Ioana Valmar, fosta sotie a lui Calin Popescu Tariceanu, a fost audiata ca martor in dosarul lui Remus Truica

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 14 decembrie 2015, 15:31 Dosare Anticoruptie


Ioana Valmar, fosta sotie a lui Calin Popescu Tariceanu, a fost audiata la DNA Brasov, in calitate de martor, in dosarul privind retrocedari ilegale de terenuri din judetul Ilfov, in care sunt cercetati printul Paul, Remus Truica, Dan Andronic, Lucian Mateescu si Marius Marcovici, iar prejudiciul a fost estimat la peste 135 de milioane de euro, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Ioana Valmar, fosta sotie a presedintelui Senatului, ar fi dat o declaratie referitoare la faptul ca, la cabinetul sau notarial, ar fi fost incheiate unele acte si acorduri imobiliare legate de terenurile investigate in dosar. Sursele citate au precizat ca persoane care se ocupau de aceste retrocedari de terenuri i-ar fi solicitat sa incheie acte cu alte sume decat cele stabilite in normele privind tarifele de onorarii, cererile fiind respinse de Ioana Valmar.

In dosarul privind retrocedari ilegale de terenuri in Ilfov sunt cercetati printul Paul, Remus Truica si avocatul Robert Rosu, toti in arest la domiciliu, Dan Andronic, Claudiu Mateescu, Marius Marcovici, fost consilier al lui Calin Popescu Tariceanu, si Gheorghe Sin, presedintele Academiei de Stiinte Agricole, in cazul acestora fiind luata masura controlului judiciar.

Potrivit procurorilor DNA, incepand din anul 2006, printul Paul i-a promis lui Remus Truica si asociatilor lui din grupul infractional, intre care Robert Rosu, Marius Marcovici, Lucian Mateescu si Dan Andronic, o cota parte importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica si, ulterior, le-a si dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei membrilor grupului pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea sau retrocedarea dreptului de proprietate din Bucuresti si din alte judete sau pe langa judecatori.

Printul Paul, Remus Truica si ceilalti membri ai grupului "au ascuns natura ilicita a intelegerii, prin incheierea in 1 noiembrie 2006 a unui contract de cesiune, cu privire la bunurile aflate in proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietatii, intre printul Paul si SC Reciplia SRL, reprezentata de Remus Truica", potrivit DNA.

Procurorii DNA arata ca "In concret, acest contract redactat de Robert Rosu prevede ca Paul Philipe al Romaniei, in calitate de cedent, transmite/cesioneaza fara nicio rezerva, cu titlu oneros, toate drepturile sale prezente si viitoare asupra unor bunuri imobile, enumerate si identificate in contract (intre care si Ferma Baneasa cu un teren in suprafata de 28,63 hectare). Reciplia SRL se obliga sa plateasca in anumite conditii o suma de bani si sa asigure sprijin si asistenta in legatura cu bunurile aflate in proceduri administrative sau judiciare de restituire. Ulterior, ca urmare a acestui act, Paul Philipe al Romaniei a semnat alte inscrisuri/contracte prin care s-a urmarit ascunderea provenientei ilicite a bunurilor retrocedate, antecontracte de vanzare - cumparare, intelegeri (ᅡintelegereaᅡ din 13 aprilie 2011 si actul aditional la aceasta)."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4353 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by