UPDATE Judecatoarea care a dat solutia initiala de achitare in Dosarul transferurilor, retinuta de DNA/ Geanina Terceanu ar fi luat mita 220.000 de euro/ DNA cere arestarea preventiva

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 19 noiembrie 2015, 16:34 Dosare Anticoruptie


Judecatoarea Geanina Terceanu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Judecatoarea Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucuresti, care ar fi primit mita 220.000 de euro, in perioada 2009 - 2012, pentru a-i achita pe cei opt oameni de fotbal inculpati si ulterior condamnati in dosarul Transferurilor, a fost retinuta de procurorii DNA, informeaza Mediafax. Terceanu a fost audiata, joi seara, de procurorii DNA, dupa ce au avut loc perchezitii in biroul ei de la Tribunalul Bucuresti. Surse judiciare au aratat ca sora judecatoarei si sotul acesteia din urma au fost de asemenea adusi la DNA joi seara.

Potrivit surselor citate, prezenta acestora a fost necesara pentru ca sora magistratului ar fi tinut o parte de suma primita drept mita de Geanina Terceanu, dar fara a avea cunostinta ca banii proveneau dintr-o infractiune.

UPDATE Directia Nationala Anticoruptie informeaza ca judecatoarea Geanina Terceanu, retinuta pentru ca a luat mita pentru a da o solutie de achitare in dosarul transferurilor din fotbal, va fi prezentata vineri, alaturi de fostii impresari Ioan si Victor Becali, Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.


Dosarul s-a constituit ca urmare a formularii unui denunt, au precizat pentru Mediafax sursele citate.

Acestea au mai mentionat ca Terceanu ar fi primit banii prin intermediari, care nu erau avocati.

Geanina Terceanu va fi prezentata vineri la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Totodata, la sediul DNA, au fost adusi Cristi Borcea si fratii Ioan si Victor Becali pentru a fi audiati in acest dosar. Acestia au fost adusi din Arestul Politiei, unde au fost transferati, miercuri, din penitenciar, unde isi executa pedepsele primite in dosarul transferurilor de judecatori.

Geanina Terceanu a decis achitarea tuturor celor opt inculpati din dosar, in 3 aprilie 2012. Decizia a fost contestata de procurorii DNA la Curtea de Apel Bucuresti, care in 12 noiembrie 2012, a dispus pedepse intre trei si opt ani de inchisoare, cu suspendare sau cu executare.

Ulterior, Inalta Curte a decis rejudecarea cauzei, motivand ca judecatorii de la CAB au respins toate probele cerute, nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzati si a dispus condamnarea pe probe in baza carora fusesera anterior achitati, de Tribunalul Bucuresti.

In urma rejudecarii, tot la CAB, toti inculpatii au primit, in martie 2014, pedepse cu executare: Cristian Borcea si Ioan Becali, la cate sase ani si patru luni, Victor Becali, la patru ani si opt luni, Gheorghe Copos, la trei ani si opt luni, Mihai Stoica, la trei ani si sase luni, Gheorghe Netoiu si Jean Padureanu, la cate trei ani si patru luni, si Gheorghe Popescu, la trei ani, o luna si zece zile.

Desfasurarea evenimentelor:

UPDATE 22.00: Judecatoarea Geanina Terceanu, retinuta de DNA
    
Judecatoarea Geanina Terceanu de la Tribunalul Bucuresti a fost retinuta, joi seara, de procurorii DNA, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Potrivit surselor, magistratul nu a dorit sa dea declaratii in fata procurorilor in dosarul in care este suspectata ca a luat mita pentru a da o solutie de achitare in dosarul transferurilor din fotbal.

UPDATE 21.00: Judecatoarea Geanina Terceanu, adusa la DNA; ar fi primit mita peste 200.000 euro in transe (surse)
    
Judecatoarea Geanina Terceanu de la Tribunalul Bucuresti a fost adusa joi seara la DNA pentru a fi audiata in dosarul in care este suspectata ca a luat mita pentru a da o solutie de achitare in dosarul transferurilor din fotbal, anunta Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, judecatoarea ar fi primit peste 200.000 de euro in transe pentru a da o solutie de achitare in dosarul transferurilor din fotbal.

Sursele sustin ca magistratul ar fi mers si pe stadion sa negocieze mita.

Tot joi, fostul finantator al Clubului Dinamo Cristian Borcea si fostii impresari Ioan si Victor Becali au fost audiati de procurorii DNA, fiind adusi cu duba din penitenciarul Poarta Alba.

-------------

Procurorii DNA fac perchezitii joi dupa-amiaza la Tribunalul Bucuresti, la biroul judecatoarei Geanina Terceanu Teodorovici, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro. Ea este suspectata ca ar fi primit mita pentru a pronunta o solutie de achitare. Judecatoarea e cunoscuta pentru ca in 2012 i-a achitat in prima instanta pe cei 8 inculpati din celebrul dosar al transferurilor din fotbal.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca mita ar fi fost data pentru solutia de achitare dispusa in dosarul Transferurilor.

De notat ca tot joi au fost adusi la DNA, dar nu in calitate de denuntatori, fratii Becali si Borcea.


Judecatoarea i-a achitat atunci pe Copos, Borcea, Gica Popescu si fratii Becali intr-un dosar instrumentat tot de DNA. La recurs, inculpatii au primit pedepse grele pentru acte de coruptie si spalare de bani.

Geanina Terceanu l-a eliberat din inchisoare pe Dinel Staicu in 2013. In motivare, ea a scris, alaturi de colega de complet, ca "ca perioada petrecuta in arest de catre inculpat a constituit un avertisment destul de grav pentru acesta si a inteles, si din perspectiva studiilor doctorale pe care le poseda ca, indiferent de modalitatea frauduloasa in care a ales sa paraseasca teritoriul Romaniei, a fost prins si depus in custodia statului, tribunalul apreciaza ca o masura restrictiva de libertate si nu privativa de libertate".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























22428 vizualizari

  • +44 (46 voturi)    
    Justitie !!! (Joi, 19 noiembrie 2015, 17:13)

    corado [anonim]

    Ceea ce era mai mult decat evident, pana la urma a ajuns la finalul cuvenit ...Puşcărie !!!
    • +29 (31 voturi)    
      pt dare de mita se vor intoarce ... tot la beci (Joi, 19 noiembrie 2015, 19:46)

      mnicku [anonim] i-a raspuns lui corado

      sper sa mearga DNA-ul pina la capat .
    • +16 (16 voturi)    
      Hahaha (Vineri, 20 noiembrie 2015, 1:35)

      MPop [utilizator] i-a raspuns lui corado

      "Asta inseamna sa fii mafiot!" Ce bine rad...sper sa ii vad pe toti colegi de celula...altii facand transferuri, altii organizand suspendari de presedinti, altii batandusi capul cu curentul si motorul, altii incercand sa ii plagieze pe ceilalti si in cele din urma unu imbracat in izmene stand si numarandusi stelele de general.

      Bravo DNA mai cu spor ca ai de unde! :)
    • +2 (2 voturi)    
      incet (Vineri, 20 noiembrie 2015, 16:42)

      gebeleizis2020 [utilizator] i-a raspuns lui corado

      lucrurile se misca inca prea incet; sunt niste zeci de mii de angajati ai statului si 'alesi' corupti, cateva zeci de mii de privati care au afaceri ilegale cu statul
      ritmul DNA e de max 5000 de dosare pe an, deci o sa le ia vreo 10 ani sa faca curatenie...

      singura solutie e sa dea oamenii cinstiti cu denunturi in toti mizerabilii care au distrus tara
  • +30 (36 voturi)    
    Perchezitii judecator TERCEANU (Joi, 19 noiembrie 2015, 17:13)

    Maria [anonim]

    Cat ma bucur am spus eu ca exista o justitie divina acestei judecatoare neprofesionista care nu verifica actele la dosarsi isi bate joc de oameni.BRAVO DNA VA IUBESC!
    • +10 (12 voturi)    
      Si eu ! O oarecare concentrare pe judecatorii (Joi, 19 noiembrie 2015, 22:45)

      deval [utilizator] i-a raspuns lui Maria

      corupti este de esenta justitiei !
      Am convingerea ca acuzarea de catre DNA a unui judecator se face cu toata atentia si nu poate avea decat un singur rezultat !
  • +11 (25 voturi)    
    OH. (Joi, 19 noiembrie 2015, 17:20)

    letsoc [anonim]

    Unde-i domn Banciu ( b1 tv ) care sustine ca judecatorul este justitia in persoana ? Cu stima , NC .
    • +8 (8 voturi)    
      Si alte trompete ale judecatorilor (Vineri, 20 noiembrie 2015, 8:21)

      MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui letsoc

      E o avocata care a preluat stafeta de la Paula Iacob si colinda la rand studiorilr tv . Peste tot ridica in slavi judecatorii si ii injura pe procurori. E un mod ne-etic de -si atrage simpatia judecatorilor in fata carora pledeaza ulterior. O cheama Lalu sau Lula nu mai retin exact.
    • +1 (1 vot)    
      Nu-l lua in seaama (Vineri, 20 noiembrie 2015, 12:12)

      ionisus [utilizator] i-a raspuns lui letsoc

      pe Banciu, e un taranoi, bine platit ca sa-si faca treaba murdara.
      Un vocabular de mahala si o nesimtire de baiat de cartier, iata ''calitatile'' lui Banciu!
  • +22 (26 voturi)    
    DNA ca DNA, dar CSM + Inspectia Judiciara ? (Joi, 19 noiembrie 2015, 18:02)

    Radu_B [utilizator]

    CSM ar trebui sa investigheze aceste cazuri suspecte, cu discrepante mari intre decizia de la fond si de la apel, cu decizii "nenaturale" de NUP, achitare, eliberare din arest etc. cand ele se refera la situatii suspecte. Si nu ma refer la situatii discutabile, ci strigatoare la cer, aproape ca s-ar putea programa / codifica alerte automate, de genu:
    - pe acelasi dosar achitare si condamnare pentru infractiuni grave (omor, viol, coruptie, etc) intre prima si a doua instanta
    - eliberare din arest pentru inculpati recidivisti pe infractiuni cu violenta
    - eliberare din arest pentru inculpati care ulterior au fugit de organele de ancheta (parasit tara, disparut, etc)
    - etc

    De asemenea ar trebui urmarite si "outliars", acele decizii care parasesc media, zona de comun: judecatori care tot timpu achita, judecatori care tot timpul condamna spre maximul pedepsei, discrepante mari intre opiniile judecatorilor din acelasi complet de judecata pe acelasi caz, procurori care nu reusesc sa obtina condamnari, etc

    Poate ca deja se intampla si Inspectia Judiciara face toate astea, dar se pare ca nu si in cazul de fata ?!
  • +12 (22 voturi)    
    ASA VOM AFLA (Joi, 19 noiembrie 2015, 18:04)

    coloneze [utilizator]

    si ca judecatorul din cauza cu piedone a primit si el ceva. asa ca unjr lasa ti o mai moale
  • +12 (20 voturi)    
    deci... (Joi, 19 noiembrie 2015, 18:13)

    brod [anonim]

    ca să iasă la aer curat, înainte de termen, frații Becali și Borcea au turnat-o pe Geanina Terceanu? altfel, la ce atâta deranj cu plimbarea cu duba?
    • +8 (8 voturi)    
      gand la gand (Vineri, 20 noiembrie 2015, 0:26)

      User2 [anonim] i-a raspuns lui brod

      cu bucurie! Ma supara mai putin ca ies aia din puscarie mai devreme si ma bucura mai mult ca cei care judeca stramb se vor teme!
  • +11 (13 voturi)    
    Multumim DNA! (Joi, 19 noiembrie 2015, 22:03)

    termopan [utilizator]

    Poate ne ajutati si cu Negoita pedofilul!

    Nu stiu zic si eu. De ex bordurile alea schimbate de 3 ori prin sector ...
  • +7 (13 voturi)    
    Coruptia in justitie este catastrofala.. (Joi, 19 noiembrie 2015, 22:49)

    floriniulian [utilizator]

    Nu ai cum sa faci un stat de drept cind 90% din cei care se ocupa de justitie in Romania sunt corupti si compromisi.

    Cum asa?

    Ce a facut justitia in ultimii 20 de ani?

    NIMIC

    Aceeasi oameni fac NIMIC in prezent pentru ca sunt compromisi si corupti.

    Aceste arestari la cel mai inalt nivel in justitie arata cit de distrus este statul Roman.
  • +11 (15 voturi)    
    Sa le marim si mai mult salariile (Joi, 19 noiembrie 2015, 23:30)

    M.aura [anonim]

    Poate chiar sa le triplam. Se pare ca magistratii sint cei mai oropsiti dintre bugetari daca iau mita de o asemenea valoare. Cit sa fie salariul? 500.000-1 milion de euro?

    Salarii nete judecatori Curte de apel - Min 5618 RON ; Max 6519 RON

    De unde se vede ca intre salarizare si integritate nu e nici o legatura. Cine e spagar din fire, spagar ramine. Mai poate afirma cineva ca are incredere in justitie cind apar astfel de cazuri?
    • +3 (3 voturi)    
      si are titulatura <<Judecator >> (Vineri, 20 noiembrie 2015, 9:21)

      banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui M.aura

      Oare ce judeca aceasta fetiscana.
    • -3 (7 voturi)    
      Salarii (Vineri, 20 noiembrie 2015, 9:41)

      Trojan.H [utilizator] i-a raspuns lui M.aura

      Daca ti se pare ca 1200 euro este salariu pentru un judecator atunci o sa o tinem tot asa cu coruptia. Si nu vorbim doar despre judecatori, ci despre toti bugetarii.
      Ordinea este urmatoarea:
      1) Maresti salariile si le aduci aprox. la nivel de UE
      2) Bagi coruptii la puscarie incepind de la 10 ani in sus
      Iti garantez ca veniturile la buget ar creste si ar fi suficiente.
      • 0 (0 voturi)    
        Spagile din justitie (Vineri, 20 noiembrie 2015, 18:13)

        M.aura [anonim] i-a raspuns lui Trojan.H

        Ce ies la iveala in ultima vreme nu sustin teza cf careia bugetarul foarte bine platit e si integru. Ce sa mai maresti la salariile magistratilor? Nu mi se pare just ca o categorie bugetara sa aiba privilegii fata de alte categorii bugetare. Magistratii cu functii de conducere ajung la peste 5000 de euro, suma comparabila cu salariile din vest.
        "Din toti cei 41 de presedinti, cel mai mare salariu il are Marcel Ioan Rusu, presedintele Tribunalului din Sibiu. Anul trecut, veniturile sale salariale s-au ridicat la 13.916 de lei pe luna! Aproape 10 salarii medii sau 20 de salarii minime pe economie.
        El este urmat indeaproape de Vasile Moraru, presedintele Tribunalului din Calarasi.
        Acesta a raportat anul trecut venituri salariale aferente sumei de 13.450 de lei pe luna.
        Pe a treia pozitie se situeaza Petre Dinescu, cel care conduce Tribunalul din Valcea. Si care a fost platit anul cu o suma lunara de 13.125 de lei."(econtext)

        Salariile magistratilor raportate la PIB-ul Romaniei sint mai mult decit decente, ceea ce nu se poate spune despre multi dintre acestia.
  • +1 (3 voturi)    
    De acord (Vineri, 20 noiembrie 2015, 8:40)

    CititorulComentator [utilizator]

    Sa-i platim regeste! Dar sa marim si pedepsele pentru actele de coruptie a magistratilor in cauza.

    In momentul de fata scapa usor, in cel mai rau caz cu cateva luni de "puscarie la domiciliu" si alte variante asemenea :) Nu se confisca averi (ceasurile cu cuc si salamurile nu se pun) etc.
  • -5 (7 voturi)    
    nam (Vineri, 20 noiembrie 2015, 9:38)

    idealogul [anonim]

    Ce mita a dat Basescu la judecatori ca sa il bage pe Voiculescu la beci? Vom afla in episodul urmator.
  • +8 (10 voturi)    
    păcat (Vineri, 20 noiembrie 2015, 9:45)

    florinul [utilizator]

    Când am citit știrea mă așteptam la o femeie pe la 50 de ani. Frate, o femeie tânără, cu super job (dacă pot să zic așa) și cu toată viața înainte.
    Te înhaiți cu hoții, hoții te vând.

    Și DNA-ul ăsta... e copilul ăla de care făceau toți mișto și pe care-l cafteau toți de mic. S-a făcut el mare acum. DNA președinte!
  • +5 (5 voturi)    
    Toti judecatorii (Vineri, 20 noiembrie 2015, 10:09)

    Coco [anonim]

    Sa se verifice toti judecatorii si cei care sau "retras" dupa ce au dat sentinte favorabile.
    Exemplu : judecatoarea Constanta Taiatu care a mutilat parcul Herstrau prin retrocedari ilegale dupa care si-a luat si casa in Primaverii de la RAPPS apoi s-a retras in "glorie"
  • 0 (0 voturi)    
    Si-a trecut mita in declaratia de avere! (Vineri, 20 noiembrie 2015, 10:20)

    dan [anonim]

    Cat de inteligenta e doamna - Si-a trecut mita in declaratia de avere din 2009!

    Judecătoarea acuzată că a luat şpagă de la Borcea şi fraţii Becali şi-a trecut „mita” în declaraţia de avere - vezi

    http://cetateanul.net/articol-principal/judecatoarea-cratia-de-avere-2/
  • +1 (1 vot)    
    Justitia... (Vineri, 20 noiembrie 2015, 10:22)

    Qwertz [utilizator]

    ...e oarba!
  • +2 (2 voturi)    
    Asta inseamna, (Vineri, 20 noiembrie 2015, 12:08)

    ionisus [utilizator]

    printre altele, ca cei vinovati in acest dosar vor executa integral pedepsele din dosarul transferurilor?
    Asa mi s-ar parea firesc!
  • -3 (3 voturi)    
    conii Leonida fata cu judecatoarea (Vineri, 20 noiembrie 2015, 12:11)

    Dedalus [anonim]

    Bine ca dati toti cu pietre!

    V-a trecut macar un moment prin cap ca e pur si simplu un denunt calomnios?

    Mi se pare extreme de grava atitudinea asta care se tot raspindeste ca un om acuzat e neaparat si vinovat.

    Procurorul are ca datorie sa acuze. De judecat , judeca judecatorul.

    Deocamdata dintr-un denunt si niste bani pe care cineva ii poseda nu se poate trage in nici un caz concluzia ca persoana respective chiar e vinovata.
    ----

    Pentru cei care arunca pietre: daca la usa voastra ar veni mascatii si v-ar ridica pentru ca nu puteti justifica banii din care v-ati cumparat apartamentul iar un vecin v-a denuntat ca sunt din mita, ati mai fi asa de justitiari?
  • +1 (1 vot)    
    DNA la Bistrita (Vineri, 20 noiembrie 2015, 13:14)

    Monica [anonim]

    Poate ca nu ar strica ca DNA sa se uite in fiecare Judecatorie cum mita curge in nesimtire, iar Judecatorii se cred intangibili nici macar de catre Dumnezeu. Judecatoria Bistrita este un exemplu
  • 0 (0 voturi)    
    dragilor cred ca este mai groasa... (Vineri, 20 noiembrie 2015, 14:01)

    ..13 [utilizator]

    Cred ca spagile din fotbal se duc si in alte directii - cred o sa vedem lucruri interesante in perioada urmatoare.

    Curatenie! Dezinfectie!
  • 0 (0 voturi)    
    RAHOVA JUSTICE ! (Sâmbătă, 21 noiembrie 2015, 1:40)

    Susufler0 [utilizator]

    Incet-incet , si cu ajutorul lui Terceanu Teodorovici, incep sa se refaca in puscarie complete de la Sectiile Penale ale Tribunalul Bucuresti. De judecat vor judeca insa numai la secret. Si e bine sa se intample asta pt cat mai multi ani !
  • 0 (0 voturi)    
    Imputzita... (Sâmbătă, 21 noiembrie 2015, 2:10)

    Pesticidul [anonim]

    Imputzita dreaq...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by