Referatul procurorilor DNA: Judecatoarea Geanina Terceanu a primit mita in doua transe, prima pe stadionul Ghencea si a doua acasa la fratii Becali

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 20 noiembrie 2015, 18:24 Dosare Anticoruptie


Judecatoarea Geanina Terceanu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Judecatoarea Geanina Terceanu, retinuta joi de procurorii DNA dupa ce ar fi primit 220.000 de euro mita,  in perioada 2009 - 2012, pentru a-i achita pe cei 8 oameni de fotbal inculpati si ulterior condamnati in dosarul Transferurilor, ar fi primit o transa de bani in timpul unui meci disputat pe stadionul Ghencea din Bucuresti si o alta la locuinta fratilor Ioan si Victor Becali din Pipera, se arata in referatul procurorilor prin care DNA cere, vineri, arestarea preventiva a magistratului, document citat de Agerpres.

Informatia apare in declaratia data in fata anchetatorilor de una dintre persoanele care au intermediat mita: "Dupa o saptamana sau doua, am aranjat o intalnire intre Becali Ioan si judecatoarea Terceanu Geanina, la stadionul din Ghencea, la un meci de fotbal, disputat cred ca intre Steaua si Gloria Bistrita. (...) Am stat impreuna cu judecatoarea la loja, dupa care am fost sunat de catre Becali Ioan si mi-a cerut sa o conduc pe aceasta intr-un birou de la tribuna oficiala. Am condus-o pe judecatoare la acest birou, imprejurare in care, de fata cu mine, au inceput discutiile intre Becali Ioan si aceasta. (...) La sfarsitul acestei discutii, Becali Ioan i-a intins un plic cu 10.000 euro judecatoarei, iar aceasta mi-a zis mie sa ii iau eu pana iesim din stadion, motiv pentru care i-am luat de fata cu cei doi", se arata in declaratie.

Conform sursei, judecatoarea nu s-a atins de bani pana cand a ajuns in masina, unde i-a numarat si a spus ca sunt 10.000 de euro.

Aceeasi persoana a intermediat si o alta intalnire, desfasurata la locuinta fratilor Becali din Pipera, ocazie cu care judecatoarea s-a aratat dispusa sa pronunte o solutie de achitare in dosarul transferurilor din fotbal.

"La locuinta acestora, fratii Becali au inceput sa discute cu judecatoarea, spunandu-i ca vor sa fie achitati in dosarul pe care aceasta ii judeca, aspect cu care ea a fost de acord. Tot in cadrul acestei discutii, Becali Victor s-a exprimat fata de aceasta, spunandu-i ca, dupa finalizarea favorabila a dosarului, urmau sa 'fie foarte generosi' cu aceasta. La un moment dat, eu i-am spus lui Becali Ioan ca aceasta vrea suma de 70.000 euro. Becali Ioan si Becali Victor mi-au spus ca nu aveau pregatiti atatia bani, ci doar 10.000 euro, urmand ca a doua zi sa imi dea diferenta", se mai arata in declaratie.

La finalul intalnirii, judecatoarea a luat plicul cu bani si l-a bagat in geanta, iar a doua zi intermediarul i-a mai dat 40.000 de euro primiti de la Victor Becali.

Din aceeasi declaratie reiese ca Geanina Terceanu a mai primit de la Victor Becali, printr-un alt intermediar, suma de 105.000 de euro cu putin timp inainte de pronuntarea hotararii de achitare a inculpatilor din dosarul transferurilor, precum si doua transe de 25.000 de euro si 20.000 de euro dupa pronuntare. De asemenea, judecatoarea ar mai fi primit, tot inainte de pronuntarea achitarilor, 10.000 de euro din partea lui Cristian Borcea.

Geanina Terceanu, judecator la Tribunalul Bucuresti, a decis achitarea tuturor celor 8 inculpati din dosarul Transferurilor, pe 3 aprilie 2012. Decizia a fost contestata de procurorii DNA la Curtea de Apel Bucuresti, care, pe 12 noiembrie 2012, a dispus pedepse intre 3 si 8 ani de inchisoare.

Geanina Terceanu a fost prezentata vineri, alaturi de fostii impresari Ioan si Victor Becali, Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Judecatoarea este acuzata de luare de mita, iar fostii impresari sportivi Ioan si Victor Becali de dare de mita. In dosar este urmarit penal pentru dare de mita si Cristian Borcea, presedinte executiv al Clubului de fotbal Dinamo, la data faptei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























9447 vizualizari

  • +12 (12 voturi)    
    Hmmm, (Vineri, 20 noiembrie 2015, 19:07)

    dorum [utilizator]

    Ce usor se fac 220 000 EURO... stau sa ma gandesc, oare la un salar rezonabil, cat lucrezi pt banii astia cinstit? jumatate de viata? altii o viata?

    Ar trebui "arsa" serios pt treaba asta.... iar cariera sa-i fie aruncata la gunoi...
  • +5 (5 voturi)    
    La bulău!!! (Vineri, 20 noiembrie 2015, 19:11)

    mr_mojo [utilizator]

    Lu' nea Gigi să îi dea și restul ca să nu rămână dator. Și de data asta fără cărți, că nu scrisul l-a consacrat și nici nu prea prind cine știe ce la public.
  • +11 (11 voturi)    
    Judecatorii corupti merita pedepse mai mari (Vineri, 20 noiembrie 2015, 19:28)

    mihai [anonim]

    Ar trebui sa primeasca contravaloarea tuturor pedepselor celor achitati laolalta adica cateva zeci de ani.
  • +13 (13 voturi)    
    Nu mai ies (Vineri, 20 noiembrie 2015, 19:40)

    io [anonim]

    Fratii Becali vor vinde bilete in fata closetului de la Jilava pana la adanci batraneti!

    Iar madam, din postura de magistrat, pentru ce a facut, ar trebui sa ia minim 10 ani!
  • +3 (3 voturi)    
    In puscarie (Vineri, 20 noiembrie 2015, 19:47)

    KostasP [utilizator]

    Or s-o cheme ginutza.
  • +6 (6 voturi)    
    NU-L CREDEAM PE BORCEA ATAT DE ZGARCIT ! (Vineri, 20 noiembrie 2015, 20:40)

    Susufler0 [utilizator]

    Cristi Borcea, care voia s-o aduca pe Shakira in Romania sa-i cante in cinstea calificarii lui Dinamo in Champions League, urmand sa sparga in acest scop cam cat a primit Terceanca pt a-i achita, nu a fost in stare sa plateasca pt libertatea lui decat 10.000.de euro si a lasat grosul efortului financiar in seama fratilor Becali. Un mafiot amarat ! Acum i s-a infundat pentru inca vreo 8-9 ani, asa ca are timp sa puna de- o formatie cu Giovani si cu Victor si, nu- l uitati pe George (cu Loteria lui, nr 2) care, cat a stat liber, a invatat sa cante la fluierul... piciorului !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by