Inca un dosar cu sume uriase: 109 milioane de lei platiti de stat catre Mihai Rotaru, actionarul clubului de fotbal CS Craiova. "Baronul despagubirilor", Mihai Rotaru, adus la DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 26 noiembrie 2015, 10:48 Dosare Anticoruptie


Mihai Rotaru
Foto: Gazeta de Sud
Procurorii DNA audiaza joi cateva persoane intr-un dosar ce vizeaza plata unor despagubiri de catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor catre Mihai Rotaru, principalul actionar de la CS Universitatea Craiova, anunta Agerpres, citand surse judiciare. Potrivit surselor citate, ar fi vorba despre o suma de aproximativ 109 milioane de lei acordata acestuia de catre Comisia ANRP, condusa de Crinuta Dumitrean, pentru un teren in Pitesti.

Mihai Rotaru ar fi cumparat drepturile litigioase de la o persoana care se judeca cu Primaria Pitesti de 8 ani, iar dupa ce drepturile au fost vandute in 6 luni acesta ar fi primit de la ANRP despagubirile, sustin sursele citate.

Mihai Rotaru este un adevarat baron al despagubirilor, el numarandu-se printre cei mai mari cumparatori de drepturi litigioase pe Legea 18/1991. Alaturi de Gheorghe Iaciu, Mihai Rotaru a platit pentru drepturile litigioase circa 3 milioane lei, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat 35 milioane lei. Rotaru a cumparat drepturi litigioase ale Camerei de Comrt si Industrie Arges, potrivit publicatiei Gherila Urbana.

Mihai Rotaru este in Top 3 beneficiari de despagubiri si in ce priveste Legea 10/2001. El se afla pe locul doi in topul celor mai mari cumparatori de drepturi litigioase peaceasta lege:

  • Horia Simu Schiopu. Acesta a platit pentru drepturile litigioase circa 1,5 milioane dolari, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat la 466 milioane lei. Simu detine, impreuna cu Horia Pitulea, compania Cuprom Bucuresti, singura companie producatoare de cupru din Romania.
  • Mihai Rotaru. Acesta a platit pentru drepturile litigioase circa 750.000 euro, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat la 109 milioane lei;
  • Barbu Marius. Acesta a platit pentru drepturile litigioase circa 500.000 euro, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat la 93 milioane lei;


Citeste aici o analiza HotNews.ro despre mecanismul fraudarii bugetului de stat prin intermediul comertului cu drepturi litigioase







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























9242 vizualizari

  • +11 (15 voturi)    
    daca asta-i justitie....atunci trebuie demolata (Joi, 26 noiembrie 2015, 11:28)

    linarel [utilizator]

    si construita alta din nou .
    Un om simplu fara pile si relatii sta prin tribunale 8 ani fara sa i se faca dreptate de judecatori analfabeti, dar exista o solutie salvatoare in persoana unui smecher care rezolva problema prin infractiuni .

    Ce justitie avem ?...... niciuna.
    • +11 (11 voturi)    
      Nu este cine se vede (Joi, 26 noiembrie 2015, 12:25)

      Grig [anonim] i-a raspuns lui linarel

      Este cine nu se vede .In spatele lui Rotaru asta sunt,ofiteri de securitate,politicieni,functionari din justitie,masoni,popi si ziaristi.Este o structura specilaizata specializate in excrocheri la bugetul de stat spijinita din interiorul unitatilor de stat insarcinate cu prevenirea acestor fapte.
      • +1 (1 vot)    
        uuuups ! (Joi, 26 noiembrie 2015, 13:19)

        nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Grig

        e vorba de craiolgutza, aaa ?!
        mda, el este executivul unei ...asociatii de bijnitz...
        ma rog, cu prezumtia de nevinovatie (hahaha !), sa'i zciem...prezumtivul om de fatzada al unei increngaturi de ...interese.
      • +1 (1 vot)    
        la puscarie si confiscate averile (Vineri, 27 noiembrie 2015, 0:38)

        cris333 [utilizator] i-a raspuns lui Grig

        sa fie prinsi si inchisi toti cei care au contribuit ,cei care au avut drept de semnatura.
        Acest individ a mers la sigur si avea un spate cand a facut asa ceva si pe urma au impartit cascavalul.
        Adica un mic patron care are de recuperat un TVA de la stat chiar si de numai 100 RON este plimbat si amanat pe la ghisee mai bine de 3 luni si altii fac miliarde peste noapte cu un telefon si o semnatura.
        DNAul abia poate face un dosar ca banditii isi sterg urmele imediat iar justitia este inca corupta si invechita pentru ca nu le da pedepse reale aspre inclusiv confiscarea averilor.
        Daca lucrezi la patron si spargi un pahar din greseala te pune sa il platesti de 5 ori si daca astia faceau asa ceva in America infundau puscaria pe viata.
        De aia nu se mai angajeaza nimeni la patroni si toti continua sa plece din tara. Am ajuns somalezii europei.
    • +4 (4 voturi)    
      Puscarie multa! (Joi, 26 noiembrie 2015, 13:43)

      Adri70 [utilizator] i-a raspuns lui linarel

      Ii urez puscarie multa! Lui, dar mai ales gunoaielor corupte care i-au aprobat dosarele!
      • +2 (2 voturi)    
        fara puscarie.. (Joi, 26 noiembrie 2015, 14:33)

        pehash [utilizator] i-a raspuns lui Adri70

        confiscarea extinsa a averii si mii de ore in folosul comunitatii.
        ce sa faca in puscarie? sa scrie carti pe banii nostri, sa iasa dupa cativa ani si sa traiasca cu milioanele furate?
  • +5 (9 voturi)    
    Astia sunt.... (Joi, 26 noiembrie 2015, 11:49)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

    Craiova maxima?
    Vai de mama voastra cu primarul vostru cu tot; si cu candidatul penele. Asta este oras?
    Daca ati oameni, v/ar considera si politicinii, oameni!
    VA limitati la o echipa de fotbal, asta este. Va numarati printre cei care care se uita la 22 de dobitoci care fugaresc o basica!
  • +12 (12 voturi)    
    coruptie la ANRP (Joi, 26 noiembrie 2015, 12:04)

    ANRP [anonim]

    La ANRP toti angajatii , de la simpli analisti de dosare , pana la sefi , au luat comisioane pt. a da informatii despre dosarele cu despagubiri importante sau pentru a se sari lista de asteptare ...ce pazeste DNA , de ce nu verifica averile tuturor celor care au lucrat acolo (si ale rudelor lor) ? o sa descopere diferente uriase intre declaratiile de avere si averile efective .... banii dati acestor 'baieti destepti' sunt dati de stat , adica de noi, din buzunarul nostru !
  • +9 (9 voturi)    
    . (Joi, 26 noiembrie 2015, 12:11)

    Andu101 [utilizator]

    Le "face" mahalagoaica aia stadion, iar iese primar. Bineinteles ca din banii de la guvern, de la pretenu` sef ponta sa vina banii. Macar aia din Cluj si-au platit jumatate din stadion, oltenii nici atata bun simt nu au. Olguta, spaima /// :))
  • +6 (6 voturi)    
    Confuzie... (Joi, 26 noiembrie 2015, 12:19)

    tati [anonim]

    Cred ca se face o mica confuzie ; persoana " vinovata " pentru banii dati este Domnisoara sefa la ANRP, mult "inprietenita" cu cel care nu reusea sa-si scoata broscoiul din gat ! Vedeti cum sa leaga ?
  • +5 (5 voturi)    
    Confiscare extinsa (Joi, 26 noiembrie 2015, 12:25)

    Maniu [utilizator]

    antidot la coruptia extinsa.
  • +7 (7 voturi)    
    deci... (Joi, 26 noiembrie 2015, 12:27)

    axl [anonim]

    cum era aia cu..."vrem spitale nu catedrale"....?...inca mai credeti ca de-aia nu aveti spitale?...uite-aci...scurt...dintr-un foc...aproximativ 25 de milioane de coconei...intr-un buzunar...si asta este inca unul mic...

    sa va fereasca Dumnezeu sa se coaguleze toti astia mici..pe care voi ne furati de 25 de ani...ca mai ceva ca isis o sa vedeti in romania....executati toti pana la ultimul...
  • +7 (7 voturi)    
    Doraly (Joi, 26 noiembrie 2015, 12:30)

    Liviu [anonim]

    In aceiasi sedinta a fost despagubit si Iaciu patronul de la Doraly pt terenul de sub Doraly...terenul nu a putut fi cedat in natura pt pt ca Iaciu tocmai vinduse complexul lui HSBC contra modestei sume de 104 mil eur....deci Iaciu a incasat din 2 parti...
  • +5 (5 voturi)    
    ! (Joi, 26 noiembrie 2015, 13:21)

    Kpriciu [utilizator]

    Unde sunt banii romanilor!...
    Ce DNA, astia merita zidul de la Targoviste sau direct podul Bolșoi Moskvorețki! La fel si o parte din asa-zisii "judecatori"! Justitia e prea blanda pt indivizi ca astia.
  • 0 (0 voturi)    
    Romania prada "partidelor politice" (Joi, 26 noiembrie 2015, 16:15)

    yellowdog [utilizator]

    pline de legimitate.

    Se putea rezolva f simplu situatia asta.

    Prin "vinderea" drepturilor litigioase se putea stipula ca de facto se renunta la compensatii.
    Nu s-ar mai fi format acesta spirala a abuzurilor.

    Dar poate ca tocmai asta a fost scopul, tracasarea in justitie a celor in drept, pt a-si "vinde" drepturile unor borfasi recompensati de stat. Sila eterna statului roman!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by