Trei persoane, retinute in dosarul retrocedarilor ilegale

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 26 noiembrie 2015, 17:27 Dosare Anticoruptie


Trei persoane au fost retinute in dosarul retrocedarilor. Este vorba despre Sergiu Diacomatu, fost membru in comisia de despagubiri a ANRP, o alta membra a acelei comisii, Lacramioara Alexandru, si o a treia persoana., informeaza Digi24.

Amintim ca deputatul PNL Ioan Oltean a fost adus joi cu mandat la DNA, pentru a fi audiat in dosarul Mihai Rotaru, dupa ce a fost ridicat de pe aeroport, au declarat surse juridice pentru HotNews.ro. Ulterior, DNA a anuntat ca acesta este urmarit penal fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu , mai exact ca ar fi luat mita 600.000 euro in incinta unei parohii.

Acesta nu a facut declaratii in fata ziaristilor  care il asteptau la intrarea in sediul DNA.

Reamintim ca procurorii DNA audiaza joi cateva persoane intr-un dosar ce vizeaza plata unor despagubiri de catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor catre Mihai Rotaru, principalul actionar de la CS Universitatea Craiova, anunta Agerpres, citand surse judiciare.

Potrivit surselor citate, ar fi vorba despre o suma de aproximativ 109 milioane de lei acordata acestuia de catre Comisia ANRP, condusa de Crinuta Dumitrean, pentru un teren in Pitesti.

Mihai Rotaru ar fi cumparat drepturile litigioase de la o persoana care se judeca cu Primaria Pitesti de 8 ani, iar dupa ce drepturile au fost vandute in 6 luni acesta ar fi primit de la ANRP despagubirile, sustin sursele citate.

Mihai Rotaru este un adevarat baron al despagubirilor, el numarandu-se printre cei mai mari cumparatori de drepturi litigioase pe Legea 18/1991. Alaturi de Gheorghe Iaciu, Mihai Rotaru a platit pentru drepturile litigioase circa 3 milioane lei, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat 35 milioane lei. Rotaru a cumparat drepturi litigioase ale Camerei de Comrt si Industrie Arges, potrivit publicatiei Gherila Urbana.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2108 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by