Deputatul Florin Popescu, condamnat la 2 ani inchisoare cu executare in dosarul "Pui grill in campania electorala"

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 4 decembrie 2015, 13:39 Dosare Anticoruptie


Florin Popescu
Foto: AGERPRES
Deputatul PMP Florin Popescu a fost condamnat, vineri, de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 2 ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat ca a cerut zeci de tone de pui grill pe care le-a distribuit in scop electoral in campania pentru alegerile locale din 2012, anunta Agerpres. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs. Florin Popescu, baronul de Dambovita al PDL si ulterior al PMP, este cunoscut ca un apropiat al Elenei Udrea, iar dosarul "Pui grill pentru alegatori" i-a adus porecla de "baronul puilor".

Florin Popescu a fost trimis in judecata de DNA in iunie 2014, fiind acuzat de folosirea influentei, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.


In rechizitoriu, procurorii DNA au aratat ca, in anul 2012, Florin Popescu, folosindu-si influenta si autoritatea ce decurgeau din functiile de presedinte al unui partid politic, organizatia judeteana Dambovita si vicepresedinte al aceleiasi formatiuni politice la nivel national, l-a determinat pe un denuntator sa-i remita mai multe foloase necuvenite. "Acestea au constat in cantitatea de 60.992 kg pui grill, in valoare de 485.500 lei, pe care ulterior a distribuit-o, in scop electoral, cetatenilor din judetul Dambovita, cu ocazia campaniei electorale, pentru alegerile locale, din luna iunie 2012. In acea perioada, Florin Popescu a candidat si el pentru obtinerea unui nou mandat in functia de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita."

Procurorii au constatat ca, in martie 2012, un intermediar i-a transmis denuntatorului ca se apropie alegerile locale si trebuie sa dea filialelor locale ale partidelor politice importante cate 250.000 euro: "Denuntatorul i-a raspuns ca suma este prea mare, fiind dispus sa dea cel mult cate 100.000 euro, pentru fiecare partid politic important. La sfarsitul aceleiasi luni, Florin Popescu, care, la alegerile locale desfasurate in iunie 2012, a candidat pentru un nou mandat in functia de presedinte al CJ Dambovita, a organizat mai multe sedinte la sediul partidului, la care au participat atat persoane desemnate sa coordoneze campania electorala in colegiile stabilite la nivelul judetului, cat si candidatii acestei formatiuni politice la functiile de primar. Cu acele ocazii, el le-a comunicat ca, in perioada urmatoare, le va trimite alimente pentru a le distribui in scop electoral cetatenilor din localitatile unde isi depusesera candidaturile", au aratat procurorii DNA.

Potrivit procurorilor anticoruptie, in martie 2012, Florin Popescu s-a deplasat la sediul firmei denuntatorului, caruia i-a cerut o cantitate de circa 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone), precizandu-i ca o va distribui cetatenilor in scop electoral, lucru cu care acesta a fost de acord: "S-a stabilit, in continuare, ca acea cantitate de pui sa fie depozitata in camerele frigorifice ale unei alte societati comerciale. In 5 aprilie 2012, mai multe persoane trimise de Florin Popescu au incarcat in microbuze si transportat la diferite locatii intreaga cantitate de pui grill. Ulterior, toate produsele primite au fost ambalate in pachete si distribuite, in scop electoral, simpatizantilor din localitatile in care membrii aceluiasi partid candidau la functia de primar."

Pe 25 aprilie 2014, procurorii au dispus instituirea sechestrului si notarea ipotecara, pana la concurenta sumei de 485.500 lei, asupra a doua imobile, ce apartin deputatului, situate in Targoviste, judetul Dambovita.

In cazul lui Florin Popescu, DNA a solicitat Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului, insa cererea a fost respinsa. Deputatul Florin Popescu le-a cerut atunci colegilor sai parlamengari sa nu il considere un pericol public, argumentand ca nu s-a opus bunului mers al Justitiei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4011 vizualizari

  • +24 (26 voturi)    
    Hmm... (Vineri, 4 decembrie 2015, 13:47)

    Andrei B. [anonim]

    La cum arata, cred ca a mancat toate probele...
    • +5 (5 voturi)    
      Ca bine zici (Vineri, 4 decembrie 2015, 14:01)

      dorel [anonim] i-a raspuns lui Andrei B.

      Numai ca pedeapsa pentru "pui pe grill" ar trebui sa fie "si acum porcul pe grill".
      Zeul Dreptatii vrea ceva animale sacrificate.
      • +3 (5 voturi)    
        Baronul micilor, nu pica si ala? (Vineri, 4 decembrie 2015, 15:27)

        pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui dorel

        Cu ce este diferit acest pui oferit in campanie de petrecerile mafiei PSD-iste cu mici si cantareti platiti cu mii de euro bucata?
    • +7 (9 voturi)    
      Cine e sef la PMP - ca nu mai tin minte ? (Vineri, 4 decembrie 2015, 14:20)

      MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui Andrei B.

      Dl Floin Popescu era si pe lista de candidati PMP la europarlamentare.
  • +10 (12 voturi)    
    Deputatimea (Vineri, 4 decembrie 2015, 13:47)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Deputatii din Romanie sunt o mafie bine organizata care se apara intre ei ca sa se imbuibe. TOTI merita sa ajuga la puscarie ca acest hot de josa speta
  • +4 (8 voturi)    
    Libanezii si-au facut treaba, Avicola Crevedia (Vineri, 4 decembrie 2015, 14:00)

    pedepsitorul [utilizator]

    Libanezul si-a facut treaba, Avicola Crevedia poate sa sa continuie evaziunea fiscal, acesta a fost targul!

    Folosindu-se de politic de institutiile Statului, PSD-ul infunda la puscarie un potential lider politic din opozitie!

    Nu-mi aduc aminte de legea finantarii partidelor, dar se pare ca tenisii sau gumarii dati in campanie sunt mai de success decat puiul congelat, pentru ca tiganii de la gumari nu depun plangere impotriva clientilor!
  • +5 (5 voturi)    
    60.992 kg (Vineri, 4 decembrie 2015, 14:23)

    dum_i [utilizator]

    Intrebarea este, cine a mancat cele 8 kg care lipsesc..
  • +10 (10 voturi)    
    Scapa dupa un an (Vineri, 4 decembrie 2015, 14:31)

    petrisor [anonim]

    daca scrie o carte cu retete culinare
  • +7 (7 voturi)    
    Ce face Justitia ??? APARA CORUPTIA ??? (Vineri, 4 decembrie 2015, 14:33)

    Ce PORCARIE ! 2 ani ???? [anonim]

    Pentru un PESTE branconat (astfel moare de foame )primest 4 ani de PARNAIE !


    2 ani de PUSCARIE pentru finantare ilegala si santaj in valoare de 500.000 mii Lei a unui Partid criminal este absolut ridicol .


    CE face JUSTITIA , apara CORUPTIA si PARTIDELE CORUPTE ???
    • +5 (7 voturi)    
      Una este furtul, alta este finantarea! (Vineri, 4 decembrie 2015, 15:10)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui Ce PORCARIE ! 2 ani ????

      App de finantare, cand s-au inrosit strazile, blocurile si gardurile cu moaca lui Ponta, nu vrea nimeni sa calculeze?

      Acolo avem cheltuite zeci de milioane de euro!


      Cui ramanea dator Ponta daca ar fi castigat alegerile?
  • +6 (6 voturi)    
    totusi (Vineri, 4 decembrie 2015, 15:00)

    gigi [anonim]

    Consider totusi IMHO ca pedepsele sunt cam mici. Cred ca ICCJ ar trebui sa fie mai ferma un pic. Nu stiu cine ar putea sa le infuzeze un pic de fermitate...
  • +6 (6 voturi)    
    UNDE DAI SI UNDE CRAPA ! (Vineri, 4 decembrie 2015, 16:32)

    Susufler0 [utilizator]

    Din momentul asta Dragnea sa se puna pe scris carti, fiindca nu mai e de gluma. Popescu a luat cam putin, dar semnalul este ca organizatorul la nivel national al furtului alegerilor nu poate ramane cu o pedeapsa cu suspendare.
  • +2 (2 voturi)    
    Eu... (Sâmbătă, 5 decembrie 2015, 8:58)

    mircea_cjn [utilizator]

    i-as fi bagat la parnaie si pe cei care au primit pui, nu numai pe cel care a dat.
    Donator + primitor , impreuna si la bine si la greu , nu?

    Iar toti care mai dau galeti, fâșuri, brichete etc sa fie obligati sa imprime pe ele PUSCARIE. Sau, ma rog, BRUTARIE, sa nu fuga prea tare clientii.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by