UPDATE Sef din Politia Sector 3, retinut pentru ca a luat bani de la hoti pentru a le returna bunuri furate

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 15 decembrie 2015, 19:45 Dosare Anticoruptie


Fostul sef al Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Sectorului 3 Bucuresti si un agent au fost retinuti de procurorii DNA, fiind acuzati ca au luat de la niste hoti mai multe bunuri furate si apoi le-au cerut bani pentru a le inapoia, relateaza Mediafax.

Procurorii DNA i-au retinut pe Marius Giurescu, seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Sectorului 3 Bucuresti si Stelian Barbu, agent de politie in cadrul aceleiasi formatiuni, la data faptelor, pentru luare de mita si favorizarea faptuitorului.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2014 - inceputul anului 2015, Giurescu si Barbu au efectuat cercetari in mai multe dosare privind spargerea unor locuinte comise pe raza sectorului 3, ocazie cu care au efectuat perchezitii la domiciliile a doua persoane (martori-denuntatori in prezenta cauza), de unde au ridicat mai multe obiecte provenite din infractiunile de furt comise de acestia, printre care se aflau si foarte multe bijuterii.

La terminarea perchezitiilor, cele doua persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Sectorului 3 Bucuresti, insa dupa ce li s-a luat cate o declaratie formala, fata de acestia nu s-a dispus vreo alta masura procesuala.

La inceputul lunii noiembrie 2014, celor doi le-au fost restituite o mare parte din bunurile provenite din infractiunile de furt calificat, fapt ce a determinat ingreunarea tragerii la raspundere penala a infractorilor, spun procurorii.

In schimbul neluarii masurilor legale fata de cei doi martori-denuntatori pentru comiterea infractiunilor de furt calificat, Giurescu si Barbu au solicitat si primit de la acestia mai multe sume de bani.

Astfel, Stelian Barbu a solicitat de la unul dintre denuntatori suma de 3.000 de euro si a primit efectiv suma de 2.000 de euro, iar Giurescu a solicitat si a primit de la celalalt denuntator suma de 1.500 de euro.

Ambele sume de bani au fost primite de cei doi inculpati prin intermediul unor persoane, precizeaza procurorii DNA.

Giurescu si Barbu sunt prezentati, marti, Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi denuntatori fac parte din gruparea suspectata de 46 de spargeri de locuinte din Capitala, intre care si casa europarlamentarului Theodor Stolojan.

Patru barbati care faceau parte din grupare au fost trimisi in judecata, in 17 aprilie, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti (PTB). Acestia sunt: Teodoris Manole, zis Doris, suspectat de opt spargeri, Alexandru Constantin Rosu, care ar fi spart 28 de lucuinte si ar mai fi avut alte zece tentative, si Matei Burcea si Cristian Dumitru, ambii acuzati de complicitate la furt.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2503 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    Altii mor la datorie (Marţi, 15 decembrie 2015, 20:05)

    Ursuletul de Plus [utilizator]

    si astia se infratesc cu hotii.
  • +3 (3 voturi)    
    F. grav (Marţi, 15 decembrie 2015, 20:06)

    liviul2006 [utilizator]

    ma miram eu cu ce se ocupa Politia Romana in afara de crime... De fapt unii iti zic si in fata: "Nu putem intervenii decat daca va omoara pe dvs sau pe altcineva, altfel incalcam drepturile omului". Caz concret in cazul furtului repetat + agresiune in cazul unei rude care are nenorocul sa aiba in jur niste tigani.
  • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 16 decembrie 2015, 6:57)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by