Deputatul Catalin Teodorescu, audiat de procurorii DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 10 decembrie 2015, 14:16 Dosare Anticoruptie


Catalin Florin Teodorescu
Foto: Camera Deputatilor
Deputatul PNL Catalin Teodorescu, urmarit penal de DNA in dosarul privind despagubirile acordate de ANRP, este audiat din nou, joi, de procurorii anticoruptie, anunta Realitatea Tv. Plenul Camerei Deputatilor a aprobat miercuri cererea DNA de incunviintare a arestarii preventive a deputatului liberal Ioan Oltean, insa a respins-o pe care pe numele liberalului Catalin Teodorescu. Ambii deputati sunt urmariti penal de DNA in dosarul ANRP.

Deputatul PNL Ioan Oltean a fost adus pe 26 noiembrie cu mandat la DNA, pentru a fi audiat in dosarul Mihai Rotaru, dupa ce a fost ridicat de pe aeroport. Rotaru este beneficiarul despagubirii de 109 mil. lei, procurorii afirmand ca terenul in cauza a fost supraevaluat cu peste 87 mil. lei.

Potrivit comunicatului DNA, Teodorescu, membru in comisia ce stabilea despagubirile, impreuna cu alti inculpati ce faceau parte din aceeasi comisie (Dumitrean Nicoleta Crinuta - Presedinte, Diacomatu Sergiu Ionut, Teodorescu Catalin Florin, Baciu Remus Virgil, Marko Attila, Constantinovici Rodica si Alexandru Lacramioara) prin exercitarea abuziva a atributiilor de serviciu au aprobat raportul de evaluare prin care un teren in suprafata de 61.857 mp situat in municipiul Pitesti a fost evaluat la 108.932.000 lei, suma acordata drept despagubire cesionarului Rotaru Mihai.

Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 lei, ceea ce reprezinta prejudiciu in dauna bugetului de stat, apreciaza procurorii

Suma platita in acest dosar de despagubire pentru un teren reprezinta un sfert din totalul despagubirilor civile platite de ANRP in tot cursul anului 2011.

Rotaru Mihai, beneficiar al sumei de 108.932.000 lei (aprox. 25 milioane euro) cumparase drepturile litigioase de la o alta persoana cu cateva luni inainte de decizia comisiei cu 750.000 euro.

Persoana a vandut aceste drepturi dupa ce, timp de 8 ani nu reusise sa obtina proprietatile revendicate, ceea ce condusese si la initierea unui proces in instanta.

De asemenea, din probele administrate in cauza a rezultat ca deputatul Oltean Ioan, care avea relatii cointeresate cu cesionarul Rotaru Mihai si cu presedinta A.N.R.P Dumitrean Nicoleta Crinuta, si-a exercitat influenta la aceasta din urma pentru urgentarea si aprobarea despagubirii in favoarea cesionarului.

In schimb cesionarul Rotaru Mihai i-a remis lui Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind in incinta unei parohii, mai acuza DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1182 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    gura, e randul lor acum! (Joi, 10 decembrie 2015, 14:47)

    Kpriciu [utilizator]

    pnl, cel map psd partid al momentului!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by