Darius Valcov, trimis in judecata de procurorii DNA intr-un nou dosar

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 26 noiembrie 2015, 11:41 Dosare Anticoruptie


Darius Valcov la DNA
Foto: Mediafax
Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru doua infractiuni de luare de mita si trafic de influenta intr-un nou dosar, ce vizeaza fapte din perioada in care era primar al Slatinei, informeaza Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat

Darius Valcov este acuzat de procurorii DNA ca, in perioada noiembrie-decembrie 2012, in calitate de primar al municipiului Slatina, i-a pretins unui om de afaceri - denuntator in cauza, aproximativ 10% din sumele incasate de societatea unui om de afaceri de la Primaria Slatina, in baza unui contract semnat anterior, iar in perioada 21 ianuarie - 13 iunie 2013 a primit, in mai multe transe, de la respectiva societate, printr-o firma intermediara, suma de 2.146.270 lei, astfel incat denuntatorul sa nu intampine probleme in derularea contractului si sa primeasca banii la timp pentru lucrarile efectuate. Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice si executia lucrarilor pentru izolarea termica a fatadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, fiind in valoare de 24.833.258 lei fara TVA.

Procurorii DNA arata ca "In aceeasi maniera a procedat inculpatul si in cazul unui alt contract incheiat de institutia publica pe care o reprezenta cu o alta societate comerciala, privind reabilitarea Centrului istoric al orasului Slatina, pretul contractului fiind de 7.726.919 lei fara TVA. Astfel, in luna iunie 2012, inculpatul Valcov Darius-Bogdan a pretins de la administratorul firmei respective, printr-un intermediar, 10% din valoarea contractului, in schimbul semnarii respectivului act de catre autoritatea contractanta si efectuarii la timp a platilor, iar, ulterior, a primit prin intermediul unor persoane suma totala de 450.000 lei."

De ce il acuza procurorii DNA pe Valcov:

La data de 23 iulie 2014, intre S.C. Compania de Apa Olt S.A., si aceeasi firma s-a incheiat un contract de lucrari avand ca obiect "Continuarea lucrarilor de reabilitare si extindere a retelelor de apa si apa uzata in aglomerarile Potcoava si Scornicesti", pretul licitat contractat fiind de 17.000.000 lei fara TVA.

Ulterior, inaintea datei de 27 august 2014, (data emiterii primei facturi catre S.C. Compania De Apa Olt S.A.), administratorul firmei respective a fost contactat de o persoana din cercul de apropiati ai inculpatului Valcov Darius-Bogdan, care i-a comunicat ca acesta din urma ii pretinde 10% din valoarea contractului respectiv pentru "a interveni la conducerea companiei in vederea efectuarii la timp a platilor aferente contractului", lucru cu care omul de afaceri a fost de acord.

Suma de 1.700.000 lei (echivalentul unui procentaj de 10%), pretinsa in modalitatea descrisa mai sus, urma sa-i fie remisa inculpatului dupa primirea de catre societatea respectiva a unui "avans mai mare pentru lucrarile efectuate", acesta urmand sa depuna diligentele necesare in acest sens.

Astfel, in lunile septembrie 2014 si februarie 2015, inculpatul a primit, in doua transe, de la omul de afaceri, tot prin intermediari, suma de bani pretinsa initial.

Pentru aceleasi lucrari, inculpatul Valcov Darius-Bogdan a pretins si primit anterior de la un alt om de afaceri (vezi comunicat nr. 938/VIII/3 din 21 mai 2015) un procentaj de 20% din valoarea contractului.
Dupa primirea banilor, contractul respectiv a fost reziliat, fiind atribuit, la data de 23 iulie 2014, omului de afaceri de la care a pretins si primit suma 1.700.000 lei, mai sus amintita.

Suma totala primita de inculpat in urma savarsirii celor trei infractiuni de coruptie se ridica la 4.296.270 lei.

In cauza, procurorii anticoruptie au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri (piese de mobilier folosite la amenajarea hotelului pe care inculpatul il detine in municipiul Slatina), in valoare de 393.457,58 lei si asupra sumei de 264.460 lei existente in contul unei societati pe care inculpatul Valcov Darius-Bogdan o controla prin interpusi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de mentinere a masurilor preventive si asiguratorii dispuse in cauza.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3340 vizualizari

  • +5 (7 voturi)    
    Alt oltean (Joi, 26 noiembrie 2015, 11:49)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

    pesedist "dashtept si dajghetat"!
    Cel mai cinstit si mai curat guvern.
  • +5 (5 voturi)    
    Valcov la concurenta cu E Udrea la dosare DNA!!! (Joi, 26 noiembrie 2015, 11:53)

    lili [anonim]

    Succes DNA, la puscarie cu penalii astia care au furat fara pic de frica de LEGE sau de rusine!
    La puscarie ani grei, sa nu mai vada lumina soarelui decat din curtea puscariei, de acolo sa iasa la pensie escrocul asta de Valcov!
    • +4 (4 voturi)    
      omisiune grava!! (Joi, 26 noiembrie 2015, 12:43)

      lili [anonim] i-a raspuns lui lili

      Si cu Danut Sova!!!
      Sa nu-l supar pe Danut, chiar merita mentionat intr-o asemenea "companie selecta", de hoti! !!
  • +5 (7 voturi)    
    Client vechi (Joi, 26 noiembrie 2015, 12:08)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Si lepra pesedista. Nici un om cinstiti nu ar putea face parte din acest partid de mafioti


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by