Motivarea deciziei in dosarul "Case pentru generali": Pedepsele cu suspendare, justificate de varsta si cariera inculpatilor

de I.C.     HotNews.ro
Duminică, 20 decembrie 2015, 10:40 Dosare Anticoruptie


Corneliu Dobritoiu
Foto: Agerpres
ICCJ arata, in motivarea deciziei prin care a dispus pedepse cu suspendare in cazul lui Corneliu Dobritoiu si al altor oficiali din MApN acuzati ca si-au cumparat ilegal locuinte subventionate, ca a tinut cont, printre altele, de varsta si de rezultatele deosebite ale acestora in cariera militara, informeaza Mediafax.

Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu a fost condamnat, in 23 martie, de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), la un an de inchisoare cu suspendare, Francisc Radici si Constantin Nastase au primit o pedeapsa de cate doi ani, doua luni si 20 de zile de inchisoare cu suspendare, iar Floarea Serban si Traian Pigui au fost achitati, in dosarul "Case pentru generali". De asemenea, instanta i-a condamnat pe Sergiu Tudor Medar si Ionel Vizitiu la cate un an de de inchisoare cu suspendare, iar pe Gheorghe Rotaru, Gheorghe Gonciaruc si Mihaela Matei la cate un an si sase luni de inchisoare cu suspendare. In acelasi dosar Corneliu Duta a primt o pedeapsa de un an si doua luni de inchisoare cu suspendare.

In cazul lui Corneliu Dobritoiu, instanta suprema a aratat, in motivarea hotararii, ca acesta nu avea dreptul sa inchirieze si apoi sa achizitioneze o locuinta de serviciu de pe strada Traian din sectorul 3, la un pret subventionat, deoarece, in 1994 mai achizitionase o locuinta atribuita din fondul locativ al Ministerului Apararii Nationale, tot in regim subventionat, pe care ulterior a vandut-o.

"Prin urmare, avand in vedere prevederile art. 32 din Ordinul general al ministrului apararii nationale nr.15 din 20 mai 1994 in conformitate cu care "Locuintele de serviciu si de interventie nu pot fi repartizate cadrelor militare in activitate ... care si-au instrainat locuinta repartizata din cota Ministerului Apararii Nationale", rezulta ca incheierea contractului de inchiriere a locuintei de serviciu s-a realizat cu nerespectarea prevederilor legale mentionate si, in consecinta, ca respectivul contract nu este un contract valabil incheiat in sensul art.2 din H.G. nr.195/2005", se arata in motivarea ICCJ.

De asemenea, instanta a retinut ca, la data cumpararii locuintei de serviciu cu o suprafata utila de 115,24 metri patrati, in sectorul 3 al Capitalei, fostul ministru vanduse locuinta proprietate personala, pe care o cumparase in 1994, la pret subventionat, si care provenea din fondul locativ al Ministerului Apararii Nationale, detinea, impreuna cu sotia, o locuinta de 354 de metri patrati in comuna Ganeasa, judetul Ilfov, iar fiul sotiei sale avea si el o locuinta.

"Prin depunerea de catre inculpat la dosarul de cumparare a locuintei de serviciu a declaratiei pe proprie raspundere in care arata ca nu se afla in situatiile prevazute de art.3 din H.G. nr.195/2005, sunt realizate conditiile unei instigari ascunse, insidioase, cu atat mai mult cu cat, membrii comisiei de vanzare, respectiv cei ai comisiei de audit are in vederea vanzarii care au intocmit Raportul de audit public intern nr. 9091 din 13 decembrie 2005 prin care au recomandat perfectarea vanzarii-cumpararii la pret subventionat a locuintei de serviciu nu aveau obligatia de a verifica realitatea mentiunilor cuprinse in inscrisurile depuse la dosar, ci doar existenta acestora si intocmirea lor in forma ceruta de lege, aspecte ce rezulta din declaratiile martorilor (...) (raspunderea pentru realitatea mentiunilor cuprinse in declaratia data la notar revenea, exclusiv, inculpatului) care in plus, au aratat ca, in cazul in care ar fi cunoscut ca inscrisurile sunt false nu ar fi recomandat incheierea contractului de vanzare cumparare", mai sustin judecatorii instantei supreme.

Instanta a retinut si ca Dobritoiu a actionat cu intentie directa, "deoarece, prin depunerea la dosar a inscrisurilor care contineau date necorespunzatoare realitatii (activitatea sa infractionala intrunind elementele constitutive ale infractiunilor de fals in declaratii si uz de fals pentru care in cursul cercetarilor s-a dispus neinceperea urmaririi penale ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale), a prevazut rezultatul socialmente periculos al faptelor sale care, in final, s-a concretizat in prejudicierea patrimoniului Ministerul Apararii Nationale si obtinerea pentru sine a unui folos patrimonial, rezultat pe care l-a urmarit".

Conform motivarii, din probele administrate in cauza rezulta ca Francisc Radici "a exercitat presiuni asupra cadrelor militare ce urmau sa achizitioneze de pe piata libera locuinte de serviciu pentru a cumpara apartament intr-o anumita zona a Capitalei". Radici, care in 2004 era director general al Directiei Generale de Informatii a Apararii, a solicitat repartizarea unei locuinte de serviciu cu patru camere din fondul de Ministerului Apararii si i-ar fi cerut ofiterului desemnat, in acel an, cu cumpararea de pe piata libera a unor locuinte de serviciu sa achizitioneze un apartament in zona Parcului Cismigiu.

In documentul citat se precizeaza ca Ministerul Apararii a achizitionat cu 3,07 milioane de lei o locuinta de patru camere, pe care o indicase Francisc Radici, acesta inchiriind locuinta si cumparand-o in 2006 cu 62.438 de lei. Instanta mentioneaza ca generalul nu indeplinea conditiile prevazute de lege pentru inchirierea si apoi cumpararea acestei locuinte.

"In conditiile in care sunt indeplinite cerintele cumulative pentru angajarea raspunderii civile a inculpatului, respectiv producerea prin infractiune a unui prejudiciu, existenta legaturii de cauzalitate intre infractiune si prejudiciu, caracterul cert al prejudiciului care nu a fost recuperat si manifestarea expresa a vointei Ministerului Apararii Nationale de a fi despagubit, inculpatul este tinut, in continuare, a raspunde pentru repararea pagubei", se arata in motivarea ICCJ.

De asemenea, instanta a retinut si ca Sergiu Tudor Medar, Constantin Nastase, Ionel Vizitiu, Gheorghe Rotaru, Gheorghe Gonciaruc, Mihaela Matei si Corneliu Duta au inchiriat si ulterior au cumparat, in regim subventionat, o locuinta de serviciu de la MApN, cu incalcarea prevederilor legale.

Potrivit instantei, "modul de comitere a infractiunilor, mijloacele de folosire, importanta valorilor sociale ocrotite, valoarea mare a prejudiciului cauzat Ministerului Apararii Nationale prin iesirea din patrimoniul acestuia a locuintelor de serviciu pe care inculpatii le-au cumparat in regim subventionat prin depunerea la dosar a unor declaratii pe proprie raspundere in care au inserat date necorespunzatoare adevarului, referitoare la situatia lor locativa, imprima faptelor deduse judecatii un grad ridicat de pericol social concret".

Insa, instanta a apreiciat ca, in acest caz, scopul preventiv si educativ al pedepselor poate fi atins si "fara executarea acestora prin privare de libertate", pedepsele primite "constituind un avertisment pentru inculpati si o garantie ca reeducarea lor poate avea loc si in conditiile suspendarii conditionate".

"Datele ce caracterizeaza insa persoana inculpatilor, varsta acestora, rezultatele deosebite obtinute in cariera militara, evidentiate in inscrisurile depuse la dosar, nu in ultimul rand, perioada lunga de timp scursa de la data faptelor (2005 - 2006) la data sesizarii instantei de judecata sunt aspecte ce justifica retinerea in favoarea acestora a circumstantelor atenuante judiciare prevazute in art.75 alin.2 lit.b Cod penal cu consecinta reducerii cuantumului pedepselor sub limita minima prevazuta de lege", sustin judecatorii ICCJ.

Conform motivarii, la stabilirea cuantumului pedepselor aplicate inculpatilor au fost avute in vedere si lipsa antecedentelor penale si acordul manifestat de a presta o munca neremunerata in folosul comunitatii.

In cazul lui Traian Pigui, care intre 1999- 2005, a indeplinit functia de sef al Directiei Domenii si Infrastructuri din cadrul Ministerului Apararii Nationale, directie care asigura normele privind administrarea, repartizarea si folosirea locuintelor in MApN si stabilea criteriile de repartizare, marire sau micsorarea numarului de locuinte in garnizoane, si care a fost achitat in dosar, instanta retine ca nu avea posibilitatea de a verifica situatia locativa a cadrelor militare care solicitau locuinte de serviciu. Conform judecatorilor, directia a carui sef era Pigui nu avea o evidenta a "locuintelor detinute de cadrele militare care solicitau locuinte de serviciu, o atare evidenta, fiind tinuta de Garnizoana Bucuresti si de celelalte garnizoane din tara".

"Prin urmare, acuzatiile aduse inculpatului P.T. in sensul ca a aprobat, cu nerespectarea reglementarilor legale in vigoare, rapoartele prin care inculpatii S.F, N.C., R.F., M.S.T., R.G.si gl.bgd.(rez.) M.T. solicitau repartizarea locuintelor de serviciu, determinandu-i astfel pe membrii comisiei de auditare in vederea vanzarii-care s-au aflat in eroare deoarece nu au cunoscut ca respectivele inscrisuri sunt false-sa intocmeasca rapoartele de audit prin care recomandau perfectarea cumpararii in regim subventionat a locuintelor de serviciu, nu sunt intemeiate. Inculpatul, primind rapoartele intocmite de inculpatii S.F., N.C., R.G. si M.S.T. si constatand ca aveau calitatea de generali si ca cereau aprobarea de a li se repartiza locuinte de serviciu, motivand ca le erau necesare, in mod corect, in opinia Inaltei Curti a procedat la avizarea lor favorabila", se mentioneaza in documentul citat.

Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu si alti zece generali si colonei, persoane care au detinut functii de conducere in MApN la data faptelor, au fost trimisi in judecata de DNA, in septembrie 2013, pentru cumpararea unor locuinte de serviciu, la un pret subventionat, in baza unor declaratii false.

In 23 martie, ICCJ a condamnat noua persoane in acest caz, iar alte doua au fost achitate. De asemenea, judecatorii audispus ca 11 inculpati din dosar sa plateasca despagubiri catre Ministerul Apararii Nationale. Decizia nu este definitiva.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4573 vizualizari

  • +16 (16 voturi)    
    Fură și ei "Jenărali" care fură fără nici o jenă (Duminică, 20 decembrie 2015, 11:02)

    FreakaThe-jmirghel [utilizator]

    Au servit patria de au spoliat-o de tot ce au putut ei tâlhării!
    • +9 (9 voturi)    
      N-am inteles, le-au luat banii inapoi ???? (Duminică, 20 decembrie 2015, 14:52)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui FreakaThe-jmirghel

      Asta-i problema cea mare. Nu ma intereseaza daca mos teaca sta in puscarie pe banii mei, dar banii pe care si-a insusit ilegat i-a dat inapoi? Daca nu, ce fel de justitie e asta si ce fel de judecatori avem. Eu as fi formulat in felul urmator sentinta: un an cu suspendare daca se recupereaza tot prejudiuciu. Daca nu, inchisoare pana la momentul recuperarii prejudiciului. Din 2-3 salarii de general ar fi intors banii (ca atat ii platim noi toti pe bravii nostrii generali care n-au vazut in toata cariera un camp de lupta)
      • +3 (3 voturi)    
        Well... unde este onoarea acestor generali? (Luni, 21 decembrie 2015, 9:42)

        MiticaPalarierul [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

        Well... unde este onoarea acestor generali?

        Se pare ca este "model sovietic" - adica nu este deloc.

        Odata condamnati penal - infractorilor ar trebui sa le fie retras gradul de general si drepturile material asociate acestuia, inclusiv decoratiile si distinctiile, deoarece au pus la cur onoarea militara.

        Oare de ce patroneaza Ministerul Apararii si Armata Romana imposture si hotia dovedita ?

        Simplu - pentru ca si altii vor sa fie hotzi !

        "Patria si Dreptul Meu!"
        .
  • +20 (20 voturi)    
    tocmai "cariera" (Duminică, 20 decembrie 2015, 11:10)

    ZeroAbsolut [utilizator]

    ar fi un motiv pentru pedepse cu executare si darea afara cu suturi in fund din armata.

    "rezultatele DEOSEBITE obtinute in cariera militara" = dezvoltarea unor strategii de succes la jocul "Risc si castig o casa"

    ///
    • +7 (7 voturi)    
      La Radici sunt probabil doua hotii (Duminică, 20 decembrie 2015, 15:03)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui ZeroAbsolut

      Mai intai cumpararea la pret umflat ai unei case indicate de catre general ministerului (cum au vrut muschii lui). Apoi vinderea ei generalului Radici (care habar n-are ce este un camp de lupta) la un pret miniscul. Luata cu 3 milioane si vanduta cu 68 de mii (O garsoniera ar fi costat triplu). Diferenta a intrat in buzunarele infractorilor cu stele pe umar. Eu, ca cetatean al Romaniei, nu sunt de acord sa achit din banii mei hotiile generalilor de carton. Ce pazeste instanta, astea sunt pedepse????? Trebuie sa iesim in strada , ca ciobanii, sa se faca dreptate??????
  • +13 (13 voturi)    
    scapat de clopotel (Duminică, 20 decembrie 2015, 11:15)

    nicolae [anonim]

    Mos Teaca Dobritoiu are in continuare o nesimtirea fara margini mergind la Antena 3 in special si comenteaza neregulie pe care le fac altii.Ofiteri ca domnia sa au fost cadre de conducere in armata, cadre care sunt rasplatiti cu pensii forte mari desi nu avut mari actiuni, nici cel putin nu sau luptat intre iei.
  • +10 (10 voturi)    
    OK , in cazul asta cu suspendare dar o (Duminică, 20 decembrie 2015, 11:27)

    deval [utilizator]

    amenda de 4-5 salarii/pensii pentru cei care au aprobat si restituirea sumelor reprezentand pretul de azi al apartamentelor pentru infractorii care au luat locuintele si le-au si vandut (unii) ulterior ? ! Infractorii din parlament se fac ca nu pricep ca de fapt incurajeaza coruptia si abuzurile prin legile care mangaie pe cap mafiotii ?!
  • +13 (13 voturi)    
    Justitia apara escrocii din Armata (Duminică, 20 decembrie 2015, 11:32)

    Eneas [anonim]

    Dobritoiu are mari merite militare ,a aparat Spitalul Militar de atacurile repetate ale leprosilor,tbcistilor si a altor invadatori!cat conteaza sortuletul in cazul acestui domn cu o frizura caricaturala,nelipsit la antene,unde comenteaza din postura importanta de ficus militar?
  • +9 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 20 decembrie 2015, 11:40)

    [anonim]

  • +17 (17 voturi)    
    Cainii latra, caravana trece ... (Duminică, 20 decembrie 2015, 11:40)

    Amad [anonim]

    Ba sunt prea bătrâni, ba prea deștepți, ba scriu prea multe cărți pentru a face pușcărie.
    Concluzia?
    Furați fraților cât puteți, ca n-o sa va para rău!!!!
  • +12 (12 voturi)    
    corneliu dobritoiu (Duminică, 20 decembrie 2015, 11:43)

    mos ion roata [utilizator]

    trebuia condamnat la locul de munca adica A3 si RTV,cu respectarea regimului alimentar de rigoare (se cunoaste bine meniul lui)
  • +12 (12 voturi)    
    desigur, (Duminică, 20 decembrie 2015, 11:45)

    ouyang [utilizator]

    daca sunt porci batrani trebuie iertati. penibil. nu, cu atat mai mult trebuie pedepsiti. 27 de ani de jaf continuu. cumperi subventionat si vinzi la pretul pietei. milionari de carton imbogatiti din bani publici. sa va fie rusine.
  • +14 (14 voturi)    
    morala unde este? confiscari de averi ? (Duminică, 20 decembrie 2015, 11:49)

    io [anonim]

    morala este ca poti fura sau face abuzuri si daca esti demnitar o sa primesti pedeapsa cu suspendare,daca esti pifan iei 10 ani intregi.
  • +12 (12 voturi)    
    neonomenklatura (Duminică, 20 decembrie 2015, 12:26)

    alef [anonim]

    Tara lu' Peste!
    In care securistii vechi si noi pot sa fure oricat ca nu li se intampla nimic. Vezi Pescariu si restul.
    Avem mai multi ofiteri cu doctorat decat intreg NATO-ul si si generali fara nici o zi de prezenta pe un teatru de lupta.
    S-a format o noua nomenklatura formata din securiti vechi si noi, justitie si politicieni care jefuiesc tara fara nici o jena si se protejeaza unii pe altii.
    Pe cat punem pariu ca nu o sa mai auzim nimic de dosarul EADS?
  • +14 (14 voturi)    
    ce-are varsta cu INCALCAREA Legii?! (Duminică, 20 decembrie 2015, 12:55)

    lili [anonim]

    Ce-are LEGEA incalcata cu cariera militara?!
    Ca doar acesti generali nu au mers in nici un razboi, ce naiba rezultate deosebite au avut?!
    Rezultate deosebite incalzind scaunele din birouri?!
    Rezultatele deosebite in alte domenii nu sunt tot "rezultate deosebite" in fata LEGII din Romania?!
    Unde scrie, in ce LEGE ca "rezultatele deosebite" in cariera militara, fara nici o participare la vreun razboi, fara nici un merit DEOSEBIT(a-propos, ce inseamna "rezultate deosebite" in aceste cazuri, ce-au FACUT???!!) sunt suficiente ca acesti penali sa nu fie condamnati cu EXECUTARE?!
    Am vazut in puscarii amarati care au furat o gaina, cu varste inaintate si au fost trimis in puscarie, cu varsta cu tot!
    Rusine!
    LEGEA in Romania e pentru caini, nu pentru catei, ca-n celebra fabula a lui Grigore Alexandrescu!
    Sila!
    O tara de kko...
    Asa ati facut si cu vinovatii de la revolutie sau de la mineriade, CEDO ce mai face presiuni, altfel va bateti joc de noi!
    Sila!
  • +11 (11 voturi)    
    CE IEFTIN AI SCAPAT DOMN' GENERAL ! (Duminică, 20 decembrie 2015, 12:56)

    Susufler0 [utilizator]

    ICCJ a fost in cazul generalilor de o blandete induiosatoare. Ok, admit ca nu era de puscarie, dar doar 1 an cu suspendare pt Dobritoiu ? Pai trece termenul ala de incercare, cat ai zice "peste" , apoi este reabilitat de drept si poate s-o ia de la capat. Cum ? Simplu ! Viitorul ministru liberal al apararii il numeste consilier de stat. Apoi Dobritoiu cere sa-i fie atribuita o locuinta de serviciu cu chirie din fondul locativ al Ministerului pt ca, nu-i asa, nu are unde sta in Bucuresti, ca a vandut-o pe cea de pe str Traian pe care a avut-o inainte, iar la Ganeasa unde are domiciliu e prea departe de Minister, care ii solicita prezenta zi si noapte. O primeste, dupa care e floare la ureche : repeta intocmai ceea ce a mai facut de doua ori pana acum. Inchiriaza, apoi cumpara cu pret subventionat, dupa care vinde la pretul pietii ( nu mai e pretul ala grozav dinainte de criza dar tot e ceva). Candva, se sesizeaza DNA, apoi ajunge in fata Inaltei Curti, care vazand ca acum e si mai in varsta de cat era in primavara lui 2015, retine ca a actionat cu intentie directa, ca ce a facut el e grav, dar ii da ,sa zicem 5 ani cu suspendare, pt ca e foarte in varsta si in trecut a avut mari merite ca general in armata romana, ca ministru al Apararii , precum si in calitate de consilier al Ministrului Apararii. Ar fi imposibila o astfel de repetare a povestii ? Cred ca nu, avand in vedere blandetea sentintei. Iata de ce - cred - astfel de fapte ar trebui sanctionate mai aspru. Chiar daca tot cu suspendare dar cu mai multi ani de inchisoare pt ca termenul de incercare sa fie lung si sa constituie el insusi o stavila in calea savarsirii altor fapte penale. Voi ce parere aveti ?
  • +4 (6 voturi)    
    pierd sau nu apartamentele? (Duminică, 20 decembrie 2015, 13:01)

    alef [anonim]

    Nu am inteles daca restituie sau nu apartamentele achizitionate ilegal.
    Sau e ca la Johannis? S-a dovedit ca l-a luat ilegal si nu il mai da inapoi.
    Ca e din noua nomenklatura...
    • +3 (3 voturi)    
      PRECIS CA NU I-A LASAT CU FOLOSUL OBTINUT (Duminică, 20 decembrie 2015, 15:21)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui alef

      DE PE URMA INFRACTIUNII ! Apartamentele sunt instrainate deja iar cumparatorii sunt de buna credinta, asa ca raman cu ele. Generalilor ar trebui sa li se confiste contravaloarea pretului primit pt apartamentele vandute, cu dobanzi calculate la zi.Din articol, intr-adevar nu reiese ce a hotarat ICCJ pe latura civila a cauzei. Eu am spus cum ar trebui sa fie. Mai departe...
  • +4 (4 voturi)    
    Au luat case la preturi derizorii.... (Duminică, 20 decembrie 2015, 13:23)

    8736 [utilizator]

    ..... Parerea mea este ca ar trebui sa li se returneze banii si sa li se confiste imobilele care apoi sa fie scoase la licitatie. Nu incalzeste pe nimeni sa bagi la inchisoare un om la apusul vietii si in schimb sa-i lasi urmasii sa se bucure de marsaviile lui. Asta imi pare un simulacru de justitie. Cu toata parerea de rau.... Si cu toata scarba.....
  • +5 (5 voturi)    
    ! (Duminică, 20 decembrie 2015, 13:33)

    Kpriciu [utilizator]

    Îi condamna poporul la executare cu suspendare ... ! ;)
  • +8 (8 voturi)    
    ce merite si fapte (Duminică, 20 decembrie 2015, 14:54)

    gopo111 [utilizator]

    deosebite au? ca au furat? sa fie degradati si taiate pensiile, sau mai bine lasati la vatra disciplinar pentru furt fara pensii, sa se descurce asa cum au incercat sa fure
  • +4 (4 voturi)    
    in SUA (Duminică, 20 decembrie 2015, 15:14)

    nedumeritul [utilizator]

    Am auzit ca in SUA daca un politist e dovedit ca ia spaga sau e corupt e scos din politie si isi pierde si pensia. Pierderea pensiei este un factor extrem de eficient pentru limitarea coruptiei....
    • +3 (3 voturi)    
      SUA e pe alt continent (Duminică, 20 decembrie 2015, 17:43)

      mcris [utilizator] i-a raspuns lui nedumeritul

      De fapt e pe alta planeta.
  • +6 (6 voturi)    
    batrani deosebiti . . . (Duminică, 20 decembrie 2015, 16:06)

    ty [utilizator]

    - Ianuarie 2013 O batrana condamnata la un an de inchisoare pentru ca a taiat lemne din padurea sa. Pare incredibil si totusi acest lucru i s-a intamplat unei batrane de 75 de ani din satul mehedintean Ostrovul Mare.
    - iunie 2014 o bătrână CONDAMNATĂ pentru mită în găini: 4 ani de închisoare, după 17 ani de procese. In vârstă de 73 ani, care suferă de 15 afecţiuni.
    - 2006 O femeie in varsta de 86 de ani si fiica acesteia, de 66 de ani, au ajuns la inchisoare pentru ca n-au avut bani sa plateasca o amenda penala.
    Justitia noastra nu e chiar legata la ochi. Sau te pomenesti ca Inspectia juridica se autosesizeaza iar . . .
  • +7 (7 voturi)    
    Constitutia României (Duminică, 20 decembrie 2015, 17:23)

    Andrei [anonim]

    art.6 al.1
    Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
    Mai e ceva de adăugat???
  • +3 (3 voturi)    
    cariera (Duminică, 20 decembrie 2015, 18:32)

    nimrod [utilizator]

    Ce nesimtire... Justitia romana ne scuipa in fata.
  • +2 (2 voturi)    
    Hotariri date dupa ureche ,si dupa buletin !!! (Duminică, 20 decembrie 2015, 19:55)

    andreesanu [utilizator]

    Orce curte care se respecta are ca si repere codurile de procedura :penala;civila;comerciala !!!.
    De unde ati mai scos ca si criterii varsta,cariera ???
    Tara lui papura voda !!!
  • +1 (1 vot)    
    N-ati inteles nimic! (Luni, 21 decembrie 2015, 7:23)

    Cetateanu [utilizator]

    Da pe aia cu "corb la corb" o stiti?
    Ce sa va mai fac desene: mafia in negru apara mafia in kaki si blio- jandarm...
    Si macar daca s-ar fi oprit acolo: jeneralii de toate cu(r)lorile si trepadusii lor mai mici, isi fac de cap in continuare. Au pus mana pe economie pe toate sursele grase si fara de numar ale tarii si nu numai (ne mai reprezinta si prin nspe comitete si comitii euro - mondiale (pe bani grei totdeauna - faceti o cautare macar pentru ultimele 6 luni). Si calitatea lor principala e ca dau din gura, stau drept(i) si fura pentru haita - isi paseaza unul altuia afacerile.
    Sa incep enumararea cu "interesul national"?
    Si stiti cati ofiteri si subofiteri care-si risca vietile pe teatre de lupta zac prin camine mai mult sau mai putin salubre?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by