UPDATE DNA confirma ca ancheteaza cum a eliberat Piedone autorizatia pentru clubul Colectiv/ Adjunctul sefului DNA: In prima faza ar fi vizati functionari de la Primaria Sector 4, inclusiv primarul

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 5 noiembrie 2015, 14:32 Dosare Anticoruptie


DNA
Foto: AGERPRES
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) informeaza joi ca ancheteaza modalitatea de emitere a autorizatiei de functionare eliberata de primarul sectorului 4 Bucuresti, Cristian Popescu-Piedone, privind spatiul in care functiona clubul Colectiv.

Potrivit unui raspuns al DNA la solicitarea Agerpres, dosarul a fost inregistrat ca urmare a declinarii competentei de catre Parchetul Inaltei Curti in cazul unei parti din dosar.

"La data de 5 noiembrie 2015, DNA a inregistrat un dosar penal, ca urmare a disjungerii unei parti din dosar si a declinarii competentei cu privire la aspecte privind modalitatea de emitere a autorizatiei de functionare eliberata de primarul sectorului 4 Bucuresti, privind spatiul situat in Bucuresti, strada Tabacarilor nr.7 (spatiul in care functiona clubul Colectiv)", se arata in raspunsul DNA transmis joi.

Anterior, agentia Agerpres a anuntat, citand surse judiciare, ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie a declinat joi catre DNA cauza privind modul de emitere a autorizatiei pentru clubul Colectiv de catre Primaria Sectorului 4 si, ca urmare a declinarii, a fost inregistrat un dosar la Sectia 1 a DNA pentru abuz in serviciu.

UPDATE Adjunctul sefului DNA despre dosarul "Colectiv": In prima faza ar fi vizati functionari de la PS 4, inclusiv primarul
 
Procurorul sef adjunct al DNA, Marius Iacob, a declarat joi ca din ordonanta de declinare si disjungere a unei parti din dosarul privind club Colectiv, intr-o prima faza, rezulta ca ar fi vizati functionari din cadrul Primariei sectorului 4, inclusiv primarul.

"Cercetarile vizeaza fapte de competenta DNA, respectiv abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la aceasta fapta si fals intelectual. (...) Din ordonanta de declinare rezulta ca sunt indicii cu privire la comiterea unor fapte de coruptie in legatura cu circumstantele in care a fost emisa autorizatia de functionare pentru clubul Colectiv. Dintr-o prima faza, rezulta ca sunt vizati functionari din cadrul primariei, inclusiv primarul sectorului, care atrage competenta DNA", a afirmat Marius Iacob.

El a precizat ca seful DNA a dispus ca un colectiv format din doi procurori si mai multi ofiteri de politie sa efectueze acte de urmarire penala in cauza.

"In cursul zilei de azi (joi - n.r.) vom stabili un plan de ancheta si putem sa va comunicam ca vom derula cu maxima celeritate activitatile care se impun in prezenta cauza", a afirmat procurorul sef adjunct al DNA, Marius Iacob.

Intrebat daca primaria putea sa emita autorizatie de functionare pentru club in conditiile in care nu avea autorizatia PSI, el a explicat ca acestea vor fi circumstante pe care le vor stabili in cel mai scurt timp.

Referitor la posibilitatea sa se fi dat mita pentru eliberarea autorizatiei, adjunctul sefului DNA a aratat ca, din primele date ale anchetei, sunt doar indicii cu privire la fapte asimilate infractiunii de coruptie, respectiv abuz in serviciu.

Marius Iacob a spus ca, in cursul zilei de joi, au fost ridicate de la sediul PICCJ mai multe documente, care au fost puse la dispozitie de procurorii Parchetului General.

Adjunctul sefului DNA a precizat ca, pana in prezent, nu s-a inceput urmarirea penala in rem intrucat cauza a fost inregistrata de aproximativ doua ore.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4428 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 5 noiembrie 2015, 14:53)

    [anonim]

  • +8 (8 voturi)    
    DNA (Joi, 5 noiembrie 2015, 14:56)

    Andrei [anonim]

    Bine Codruta!
  • +3 (3 voturi)    
    "DNA, DRAGUT, DRAGUT, VINE PESTE TINE ! (Joi, 5 noiembrie 2015, 17:58)

    Susufler0 [utilizator]

    Ce raut e DNA-ul ! Ce are cu Dom Popescu, "caresemneazaom" ? Ca spre deosebire de ceilalti oameni, el e un om acoperit de "hartii" !
  • 0 (0 voturi)    
    pe 5 Noiembrie! (Joi, 5 noiembrie 2015, 19:31)

    lili [anonim]

    DUPA tragedia de la Colectiv...
    Au vazut oamenii in strada si de frica a luat Parchetul General dosarul, altfel se pregateau de vreo musamalizare stil dambovitean...
    DUPA....
  • 0 (0 voturi)    
    Cavaleri DNA curata Tara ! (Joi, 5 noiembrie 2015, 22:26)

    Iara si iara iasa CAVALERIA DNA ! Respect [anonim]

    Procurorii DNA si Judecatorii cu spate sant salvarea Poporului Roman inpotriva cancerului Coruptiei .

    Nu i iertati pe CRIMINALI CORUPTi care au jefuit o Natiune intraga !!!


    SRI si DNA ataca SUPER CORUPTIA .
  • -1 (1 vot)    
    Bravo DNA (Joi, 5 noiembrie 2015, 23:00)

    Cami2012 [utilizator]

    Hai Codruta ! Baga-i la beci si arunca repede cheia in Dambovita . Sa iasa de la beci, toti cei implicati in producerea tragediei cand va ajunge cheia in ocean !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by