Printul Paul, internat la Spitalul din Ploiesti, dupa ce i s-a facut rau cand mergea spre DNA Brasov

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 9 decembrie 2015, 15:19 Dosare Anticoruptie


Paul al României si sotia sa, Lia (foto arhiva)
Foto: HotNews / DP
Printul Paul a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti, dupa ce i s-a facut rau in timp ce mergea spre Directia Nationala Anticoruptie Brasov, unde a fost citat pentru a da declaratii intr-un dosar privind retrocedarea ilegala a unor terenuri.

Potrivit unor reprezentanti ai Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti, printul Paul s-a prezentat, miercuri dimineata, la unitatea sanitara, acuzand probleme cardiace, transmite Mediafax.

In urma investigatiilor, medicii au decis sa il interneze pe printul Paul in Sectia de cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti, au precizat sursele citate.

Printul Paul si sotia sa, printesa Lia, au fost citati sa se prezinte miercuri la DNA Brasov, pentru a da declaratii intr-un dosar privind retrocedari ilegale de terenuri.

Printesa Lia a declarat pentru Mediafax ca sotului ei i s-a facut rau in timp ce se indreptau spre DNA Brasov. Aceasta a precizat ca au oprit masina cu care mergeau spre DNA Brasov la o benzinarie aflata aproape de Ploiesti, unde au intrebat un echipaj de politie cum pot ajung la un spital. De acolo au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti.

Printesa Lia a precizat ca sotul sau a ramas internat la spitalul din Ploiesti, urmand sa mearga la DNA Brasov cand starea de sanatate a acestuia va permite.

In legatura cu dosarul in care au fost citati sa dea declaratii, printesa Lia a spus ca este vorba de o sesizare facuta de ei la DNA in urma cu cateva saptamani, in care au aratat ca au fost amenintati ei si membri din staff-ul lor. Printesa Lia a precizat ca au primit mai multe telefoane in care li s-a cerut sa inceteze sa mai dea documente in dosarul retrocedarilor.

Aceasta sustine ca au dovezi ca semnatura sotului ei care apare pe unele actele nu este de fapt semnatura acestuia si ca se bucura ca au fost chemati la DNA, pentru ca pot da mai multe detalii legate de sesizarea pe care au facut-o.

Intrebata daca procurorii DNA au facut perchezitii la casa lor, in conditiile in care procurorii au facut perchezitii in Bucuresti si Ilfov in acest caz, iar de la locuinta omului de afaceri Remus Truica au fost ridicate mai multe documente, printesa Lia a spus ca nu s-au facut perchezitii la locuinta lor, pentru ca nu sunt suspiciuni in cazul lor, ei fiind cei care au facut sesizarea la DNA.


Directia Nationala Anticoruptie a aratat, intr-un comunicat de presa, ca procurorii DNA Brasov fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie care ar fi fost comise in perioada 2006 - 2015. In aceasta cauza, procurorii au facut noua perchezitii in Bucuresti si Ilfov.

Numele printului Paul a fost mentionat si in dosarul in care sunt acuzati Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc, Ioan Adam, Paltin Sturdza si Dan Bengescu, pentru retrocedare ilegala de paduri.

Dan Bengescu ii spunea lui Andrei Hrebenciuc ca printul Paul are "o jena financiara foarte puternica", intr-o discutie telefonica interceptata de procurori, la finalul careia Andrei Hrebenciuc i-a solicitat tatalui sau sa-l ajute financiar pe printul Paul. Imediat dupa aceasta discutie, Andrei Hrebenciuc l-a sunat pe Viorel Hrebenciuc, solicitandu-i sa-l ajute financiar pe Printul Paul, aratau procurorii DNA.

Intr-un alt document al anchetatorilor se arata ca Viorel Hrebenciuc si alti inculpati din dosarul retrocedarilor, acceptand promisiunea unor foloase materiale, le-au promis printului Paul si printesei Lia ca vor interveni pe langa autoritati pentru ca acestia sa obtina mai multe terenuri si cladiri.

"Incepand cu luna noiembrie 2013 si pana in prezent, numitii Olari Aurel, Iacob Sorin Ioan, Matasel Ioan, Kadas Iosif, Bengescu Dan Costin, Janica Poenaru, Viorel Hrebenciuc, cu ajutorul altor persoane, acceptand promisiunea unor foloase materiale, direct sau indirect (ex. prin intermediul numitei Alina), le-au promis numitilor Paul-Philippe al Romaniei si sotiei sale, Lia a Romaniei, ca vor interveni pe langa functionari din cadrul autoritatilor publice centrale si locale, din Calarasi, Suceava, Sinaia etc, cu atributii in domeniul retrocedarilor imobiliare sau al reconstituirii dreptului de proprietate, in scopul urgentarii unor acte ce intra in indatoririle de serviciu ale acestora sau in scopul indeplinirii unor acte contrare acestor indatoriri (ex. obtinerea urgenta si in mod ilegal a 39.885 hectare teren in Brosteni, jud. Suceava, a 50 ha + 3.165,87 de ha teren agricol la Manastirea, jud. Calarasi si a doua imobile in Sinaia etc)", potrivit procurorilor care au administrat dosarul.

Printul Paul si printesa Lia au fost audiati, in 15 octombrie 2014, la DNA Brasov, nefiind pusi sub urmarire.

Anchetatorii mai aratau ca, incepand din 2013, folosindu-se de influenta politica a lui Viorel Hrebenciuc, atunci deputat PSD, Dan Bengescu, Sorin Iacob si Ioan Adam au actionat in mod coordonat pentru a facilita dobandirea in mod injust de proprietati imobiliare (prin reconstituirea dreptului de proprietate sau prin retrocedari de imobile) de catre diferite persoane, printre care Paltin Gheorghe Sturdza si Paul Lambrino.

Potrivit unor surse judiciare, Paul Philippe si Lia Georgia, cu sprijinul juristei acestora, Alina Carmen Ciocoiu, si pretinzand ca sunt mostenitorii bunurilor detinute de Casa Regala a Romaniei, "au cumparat influenta de la Iacob Sorin Ion". Acestia ar fi urmarit reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare din orasul Brosteni, judetul Suceava.

Pe de alta parte, in 2013, printul Paul a dat in judecata Ministerul Transporturilor, Ministerul Sanatatii si alte institutii, cerand restituirea a 57.370 mp din fosta Ferma Regala Baneasa si plata unor despagubiri pentru 25.642,96 metri patrati din aceeasi proprietate.

In 6 decembrie 2013, Tribunalul Bucuresti i-a admis cererea si a obligat Institutul de Cercetare- Dezvoltare pentru Protectia Plantelor sa emita dispozitia de acordare de masuri reparatorii pentru suprafata de 25.642,96 mp din imobilul cunoscut ca Ferma Regala Baneasa in conditiile Legii 165/2013.

Totodata, Printul Paul a cerut instantei obligarea Regiei Autonome Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA si Ministerului Transporturilor la restituirea in natura a suprafetei de 28.780 mp si obligarea Ministerului Sanatatii si Institutului National de Cercetare- Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" la restituirea in natura a 28.590 de metri patrati din imobilul de 268.764 mp, cunoscut ca Ferma Regala Baneasa.

De asemenea, Printul Paul a solicitat, in situatia in care restituirea terenurilor in natura nu este posibila, obligarea paratilor la acordarea unor imobile de aceeasi valoare in compensare sau acordarea de masuri reparatorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6165 vizualizari

  • +18 (18 voturi)    
    Multa sanatate (Miercuri, 9 decembrie 2015, 15:23)

    caligula [anonim]

    Va avea nevoie la Beciul Domnesc.
    • +4 (4 voturi)    
      Boala (Miercuri, 9 decembrie 2015, 17:36)

      Close [utilizator] i-a raspuns lui caligula

      Ce sensibili sunt toti imediat ce sunt prinsi cu matza-n sac... Nici nu ai zice ca au o sanatate intretinuta ani de zile cu milioanele furate.
  • +15 (17 voturi)    
    Of, vai de ăștia cu sânge albastru... (Miercuri, 9 decembrie 2015, 15:26)

    CosminMaricari [anonim]

    Măcar ăștia educați de comunism, corupții clasici de partid, leșină cu bun-simț, abia după ce li se comunică acuzațiile, conform tradiției...
  • +12 (14 voturi)    
    PUTOARE PENALA! (Miercuri, 9 decembrie 2015, 15:29)

    W5REWTY [anonim]

    O putoare penala care toata viata a subt sangele poporului!
  • +15 (15 voturi)    
    asta este caracterul (Miercuri, 9 decembrie 2015, 15:36)

    Hans Metter [utilizator]

    acestui om. daca faci nasoale, fii barbat 'alteta' si pastreaza capul sus... altii inaintea ta (si chiar din familia din care pretinzi ca faci parte) au avut parte de decizii mult mai grele si de intamplari mult mai neplacute.
  • +21 (21 voturi)    
    va rog eu (Miercuri, 9 decembrie 2015, 15:37)

    rakkone [utilizator]

    Va implor, terminati cu tampenia asta cu "printul" Paul si "printesa" Lia. Sunt cetateanul Paul, bastardul lui Carol al 2lea, si cetateana americano-romana Lia, nu i-a votat nimeni printi si printese.
    • +10 (10 voturi)    
      Nu-ti dau plus decat daca zici si de Duda (Miercuri, 9 decembrie 2015, 16:16)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui rakkone

      sinistrul Print Consort al Securitatii.
      • +4 (6 voturi)    
        Hear, hear (Miercuri, 9 decembrie 2015, 16:26)

        rakkone [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

        Evident, si tot neamul lor fie viu, fie adormit, de printi si printese mostenitoare ai unei dinastii imaginare. Regalitatea in Ro s-a terminat ca legitimitate cu Ferdinand. Dupa, au fost doar un betiv/curvar fara onoare si un pusti ametit si tradator.
    • +5 (7 voturi)    
      Fiul bastardului (Miercuri, 9 decembrie 2015, 18:50)

      Mos Teaca [anonim] i-a raspuns lui rakkone

      Cetateanul Paul este fiul bastardului lui Carol al II-lea, deci nepot al lui Carol al II-lea. Facut "Print" de de gasca neo/cripto-comunista - cu scopul de a lovi in casa regala a Romaniei (cel putin asa am banuit la inceput - din informatii mai vechi, individul nu ar fi avut bani sa deschida atatea procese), a fost "luat in brate" de Basescu. Acum inteleg de ce ...
      • +1 (1 vot)    
        ai dreptate (Joi, 10 decembrie 2015, 8:09)

        rakkone [utilizator] i-a raspuns lui Mos Teaca

        My bad, e fiul fiului lui Carol al 2lea cu madam Zizi Lambrino, e nepotul lui Carol al 2lea. Asa e cu dinastiile imaginare, le mai pierzi sirul.
  • +10 (10 voturi)    
    parvenitul (Miercuri, 9 decembrie 2015, 15:42)

    Nila [anonim]

    Un parvenit ca si neamul lui
  • +15 (15 voturi)    
    Foarte periculos DNA-ul asta pentru sanatate... (Miercuri, 9 decembrie 2015, 15:48)

    taro [anonim]

    Cum incepe DNA-ul sa-l cerceteze pe cate un "cetatean onest" imediat i se face rau .

    Avand in vedere ca toti astia "afectati" au o gramada de bani ma mir ca nu a venit pana acum ceva companie Farmaceutica cu un tratament.

    Ia doua pastile de Dnaxan si-ti trece durerea de DNA.
    • +1 (1 vot)    
      :-) (Miercuri, 9 decembrie 2015, 16:31)

      al cetatean [anonim] i-a raspuns lui taro

      Tare asta cu DNAxan :-)
  • +6 (6 voturi)    
    Sotia (Miercuri, 9 decembrie 2015, 15:59)

    aniod [utilizator]

    e bine?
  • +4 (4 voturi)    
    A incercat sa ma smenuiasca cu fix 50 de lei (Miercuri, 9 decembrie 2015, 16:15)

    Maniu [utilizator]

    personal. I-a scos din suma pe care o datora cuiva si pe care trebuia s-o platesc eu mai departe. Din placere.
  • +3 (3 voturi)    
    Interesant (Miercuri, 9 decembrie 2015, 16:26)

    spanac [utilizator]

    E interesant cum ajung astfel de indivizi pe pozitia de a da tunuri? Sincer m-as supara mai putin daca m-ar fura unul inteligent.
  • +5 (7 voturi)    
    "printul si printesa" ?!? (Miercuri, 9 decembrie 2015, 16:40)

    m.o [utilizator]

    Ok, "Prințul" Paul a câștigat procesul cu Casa Regală, deci a fost recunoscut oficial ca nepot al Regelui Carol al II-lea. Atat.
    Mai departe (vezi Wikipedia): "conform normelor dinastice internațional acceptate, calitatea de membru al unei Case Regale nu este dată de simpla înrudire biologică între membrii familiei, ci presupune recunoașterea explicită a apartenenței, de către Șeful acelei Casei Regale. Cum nici Regele Carol II, nici actualul Șef al Casei Regale a României, Regele Mihai I, nu au acordat vreodată calitatea de membru lui Paul Lambrino sau tatălui său - un copil rezultat dintr-o căsătorie anulată - folosirea numelui „de România” de către acesta (cu sens dinastic), este forțată."
    Deci, ajunge cu tampenia asta cu "Prințul Paul și soția sa, prințesa Lia"!
    • +2 (6 voturi)    
      Si mai departe (Miercuri, 9 decembrie 2015, 17:23)

      feisbuk [anonim] i-a raspuns lui m.o

      Cum Romania este o republica, ideea de Casa Regala este o gluma proasta.

      Deci ajunge cu tampenia asta cu casa regala.
  • +3 (5 voturi)    
    Printi, printese, regi si regine Disney (Miercuri, 9 decembrie 2015, 16:41)

    jackalphonse [utilizator]

    Niste caricaturi puse pe furat mai tare decat un pesedist sadea, cu un discurs de corectitudine si justitie mai bogat si, in acelasi timp, mai fals decat un basist de frunte.
  • +3 (3 voturi)    
    Medicina ar trebui sa studieze noua maladie (Miercuri, 9 decembrie 2015, 16:49)

    Bogdan_100 [utilizator]

    DeNeAtita ce ia, la noi, forma unei pandemii in randul politicienilor si afaceristilor (grupele de maxim risc).
  • +1 (1 vot)    
    BOALA NU OCOLESTE PE NIMENI, DECI NICI PE PRINTI (Miercuri, 9 decembrie 2015, 17:16)

    Susufler0 [utilizator]

    La urma urmei si chemarile astea intempestive la DNA, sunt bune pentru cei chemati intrucat, in 9 cazuri din 10 se constituie in adevarate semnale ce avertizeaza cu privire la starea precara de sanatate a celui chemat. Exemplele sunt multe si prea bine cunoscute asa ca nu le mai enumar. Doar constat. Multa sanatate, Printe, pt ca o sa ai nevoie ! PS Apropo, pt orice eventualitate, cunosti vreun traducator ? Daca nu, pot sa iti recomand cativa studenti la Litere extrem de talentati . Pastram legatura.
  • +1 (5 voturi)    
    Sacali ,Coioti,Hiene toate trag de stirv la fel !! (Miercuri, 9 decembrie 2015, 17:55)

    andreesanu [utilizator]

    Ce print ??pai Duda-i print ???,te apuca scarba cand ii vezi ce aiere isi dau ,dar pe alta parte fabrica falsuri sa puna botul pe ce nu-i al lor.
    Si Carol l a venit cu valiza pe ascuns ,iar averea a facut-o in Romania n-a adus-o cu el .
    Carol al ll lea a plecat cu vagoane de bunuri !!!
    Nu le mai plingeti de mila ca-s la fel ca si BOTANISTII (derbedeii intrati in politica)care au jefuit Romania dupa 89.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by