe-jmirghel [utilizator]

    Justiția nu trebuie să se lase pe tânjală ci să îl stoarca pe Tânjală de orice fel de informații, să ajungă toți psdr-iști, psd-iști, unpr-iști și alde-iști la zdup/zuhaus/bulău/"brutărie"/mititica
  • +7 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 decembrie 2015, 17:59)

    [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
    Criminali in 89, apoi in PDSR,guvernanti cu PSD (Sâmbătă, 26 decembrie 2015, 13:45)

    andreesanu [utilizator]

    securisti,linia a doua in PCR trece in linia l a in PDSR schimba palaria ,dar naravul ba si trec mereu la ciolan
    asa cum s-au obisnuit de cand se stiu "cu ochi albastri "
    Capitalismul de cumetrie marca Iliescu nu se dezminte.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by