Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, audiat la DNA Timisoara in dosarul finantarii Clubului Poli Timisoara

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 14 decembrie 2015, 16:54 Dosare Anticoruptie


Nicolae Robu
Foto: Agerpres
Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, este audiat, luni, la DNA Timisoara in dosarul finantarii echipei de fotbal Poli din perioada in care clubul era condus de Marian Iancu. "A intrat la audieri la ora 15.00 si este audiat in dosarul finantarii de la Poli", au declarat surse judiciare citate de Agerpres.

In acelasi dosar au mai fost audiati la DNA Timisoara, in aceasta toamna, fostul primar Gheorghe Ciuhandu, actualul secretar al Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, care a avut aceeasi functie si in perioada administratiei Ciuhandu, si alti angajati ai administratiei locale si judetene.

Procurorii DNA au retinut ca acordarea unor sume de bani "in mod abuziv si contrar prevederilor legale in vigoare, in perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timisoara, in cuantum total de 27.100.000 lei, catre S.C. Politehnica Timisoara S.A. (...) nu au servit intereselor comunitatii, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat in jurul clubului de fotbal, finantarea fiind ilegala".

Un raport al Curtii de Conturi a aratat ca finantarile pentru clubul timisorean de fotbal, venite din partea Consiliului Judetean si din partea Primariei Timisoara, au fost ilegale, iar prejudiciul total creat este de aproape 30 de milioane de lei.

DNA Timisoara i-a mai pus sub acuzare in acest an pentru abuz in serviciu si pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, si pe secretarul administratiei judetene din perioada respectiva, Petrisor Nadastean, tot pentru finantarea Poli Timisoara, prejudiciul creat in acest dosar ridicandu-se la 9,5 milioane de lei. Procurorii DNA Timisoara au dispus, in iulie, si instituirea masurii asiguratorii a sechestrului pana la concurenta sumei de 9.950.000 lei asupra unor bunuri ale lui Gheorghe Chivorchian, secretar general al Federatiei Romane de Fotbal (FRF).

Potrivit DNA, in cursul anului 2008, "angajati din cadrul Consiliului Judetean Timis, cu stiinta, au intreprins demersurile necesare, pentru alocarea unor sume de bani in vederea sustinerii echipei de fotbal ce apartinea S.C. Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest S.A". "Concret, acestia au avizat, cu incalcarea dispozitiilor legale, o hotarare a Consiliului Judetean Timis si au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui proiect de ridicare a nivelului performantei sportive si asigurarea conditiilor de accedere si participare a echipei la competitiile de club UEFA. In baza acestor documente, cu incalcarea dispozitiilor legale, au fost acordate societatii comerciale mai sus mentionate, care, la acel moment, inregistra restante la plata obligatiilor catre bugetul de stat si catre finantatorul Consiliul Judetean Timis, mai multe sume de bani totalizand peste 1.000.000 euro, suma ce constituie prejudiciu adus bugetului Consiliului Judetean Timis", sustin procurorii anticoruptie.

Banii ar fi fost utilizati de catre firma respectiva in alte scopuri, respectiv pentru plata datoriilor si penalitatilor anterioare aferente acestor datorii rezultate din contractele de inchiriere si intretinere a stadionului "Dan Paltinisanu" aflat in proprietatea Consiliului Judetean Timis si inchiriat echipei de fotbal, precum si pentru plata datoriilor fiscale stabilite in sarcina clubului de fotbal rezultate din executari silite efectuate de organele fiscale ale Ministerului Finantelor Publice etc, arata procurorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























697 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by