Dosarul Sova: Din presupusa spaga, Sova si-ar fi platit datoria catre un deputat care i-a vandut o casa. Seful juridicului de la CET Govora nu a vrut contractul cu casa de avocatura a lui Sova

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 20 noiembrie 2015, 16:57 Dosare Anticoruptie


Dan Sova
Foto: Facebook
Dan Sova a fost denuntat de o avocata, care a relatat procurorilor DNA ca i-a dat lunar senatorului PSD cate 5.000 de euro, potrivit unor surse juridice. Motivul? Sova l-ar fi determinat pe managerul firmei de stat CET Govora sa incheie un contract inutil si ilegal cu casa de avocatura a acesteia. Procurorii sustin ca, din presupusa spaga, Sova si-ar fi platit datoria catre un deputat de la care cumparase o locuinta.

Procurorii sustin ca seful departamentului juridic de la CET Govora s-a impotrivit incheierii contractului cu firma avocatei - denuntatoare, pe motiv ca e prea scump si inutil. CET Govora avea 6 juristi.

Reamintim ca Dan Sova este vizat de un nou dosar al procurorilor DNA, de aceasta data pentru trafic de influenta, motiv pentru care s-a cerut ridicarea imunitatii sale parlamentare.

Concret, Dan Sova primea lunar cate 5.000 de euro, dupa ce CET Govora deconta factura catre casa de avocatura.

Reprezentantul casei de avocatura se deplasa la banca si efectua operatiuni de retragere in numerar in lei pana la concurenta sumei de 5.000 de euro, in mai multe zile, dupa care schimba banii in euro. Ulterior, era contactat intermediarul desemnat de Sova, care primea banii.

Intelegerea a fost respectata intocmai, astfel incat Dan Sova a primit pentru fiecare luna din cele 12 cat a durat perioada contractuala o suma totala de 60.000 de euro.

In cazul in care se intarzia plata facturilor, intermediarul ii transmitea acest lucru lui Dan Sova, care lua legatura cu Mihai Balan pentru a dispune platile.

In decembrie 2012, contractul de asistenta juridica s-a incheiat prin ajungere la termen. La acel moment Mihai Balan nu mai era director al CET, dar revine in functie in martie 2013 si, in scurt timp, cere responsabililor din CET Govora sa incheie un nou contract de asistenta juridica cu aceasta casa de avocatura.

Si aceasta intelegere a fost respectata intocmai, astfel incat Dan Sova a primit inca 40.000 de euro, cu exceptia comisioanelor aferente a trei luni din perioada contractuala pentru care CET Govora nu a mai efectuat plati si a comisionului pentru ultima luna, intrucat plata a fost facuta de CET Govora abia in luna august 2014. perioada in care s-a aflat din presa ca Dan Sova este cercetat de DNA, conditii in care nu i-a mai remis ultima transa de 5000 de euro.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























6841 vizualizari

  • +18 (20 voturi)    
    Ma trece un fior rece cand... (Vineri, 20 noiembrie 2015, 17:16)

    JestersTear [utilizator]

    ... ma gandesc ca am avut "cel-mai-cinstit-guvern" pe vremea lui Ponta.

    Daca pana acum aveam cate un lider care scria istoria, acum avem o Institutie (cu I mare) care scrie istoria: DNA-ul.
    • -9 (15 voturi)    
      ... (Vineri, 20 noiembrie 2015, 19:11)

      Plec pe Marte [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

      sper ca acelasi fior rece te-a trecut si cand ai aflat de protejata madame Udrea
      • +3 (3 voturi)    
        stai relax (Sâmbătă, 21 noiembrie 2015, 4:59)

        adyQ [anonim] i-a raspuns lui Plec pe Marte

        ca la fel ne simtim si cand udrea ne face cu mana de dupa gratii, e placut sa vezi toti hotii astia sa plateasca pt ce au facut
    • +3 (3 voturi)    
      cel mai speriat guvern (Sâmbătă, 21 noiembrie 2015, 0:18)

      AnduAndrei [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

      Tu iti dai seama ca e posibil sa asta chiar sa fi fost cel mai cinstit guvern? Astia mai auzisera de DNA de una-alta... ma ingrozesc cand ma gandesc cate chestii s-au facut de care nu o sa auzim niciodata in guvernele trecute...
  • +12 (14 voturi)    
    D-aia l-a pus Tonta la "Marile Proiecte"... (Vineri, 20 noiembrie 2015, 17:49)

    Zarathustra [utilizator]

    ... pentru ca a avut grija sa ne abureasca el cum face enshpe mii de autostrazi pe santierele carora se jura ca urma chiar si sa doarma daca trebuia. Asta in timp ce-si incasa tainul de la un CET falimentar. Stati linistiti, o sa-l scoata si p-asta din parnaie dupa un an jumate maxim, ca doar Becali si Mischie acolo au devenit academicieni. Ma intreb insa cum o s-o intoarca acum parlamentul cand vine vorba sa-i mai judece odata cererea de arestare (fapt care in sine e o monstruozitate juridica, nici un parlament democratic in lumea asta nu se substituie puterii judecatoresti).
  • +7 (7 voturi)    
    Unde l/au gasit pe (Vineri, 20 noiembrie 2015, 19:28)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

    tovarasul Sova? Era cumva la Comarnic in cort?
    Uita, /// cum era cum vreo 4 ani s/o ia pe coaja la Sinaia?
    E, timpul s/a intors; o va lua acum impreuna cu pretinul pompa, ala din cel mai cinstit guvern de la bulau!
    Hai, la beci cu voi!
    Va asteapta baietii ca pe paiune calda; la manutele voastre fine....
  • +6 (6 voturi)    
    Incredibil! (Vineri, 20 noiembrie 2015, 20:53)

    EllenaS [utilizator]

    Pana acum n-am vazut niciun politician facand puscarie pentru prostie sau pentru ca a luat niste decizii gresite din functii publice care sa fi adus prejudicii materiale institutiilor pe care le-au pastorit. Toti au facut puscarie pentru lacomie si practicarea ingineriilor financiare care sa-i puna in posesia unor bani ilegal obtinuti. Nu-ti vine sa crezi ca hotia imbraca haine sofisticate cu cat urci pe treapta sociala! Chiar toti sa aiba senzatia ca nu vor fi prinsi niciodata sau risca precum face orice gainar?
  • +6 (6 voturi)    
    SE CUNOASTE CA SOVA PREDA DREPTUL FINANCIAR ! (Vineri, 20 noiembrie 2015, 21:15)

    Susufler0 [utilizator]

    Sunt mai multe de spus in legatura cu stirea aceasta. In primul rand remarc ce loc caldut este CET Govora pt bugetari. Nu mai putin de 6 jurisconsulti plateste statul ca sa faca... mai nimic. Basca, mai vine si Sova si-l convinge pe manager sa incheie un contract scump si inutil cu o firma privata de avocati. In al doilea rand remarc faptul ca Sova era un pretentios cu staif (iar staiful il facea sa castige mai mult decat 50% din onorariul convenit cu casa de avocatura recomandata CET-ului). Astfel, Casa de avocatura incasa prin banca echivalentul in lei a 10.000. de euro, la cursul zilei, dupa care retragea echivalentul in lei a 5.000. de euro, dupa care cu aceasta suma cumpara 5.ooo. de euro pe care ii platea cash lui Sova. Deci Sova castiga iar casa de avocatura pierdea. In raport cu Sova, ca altfel...
  • +3 (3 voturi)    
    :) (Vineri, 20 noiembrie 2015, 21:35)

    Natasa [utilizator]

    Daca si-a platit casa cu banii luati spaga, eu zic sa-l lasam ca e baiat de casa, baiat bun si de viitor! Sau daca il legati, macar luati-l cu tot cu prietenul lui, sa nu fie singur!
  • +3 (3 voturi)    
    si alte termocentrale.... (Vineri, 20 noiembrie 2015, 21:38)

    TRABI [utilizator]

    Am comentat si in alt aricol legat de ciurel
    Dovada ca a fost si inca mai este totul in neregula cu CET-urile astea napadite de politicieni in toata tara .
    Sa inceapa anchetele adevarate la toate termocentralele sa se vada cum s-a furat si cum au fost falimentate --> de fapt faliment inseamna ca au intrat in gauri financiare enorme care au fost facute din furturile facute sub diferite forme de catre grupurile politice care si-au facut numarul pe rand la carmuirea acestor unitati energetice in care nici nu aveau ce cauta ( acestea sunt domenii tehnice care nu pot fi conduse decat de specialisti cu experienta ) .
    Specialistii din aceste unitati au fost si sunt umiliti in continuare . Ar fi timpul sa inceapa schimbarea si aici .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by