Ioan Oltean, urmarit penal pentru complicitate la abuz in serviciu. E acuzat ca ar fi luat mita 600.000 euro in incinta unei parohii

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 26 noiembrie 2015, 17:41 Dosare Anticoruptie


Ioan Oltean
Foto: Agerpres
Procurorii anticoruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de deputatul PNL Ioan Oltean, acuzat de complicitate la abuz in serviciu, si deputatul Catalin Florin Teodorescu, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), acuzat de abuz in serviciu.
  • Comunicatul DNA
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de:

TEODORESCU CATALIN FLORIN, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, (trimis in judecata sub control judiciar in alta cauza), pentru infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

OLTEAN IOAN, deputat in Parlamentul Romaniei la data faptelor si in prezent, pentru infractiunea de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si trafic de influenta.

In ordonanta de efectuarea urmaririi penale se arata ca exista date si probe ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

La data de 17.06.2010, suspectul Teodorescu Catalin Florin, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, prin exercitarea abuziva a atributiunilor de serviciu, cu incalcarea prevederilor legale, a aprobat raportul de evaluare prin care un teren in suprafata de 61.857 mp situat in municipiul Pitesti a fost evaluat la 108.932.000 lei, suma acordata drept despagubire unei persoane. Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 lei, ceea ce reprezinta prejudiciu in dauna bugetului de stat, si totodata a facilitat obtinerea unor avantaje patrimoniale pentru persoana beneficiara a sumei de bani.
Suma platita in acest dosar de despagubire pentru un teren reprezinta un sfert din totalul despagubirilor civile platite de ANRP in tot cursul anului 2011.
Persoana beneficiara a sumei de 108.932.000 lei (aprox. 25 milioane euro) cumparase drepturile litigioase de la o alta persoana cu cateva luni inainte de decizia comisiei ANRP, mai precis la data de 27.11.2009, cu suma de 750.000 euro. Persoana a vandut aceste drepturi dupa ce, timp de 8 ani nu reusise sa obtina proprietatile revendicate, ceea ce condusese si la initierea unui proces in instanta.
De asemenea, din probele administrate in cauza a rezultat ca deputatul Oltean Ioan, care avea relatii cointeresate cu cesionarul si cu presedinta ANRP, si-a exercitat influenta la aceasta din urma pentru urgentarea si aprobarea despagubirii in favoarea cesionarului. In schimb numitul cesionarul i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind in incinta unei parohii.

Suspectilor TEODORESCU CATALIN FLORIN si OLTEAN IOAN li s-au adus la cunostinta calitatile procesuale si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.


Deputatul PNL Ioan Oltean a fost adus joi cu mandat la DNA, pentru a fi audiat in dosarul Mihai Rotaru, dupa ce a fost ridicat de pe aeroport, au declarat surse juridice pentru HotNews.ro.

Acesta nu a facut declaratii in fata ziaristilor  care il asteptau la intrarea in sediul DNA.

Reamintim ca procurorii DNA audiaza joi cateva persoane intr-un dosar ce vizeaza plata unor despagubiri de catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor catre Mihai Rotaru, principalul actionar de la CS Universitatea Craiova, anunta Agerpres, citand surse judiciare.

Potrivit surselor citate, ar fi vorba despre o suma de aproximativ 109 milioane de lei acordata acestuia de catre Comisia ANRP, condusa de Crinuta Dumitrean, pentru un teren in Pitesti.

Mihai Rotaru ar fi cumparat drepturile litigioase de la o persoana care se judeca cu Primaria Pitesti de 8 ani, iar dupa ce drepturile au fost vandute in 6 luni acesta ar fi primit de la ANRP despagubirile, sustin sursele citate.

Mihai Rotaru este un adevarat baron al despagubirilor, el numarandu-se printre cei mai mari cumparatori de drepturi litigioase pe Legea 18/1991. Alaturi de Gheorghe Iaciu, Mihai Rotaru a platit pentru drepturile litigioase circa 3 milioane lei, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat 35 milioane lei. Rotaru a cumparat drepturi litigioase ale Camerei de Comrt si Industrie Arges, potrivit publicatiei Gherila Urbana.

Stirea se actualizeaza






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























10732 vizualizari

  • +18 (18 voturi)    
    Ce-o sa mai inghita asta broasca-n parnaie (Joi, 26 noiembrie 2015, 17:52)

    K Terinca [anonim]

    lol
  • -24 (32 voturi)    
    jenant (Joi, 26 noiembrie 2015, 17:55)

    xanti [utilizator]

    Te asculta si in biserici,cum a ajuns tara asta.
    • +21 (27 voturi)    
      gresit... (Joi, 26 noiembrie 2015, 18:13)

      demaGOGU [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      ...preotii au fost mereu primii ciripitori ai tari.
      • -4 (14 voturi)    
        preotii (Joi, 26 noiembrie 2015, 20:28)

        taranistu [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

        ortodocsi!
      • -1 (15 voturi)    
        Ură (Joi, 26 noiembrie 2015, 20:45)

        reiand [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

        Împreună cu susținătorii tăi, să nu uitați să le transmiteți asta și urmașilor sutelor de preoți torturați sau uciși în iadul închisorilor comuniste, sau deportați în Siberia, pentru că au îndrăznit să apere valorile creștine ale românilor și să lupte împotriva luminoasei ideologii atee a comuniștilor. Preoți care au fost bătuți și schingiuiți cu ură, același gen de ură care se prelinge din comentariul tău.
        • +2 (2 voturi)    
          vorbim de proti greco-catolici (Vineri, 27 noiembrie 2015, 10:11)

          un domn [utilizator] i-a raspuns lui reiand

          chiar din Bistrita de unde nelu oltean, insa acle preot este Pomenit la Vatican, iar nelu oltean la DNA. Din pacate preotii ortodocsi care nu au colaborat cu securitatea nu mai sunt contemporani cu noi, in schimb cei care au colaborat..sunt bine mersi, sanatosi
    • +14 (16 voturi)    
      Pai si vrei sa fure astia linistiti? (Joi, 26 noiembrie 2015, 18:14)

      Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Fara sa-i asculte nimeni? Unde le va fi faima atunci?
    • +25 (25 voturi)    
      Jenant esti tu (Joi, 26 noiembrie 2015, 18:24)

      vali [anonim] i-a raspuns lui xanti

      ti se pare ca a ajuns tara rau ca esti ascultat in biserica ?

      Dar ca ia spaga (in biserica) nicio problema ?

      Mie mi se pare OK sa te asculte oriunde iei spaga.
    • +15 (19 voturi)    
      ajuns? (Joi, 26 noiembrie 2015, 18:38)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Acolo s-a ascultat dintotdeauna. Si nu in sensul bun :D
  • +19 (23 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 26 noiembrie 2015, 17:57)

    [anonim]

  • +16 (16 voturi)    
    :) (Joi, 26 noiembrie 2015, 17:57)

    The Real Sasha [utilizator]

    Banii i-a primit pe sub mana, la Caldarusani. Sigur i-a dosit...
  • +2 (8 voturi)    
    I. Oltean urmarit penal, maine poimaine cu catuse? (Joi, 26 noiembrie 2015, 17:58)

    lili [anonim]

    "Deputatul Ioan Oltean a primit mită 600.000 de euro în incinta unei parohii, pentru a face trafic de influență într-un dosar de despăgubiri de la ANRP. Banii i-a primit de la samsarul Mihai Rotaru, finanțatorul CS Universitatea Craiova, audiat și el acum la DNA

    Referatul DNA:
    "Din probele administrate în cauză a rezultat că deputatul Oltean Ioan, care avea relații cointeresate cu cesionarul ( Mihai Rotaru, audiat acum la DNA- nn) și cu președinta ANRP ( Crinuța Dumitrean- nn) , și-a exercitat influența la aceasta din urmă pentru urgentarea și aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului. În schimb, numitul cesionarul i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii".

    Ioan Oltean este audiat și la această oră.

    Până acum, DNA a reținut patru persoane : Diacomatu, Constantinovici, Alexandrescu ( toți membri ai comisiei de evaluare de la ANRP), precum și evaluatorul Negurici."

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/dna-deschide-cel-de-al-patrulea-dosar-anrp--400587
    • +3 (3 voturi)    
      specializarea grupului infractional basescu (Vineri, 27 noiembrie 2015, 10:01)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui lili

      este acordarea despagubirilor de lux. Asa a devenit si el mosier.
      PSD-ul avea ca specializare infractionala principala industria. asa ne am procopsit cu fiarele vechi facute din fabrici care inca mai erau viabile.
      PNL-ul era cu energia (electrica) si masinile (motocicleanu) si cu tot ce se mai putea capusa.
      • +2 (2 voturi)    
        corect (Vineri, 27 noiembrie 2015, 10:42)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

        asa este, ti am dat plus
  • 0 (18 voturi)    
    Un mare liberal (Joi, 26 noiembrie 2015, 18:14)

    Kaladin [utilizator]

    hmmm, pardon, un brav uselist.
    • +12 (16 voturi)    
      .. (Joi, 26 noiembrie 2015, 18:43)

      Plec pe Marte [utilizator] i-a raspuns lui Kaladin

      in perioada respectiva era in PDL
      • +7 (9 voturi)    
        Si a intrat in usele ca sa isi apere interesele (Joi, 26 noiembrie 2015, 19:02)

        Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui Plec pe Marte

        oooofff viata meaaaaa, duet vocal, gutza/oltean.
      • +4 (8 voturi)    
        Si dracnea a fost (Joi, 26 noiembrie 2015, 21:55)

        , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Plec pe Marte

        tot pedelist!
        Si tot puscarias este!
        Ce ti/e cu useleala asta!
        Curat muradri!
    • +2 (2 voturi)    
      era basist, nu liberal (Vineri, 27 noiembrie 2015, 10:01)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Kaladin

      este o mare diferenta.
      • +2 (2 voturi)    
        unde e diferenta ? (Vineri, 27 noiembrie 2015, 10:44)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

        contextul anchetelor din prezent confirma ce spune Strada P$D si PNL aceeasi Mizerie !!!
  • +3 (13 voturi)    
    Măi să fie! (Joi, 26 noiembrie 2015, 18:25)

    EllenaS [utilizator]

    Chiar nimic nu mai e sigur in tara asta! O fi vreo coincidenta informatia ca Olteanu si-a luat parandărătul intr-o parohie, cu initiativa din Senat a lui Remus Cernea care prevede ca reprezentanţii cultelor să poată fi verificaţi de către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii?
  • +2 (20 voturi)    
    2010?!? (Joi, 26 noiembrie 2015, 18:40)

    Nevermind [utilizator]

    mmm... parca era criza, taieri, forfetar si marire tva, pdl care salva natiunea, base care superviza salvarea si era cel mai informat om din stat...
  • +12 (18 voturi)    
    MITA IN BISERICA (Joi, 26 noiembrie 2015, 18:43)

    Freeman Atheist [anonim]

    Toate matrapazlacurile Romaniei post decembriste au in centrul atentiei biserica, toate se invart in jurul ei ca musca in jurul cacatului ... inca un "drept credincios" prins in fapt in gradina maicii domnului... se pare ca biserica nu e decat un paravan pentru hoti in Romania medievala... religia in sine nu a adus decat razboaie, saracie, inechitate, coruptie... religia a aparut cand primul smecher s-a intalnit cu primul prost ignorant (Voltaire)... uitati-va ce moaca are acest individ, de ghertoi ordinar pupator de moaste, inchis la minte, organizator de paranghelii hortodoaxo-electorale de prostire a populatiei... decat sa il bage si pe asta la parnaie fara recuperarea prejudiciului mai bine se recupereaza banii poporului de la pungas ...
    • +8 (8 voturi)    
      iubitor de BOR (Joi, 26 noiembrie 2015, 20:32)

      taranistu [utilizator] i-a raspuns lui Freeman Atheist

      Uite ce legi isi doreste acest iubitor de arginti:

      http://www.greco-catolica.org/c159-proiectul-de-lege-anti-greco-catolic-368-2007-initiat-de-ioan-oltean-pdl-daniel-buda-pdl-zegrean-pdl.aspx
      • +1 (1 vot)    
        in Bistrita greco-catolicii sunt asupriti (Vineri, 27 noiembrie 2015, 10:15)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui taranistu

        e un adevar istoric, ceea ce face nelu oltean e deja de notorietate..practic desi isi spune ca e liberal, este un P$D is..mai...cum spunea banciu
  • +11 (11 voturi)    
    Mai avea cineva dubii? (Joi, 26 noiembrie 2015, 19:07)

    SSS [anonim]

    De cand a inceput scandalul retrocedarilor si s-a aflat ca acea Crinuta Dumitrean - in fapt, o pupaza inutila, pe care nici un om intreg la cap n-ar fi angajat-o in propria firma - a fost numita la ANRP la recomandarea (sau presiunea) broscarului din poza, am fost sigur ca e manjit pana la mustata.
    Aia 600.000E sunt doar partea vizibila (pana acum) a aisbergului, asa ca justitia ii poate recomanda muuulti-multi ani de parnaie. Si confiscarea averii, bineinteles.
  • +10 (10 voturi)    
    coruptii. (Joi, 26 noiembrie 2015, 19:12)

    xiaopio [anonim]

    daca gica popescu ia 3 ani iar dan diaconescu ia 5 ani pt santajul a 2 corupti ... pai un corupt ca ce din articol ar trebui spinzurat . in china, pt o mita de 50,000 te pune la zid.
  • +9 (9 voturi)    
    tot eu (Joi, 26 noiembrie 2015, 19:14)

    SSS [anonim]

    iata ce declara broscoiul din poza, acum un an, despre protejata sa de la ANRP, pe care tocmai o saltase DNA-ul:
    "Nu imi face placere aceasta situatie, daca as fi stiut ca se ajunge in situatia asta nu as fi facut o asemenea propunere. Nu este o stare confortabila. Nu imi e rusine sa imi cer scuze, dar la vremea respectiva nu aveam niciun element care sa ma conduca spre o asemenea stare de fapt. Nici prin cap nu imi trecea asa ceva. In momentul in care se va dovedi ca e vinovata imi voi cere scuze"
    Nu stia nimic, borfasul! MM de imbecil!
  • +10 (10 voturi)    
    ... (Joi, 26 noiembrie 2015, 19:46)

    Anonimii [anonim]

    Bravo DNA&Parchet...Doar ca nu este de ajuns si anume: Pe fraierul asta de pedeleu nu-l intereseaza prea mult cat va sta in Beciul Domnesc. Mult mai important pentru el este averea stransa ilicit&fraudulos. Asa ca prima miscare ar fi sa i se puna sechestru si sa i se confiste toate bunurile! Asa este atins la coarda lui cea mai sensibila. Ne bucuram ca v-am fost de ajutor! Acum trebuie doar s-o puneti in practica sau nu fuckarilor!!!
    • 0 (0 voturi)    
      se spune ca dududia miss bistrita (Vineri, 27 noiembrie 2015, 10:20)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Anonimii

      ar fi realizat/intocmit un casting de saxofon cu bile, tocmai ..la nelu; castingul a fost 100 % satisfacator si miss Bistrita a ajuns si mai sus...e adevarat ?; cand aspun casting e..ceva monika lewinski pe scena..
  • +10 (10 voturi)    
    brml (Joi, 26 noiembrie 2015, 19:57)

    Pătășeanul [anonim]

    Bun asa, bine-mi place! Pe cand vine randul Berceanului ? Cand sapati la BRML, adica la firma Iacobescu si asociatii ?
    • 0 (0 voturi)    
      berceanu s a ascuns la craiova (Vineri, 27 noiembrie 2015, 10:21)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Pătășeanul

      in hotel ramada, cat de curand aflam si de tranzactia de acolo..cum din banii de ministru si a luat Jiul...
  • +16 (16 voturi)    
    IGNORANTII (Joi, 26 noiembrie 2015, 20:33)

    sun [utilizator]

    Toate retrocedarile si despagubirile facute pana acum s-au facut catre cei ce au facut legea si au fost pusi sa o aplice ! adevaratii proprietari nu au primit nimic! asta este adevarul pe care presa il ocoleste! justitia face parte din angrenajul intermediarilor! daca mergi in instanta fara ,, relatie,, esti calcat in piciare de acesti judecatori corupti in timp ce vezi cum cazuri similare unde judecatorul este spaguit au solutii favorabile! am vazut atatea in ultimii 15 ani incat pot sa spun cu mana pe inima ca principalul vinovat este JUSTITIA ROMANEASCA !
    • +4 (6 voturi)    
      ... (Joi, 26 noiembrie 2015, 22:35)

      Plec pe Marte [utilizator] i-a raspuns lui sun

      si mai au curajul sa se planga ca SRI s-a infiltrat printre ei
  • +4 (4 voturi)    
    De-ai nostrii din bobor... (Joi, 26 noiembrie 2015, 21:50)

    Micu [anonim]

    oh boy :-)
  • +7 (7 voturi)    
    usturoi (Joi, 26 noiembrie 2015, 23:13)

    Adrian1 [utilizator]

    usturoi n-a mancat, dar mustata ii miroase a crini (sau crinute?).
  • +2 (2 voturi)    
    Eu stau si ma intreb . . . (Vineri, 27 noiembrie 2015, 9:43)

    Vali Cel Batran [utilizator]

    . . . cum or dormi oare oamenii astia care se stiu ca au primit mita cu suflarea DNA in ceafa? Ar trebui s fii tare nesimtit ca sa dormi linistit! Sau au auzit ca in puscarie nu e chiar asa de rau pentru VIP-uri, cum dadea lectii aseara profesorul Becali si ca dupa, ramai cu banii albi si nu mai duci grija zilei de maine?
    • +3 (3 voturi)    
      ei nu dorm..ei se imbolnavesc (Vineri, 27 noiembrie 2015, 10:24)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Vali Cel Batran

      nu vezi pe Oprescu ? Piedone ? toti sunt bolnavi..pana si Dottore are beteshug la picior...toti au o hiba, sau e de la blesteme ?
    • +2 (2 voturi)    
      ANRP (Vineri, 27 noiembrie 2015, 10:30)

      colectiv [anonim] i-a raspuns lui Vali Cel Batran

      Oameni buni, Crinuta, ca si Lenuta, sunt doua pupeze frumoase , puse pe functii sa ia ochii fraierilor...ca sa vezi ca in tara asta nu erau specialisti mai buni , nu BUNE, in administrarea imenselor bugete, decat cele doua HOATE! La puscarie si cu ele si cu cei care le-au propus si sustinut! Iar la ANRP , ca si la CNADR, hotia este pe fata...prosti suntem noi, ca-ui rabdam...1 Pana cand?
  • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 27 noiembrie 2015, 11:20)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by