Salaj: Primarul comunei Balan, arestat la domiciliu pentru abuz in serviciu

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 27 noiembrie 2015, 19:43 Dosare Anticoruptie


Primarul comunei Balan, Maghiar Isaia, este acuzat de abuz in serviciu de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, fata de acesta fiind dispusa, vineri, masura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

"Pentru primarul din Balan s-a luat astazi masura arestului la domiciliu. Ieri a fost retinut de catre noi, pentru 24 de zile, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, astazi s-a judecat la Tribunalului Salaj, s-a admis cerea, dar s-a dispus arestul la domiciliu pentru 30 de zile. Este acuzat abuz in serviciu, infractiune asimilata celei de coruptie", a declarat vineri, pentru Agerpres, Crin Bologa, prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj.

Potrivit sursei citate, primarul este acuzat ca a prejudiciat bugetul comunei cu 200.000 de lei, incalcand procedurile de achizitie publica in cazul lucrarii vizand realizarea unui drum comunal.

"Cu ocazia unor proceduri de achizitie publica a unor lucrari, s-a incalcat procedura de achizitie publica, favorizand pe unul dintre participanti, in dauna altui participant si cu paguba pentru unitate. Prejudiciul e in jur de 200.000 de lei. De exemplu, cel care a pierdut a spus ca face un drum in 30 de zile, cu un anume pret. Cel care a castigat, cu 200.000 de lei in plus, a spus ca face lucrarea in cinci zile. L-a facut in doi ani si jumatate, dar a luat cu 200.000 de lei in plus. Asa a pierdut licitatia si cel de pe locul II, care zicea ca face in 30 de zile si a pierdut si primaria suma respectiva", a detaliat Crin Bologa.

In urma cu o saptamana, un alt primar din judet, cel al comunei Cristolt, Ioan Cheseli, a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, sub acuzatia de conflict de interese, fapta asimilata infractiunii de coruptie, in forma continuata.

Potrivit precizarilor facute la vremea respectiva de catre Crin Bologa, primaria din Cristolt a incheiat mai multe contracte de lucrari cu o firma reprezentata de o persoana fizica ce a cumparat ulterior o masina de la primarul comunei mentionate.

"Ioan Cheseli nu putea avea contract ca persoana fizica cu respectiva persoana pentru vanzarea masinii, iar ca primar sa incheie contracte de lucrari cu aceeasi persoana pentru ca se considera ca este conflict de interese, chiar daca pretul oferit pentru masina a fost unul corect. Respectivul l-a scapat pur si simplu pe primar de o masina de care acesta nu mai avea nevoie, desi nu avea nici macar carnet de conducere", a precizat sursa citata.

Dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Judecatoriei Jibou.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1770 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by