Andrei Dolineaschi (PSD), urmarit penal in dosarul Govor / El este acuzat ca a intervenit pe langa persoane din conducerea ANAF pentru numiri in diverse functii

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 17 decembrie 2015, 15:22 Dosare Anticoruptie


Andrei Dolineaschi (st.) si Liviu Dragnea
Foto: Agerpres
Vicepresedintele PSD Andrei Dolineaschi este urmarit penal de DNA in Dosarul Govora, fiind acuzat de procurori ca a intervenit pe langa persoane din conducerea ANAF pentru a obtine numirea, detasarea, imputernicirea sau mentinerea in functii de conducere sau de executie in cadrul Administratii Judetene a Finantelor Publice Satu Mare (A.J.F.P.) a unor persoane recomandate de Mircea Govor.

Dolineaschi este acuzat de doua infractiuni de complicitate la folosirea influentei sau autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere in cadrul unui partid politic, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor, in perioada august-octombrie 2013, Mircea Govor, presedinte al organizatiei judetene a a PSD si vicepresedinte al Consiliului Judetean Satu Mare, "folosindu-se de influenta si autoritatea functiilor detinute", a facut demersuri prin intermediul lui Dolineaschi, pe atunci secretar general al PSD, "pe langa persoane din conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, pentru a obtine numirea, detasarea, imputernicirea sau mentinerea in functii de conducere sau de executie in cadrul nou infiintatei Administratii Judetene a Finantelor Publice Satu Mare (A.J.F.P.), a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decat cele profesionale".

Procurorii mai sustin ca Mircea Govor "a urmarit sa obtina/mentina protectia societatilor comerciale controlate de el si familia sa din partea organelor fiscale din judetul Satu Mare".

In perioada septembrie 2013-martie 2014, Govor este acuzat ca a procedat in aceeasi maniera si in favoarea unui apropiat, "in sensul ca a depus diligente pe langa aceleasi persoane din conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, ca acesta fie promoveze examenul pentru obtinerea unui post de conducere sau de executie in cadrul Directiei Regionale Antifrauda Oradea (institutie nou infiintata), fie sa obtina o functie de conducere in cadrul A.J.F.P. Satu Mare, fara ca acest lucru sa se materializeze ulterior".

Concret, ajutorul dat de Dolineaschi a constat in:
  • solicitarea si obtinerea unor documente cu caracter confidential de la persoane cu functii de decizie in cadrul ANAF ce au fost transmise ulterior inculpatului Govor Mircea Vasile,
  • transmiterea solicitarilor pe care inculpatul Govor Mircea Vasile le facea in sensul aratat mai sus, catre factorii de decizie din cadrul ANAF,
  • punerea in legatura directa a inculpatului Govor Mircea Vasile cu factorii de decizie din cadrul ANAF etc.)
In cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























932 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Scapa cine poate (Joi, 17 decembrie 2015, 15:31)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Orice pesedist e un HOT sau complice la JAF. Daca ar fi om cinstit ar fi plecat de mult din aceasta banda de TICALOSI. PSD + PARTID CRIMINAL care a nenorocit ROmania, a organizat mineriade si a ucis mii de bolnavi prin AUSCHWITZ-ul numit MINISTERUL SANATATII.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by