Elena Udrea: Mi s-a impus control judiciar pe o cautiune de 5 milioane lei, daca nu platesc se va cere o masura mai grea impotriva mea/ Nu am cum sa platesc, toate bunurile mele sunt sechestrate de DNA

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 30 octombrie 2015, 20:07 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea
Foto: Captura YouTube
Elena Udrea a parasit vineri seara sediul DNA, unde a fost audiata aproape toata ziua, anuntand ca procurorii au impus impotriva sa masura controlului judiciar pe cautiune, suma stabilita fiind de 5 milioane de lei.

"In acest dosar s-a dispus masura controlului judiciar pe cautiune. Cautiunea este record in Romania, nu s-a mai intamplat ca cineva sa fie pus sub control judiciar pentru o cautiune de 5 milioane lei, in conditiile in care DNA mi-a sechestrat toate bunurile pe care le am, mobile si imobile, toate conturile. Si cu obligatia sa depun aceasta cautiune in termen de cinci zile, trei fiind de weekend. Spuneti-mi daca nu vi se pare ca este o vanatoare a Elenei Udrea. Este fara precedent in Romania ce se intampla. Daca nu se va depune cautiunea, se va cere o masura mai grea impotriva mea", le-a declarat Udrea jurnalistilor la iesirea de la DNA.

"Nu am cum (sa platesc), toate bunurile mele sunt sechestrate de DNA (...) Ma intreb de ce am mai plecat, de ce nu ma duc direct la puscarie. Daca nu imi platesc cautiunea, se va cere o masura mai grava", a mai spus ea in fata ziaristilor.

Citeste si: Elena Udrea, cercetata de DNA intr-un nou dosar, legat de imprumutul facut la BRD: Ma consider o persoana persecutata si voi sesiza toate ambasadele

UPDATE: Experti in drept consultati de HotNews.ro au explicat ca masura controlului judiciar si suma mare impusa drept cautiune (5 milioane de lei) se explica prin valoarea mare a presupusei mite luate de Udrea (aproape 5 milioane de euro). Potrivit expertilor consultati de HotNews.ro, daca Elena Udrea nu plateste suma stabilita drept cautiune, procurorii DNA vor putea cere o alta masura preventiva, inclusiv arest preventiv.

De altfel, intrebata ce se va intampla daca nu va plati aceasta suma, Elena Udrea a spus vineri seara ca "probabil se va cere o masura mai grava".

Udrea poate contesta masura in instanta, iar judecatorul o poate diminua daca o considera exagerata, au mai precizat expertii consultati de HotNews.ro.

Reamintim ca, in urma cu doua zile, Parlamentul a aprobat retinerea, insa nu si arestarea preventiva a Elenei Udrea. In aceste conditii, procurorii nu mai puteau cere aceeasi masura preventiva decat daca apar elemente noi in dosar.


Comunicatul remis vineri seara de DNA, dupa audierea Elenei Udrea:

"Luand cunostinta de rezultatele supunerii la vot, de catre plenul Camerei Deputatilor, la data de 28 octombrie 2015, a cererilor transmise de D.N.A (cerere de incuviintare a urmarii penale, de retinere si de arestare preventiva), procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe cautiune (5.000.000 lei) fata de inculpata UDREA ELENA GABRIELA, in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, care a indeplinit, succesiv, in perioada decembrie 2008 - februarie 2012, functiile de ministru al Turismului, ministru interimar al Mediului si ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpata Udrea Elena Gabriela trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:
a)sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cate ori este chemata,
b)sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei,
c)sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat,
d)sa nu paraseasca municipiul Bucuresti, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului,
e)sa nu se apropie de ceilalti participanti la comiterea infractiunii si martori si sa nu comunice cu acestia, direct sau indirect, pe nicio cale,

Inculpatei Udrea Elena Gabriela i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

De asemenea, inculpata Udrea Elena Gabriela va depune o cautiune in valoare de 5.000.000 lei, care va fi consemnata pe numele inculpatei la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie prin constituirea unei garantii reale, mobiliare ori imobiliare, in limita sumei respective, in favoarea Directiei Nationale Anticoruptie.

Inculpatei Udrea Elena Gabriela i se atrage atentia ca nedepunerea cautiunii atrage inlocuirea masurii cu alta mai grava.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4365 vizualizari

  • +2 (26 voturi)    
    Udrea o fi vinovata, dar DNA intinde coarda! (Vineri, 30 octombrie 2015, 20:19)

    AnticoruptieinRomania [utilizator]

    Sa-i dai o cautiune de peste un milion de euro desi are toate bunurile sechestrate, denota neprofesionalism ca sa nu vorbim de rea intentie.
    Pescariu si Florica, cei care au pus la cale afacerea Microsoft, sunt liberi la Monaco cu tot cu banii din spagi. Altii, care le-au fost instrumentele prin care s-au capatuit, sunt in puscarie. DNA o ia pe aratura...
    • -9 (19 voturi)    
      pai de ce? (Sâmbătă, 31 octombrie 2015, 0:00)

      Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

      Nu e obligatoriu sa o plateasca ea - poate sa o plateasca altcineva, doar are prieteni!
      Uite, d.ex. Base ar putea sa-si vanda terenurile de la Nana - sau sa le puna garantie la un imprumut :P
    • +2 (12 voturi)    
      du-te fa-ti alt nick (Sâmbătă, 31 octombrie 2015, 0:28)

      ember [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

      ai mancat destul c**** in seara asta sub acest pseudonim, nu mai esti credibil. cum naiba sa zici ca pescariu a pus la cale afacerea microsoft cand ala era un paduche pe langa ceilalti implicati?
      • -1 (7 voturi)    
        Vorbesti in necunostinta de cauza! (Sâmbătă, 31 octombrie 2015, 8:21)

        AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui ember

        Da un Google si vei afla ca acest Claudiu Florica prin firma lui Fujitsu Siemens a bagat pe gat contractele de la Microsoft la nivelul guvernului. Eu, atata timp cat spun adevarul, mai voi credibiliza, Tu, in schimb, est pe faras...
        • +2 (6 voturi)    
          am zis eu ceva de florica?! (Sâmbătă, 31 octombrie 2015, 13:28)

          ember [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

          eu am pomenit de pescariu. incerci o dezinformare ca si in comentariul in care ai insinuat ca in dosarul brd banca nu a fost pagubita.
          • 0 (4 voturi)    
            BRD este o firma privata! (Sâmbătă, 31 octombrie 2015, 14:50)

            EdwardEugene [utilizator] i-a raspuns lui ember

            Poate acorda credite oricui, conform propiului statut Tu esti comunisti si nu intelegi ce inseamna o firma privata? DNA n-are nicio treaba cu o firma care acorda un credit. E o tampenie. Daca vrei, iti desenez ca sa intelegi, bolsevicule!
    • +1 (1 vot)    
      Stai linistit ! (Duminică, 1 noiembrie 2015, 8:31)

      John M. [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

      Nutzi nu vrea sa se atinga de aia 20-30 de milioane de euro puse la pastrare.
      Cineva care lua 1 spaga de 5 milioane o data, te asigur ca are bani destui pentru 10 vieti.
  • -8 (16 voturi)    
    diferente (Vineri, 30 octombrie 2015, 20:41)

    millenium [anonim]

    Asta e diferenta intre un hot care a furat Romania de a rupt si un om cinstit ca Ponta pe care DNA nu l-a gasit cu mai nimic pana acum ,faramituri in comparatie cu Elena Udrea.
  • -4 (14 voturi)    
    Dacă ai restitui (Vineri, 30 octombrie 2015, 20:48)

    andreitr [utilizator]

    cele 5 milioane de dolari furate ai pleca acasă.
    Cel puţin astăzi nu mai dai cu noroi în instituţiile României.
  • -4 (16 voturi)    
    destept (Vineri, 30 octombrie 2015, 20:51)

    acasa [anonim]

    Un magistrat destept a pus la respect o petarda de Udrea
  • 0 (12 voturi)    
    Amintiri din feudalism. (Vineri, 30 octombrie 2015, 21:13)

    mcv [utilizator]

    D-na Udrea, bucurati-va ca nu traiti in urma cu cateva sute de ani. Si, mai ales, ca nu sunteti contemporana cu Kovesi, ... tot in urma cu cateva sute de ani.
    Si atunci, ca si acum, SE APLICA LEGEA!
    CUM se aplica legea? Si atunci, ca si acum, in mod ARBITRAR.
    Eu, in locul lor n-as vrea sa fiu!
  • +5 (15 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 30 octombrie 2015, 21:18)

    [anonim]

    • 0 (10 voturi)    
      nu procurorii (Sâmbătă, 31 octombrie 2015, 0:03)

      Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui

      "expertii consultati de HN" sunt cei care presupun ;)
    • 0 (0 voturi)    
      ba da (Sâmbătă, 31 octombrie 2015, 18:20)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui

      tocmai din acest motiv judecatorul le-a acceptat controlul judiciar cu cautiune de 5 mil. lei.
  • +3 (9 voturi)    
    Poate vreun admirator? (Vineri, 30 octombrie 2015, 21:19)

    aniod [utilizator]

    Va plati? Am auzit la TV multe pareri favorabile domanei. Poate a vorbit cineva serios.
  • +2 (16 voturi)    
    „Voi sesiza toate ambasadele” (Vineri, 30 octombrie 2015, 21:29)

    Radu I [utilizator]

    ... clamează inculpata Udrea Elena Gabriela. E timpul să aflați că nimeni nu e mai presus de lege, doamnă Udrea! Sau v-ați crezut intangibilă sub aripa protectoare a lui Zeus? Ați reușit printr-un truc ieftin (și mizerabil) să-i speriați pe „frații de hoție” care s-au grăbit să vă fie alături. (La bine și, mai ales, la rău, nu-i așa?)
    Dar cum DNA-ul nu crede în lacrimi, și nici în inocența d-voastră, e musai s-o dovediți în instanță.
    Așa că, mai lăsați circul! Au mai fost urmărite penal, judecate și condamnate și alte „personalități” de teapa d-voastră, dar au dat dovadă de mai multă demnitate...
  • 0 (18 voturi)    
    udrea (Vineri, 30 octombrie 2015, 21:40)

    sn [utilizator]

    nu o simpatizez pe ea dar prea de tot DNA-ul, se vede clar ca are ceva cu ea. Ma intreb de ce nu are acelasi tupeu cu Pontalaul, cu Dragnea care a distrus Teleormanul.
  • +1 (7 voturi)    
    deruta printre enoriasi ! (Vineri, 30 octombrie 2015, 21:54)

    Miky113 [anonim]

    DNA anunta o modificare la calendarul BOR: urmeaza sarbatoarea "Schimbarea la Fata" .
    In marile orase va concerta Cotabita !
    Cap de afis : "Adio pica frunza" !
  • +2 (18 voturi)    
    DNA a ajuns o organizatie represiva evidenta (Vineri, 30 octombrie 2015, 22:21)

    holt [anonim]

    rusine procurorilor care se preteaza la astfel de lucruri : dragilor, puneti-va mintea la treaba si acuzati si castigati procese, asa cum au fost colegii vostrii dinainte care l-au acuzat pe Nastase, Voiculescu si AU CASTIGAT !
    Individul procuror care s-a dedat la astfel de matrapazlacuri pare un individ "de la coltul blocului" !

    Nu stiu altii ce parere au dar astfel de indivizi care stau pe banii statului si nu fac lucruri utile ci cauta porcarii, nu-mi par deloc de admirat
  • +5 (19 voturi)    
    Astia:DNA, judecatori, etc. (Vineri, 30 octombrie 2015, 22:50)

    Stef_and [utilizator]

    Devin penibili sau chiar penali in insistenta de a darama pe cineva-oricine ar fi !
    Totul pare o exagerare grotesca, hilara si de nivel impostoresc!
    Isi vad munitia epuizata, dar mai trag si cu gloante oarbe!!
    Justitia din Romania, ca orice de altfel merge pe drumul dezastrului!!
    Nivelul slab de pregatire - facultati facute la fara frecventa sau in universitati deocheate au creat gauri, cratere in mintea acestor asa zise organe, care sunt deja cancerigene pentru o societate de naivi, doar dornica de o salbatica razbunare.
    Am ajuns la un nivel Tribal!!
    • +3 (5 voturi)    
      Ha-ha! (Sâmbătă, 31 octombrie 2015, 8:59)

      Radu I [utilizator] i-a raspuns lui Stef_and

      „Justitia din Romania, ca orice de altfel merge pe drumul dezastrului!!”, zise un postac, disperat că va rămâne cu ochii-n soare și cu teșchereaua goală...
      Emanați un miros puturos, de la distanță, penibililor!
      • 0 (0 voturi)    
        DA. Ha-Ha!! Ai gresit!! (Luni, 2 noiembrie 2015, 19:17)

        Stef_and [utilizator] i-a raspuns lui Radu I

        Mai incurcat nene!! Nu sunt postac si nici puturos! Priveste mai adanc! Dar
        Cunosc cateva cuvinte in limba romana insa nu am inteles cum poate fi teschereaua goala! Am google-it putin!
        Din pacate asta este Romania!
        Iar eu nu sunt disperat. Ochii in soare ii tin mereu ca traiesc acolo unde aproape tot timpul este soare, am 3 pasapoarte daca la asta te referi cu teschereaua, Obtinute ca cetatean de onoare pentru 3 mari tari inclusiv Romania.

        Iar referitor la Romania:
        Imi pare rau, chiar foarte rau, dar asta este parerea mea despre o tara care este blocata din toate punctele de vedere.
        Guvern zero barat, oamnei 90% zero barat!!
        Educatie facuta prost, sanatatea sa nu mai vorbim, armata, jandarmi, pompieri dezastru, justitie fara valoare, oameni in general fara valoare catarati in pozitii ca parlamentari, juristi, jurnalisti, etc.
        Drumuri nefacute, autostrazi inexistente.
        Si HOTIE peste MARLANIE!!
  • -5 (15 voturi)    
    ok. fa. doamna (Vineri, 30 octombrie 2015, 22:55)

    ticolico [utilizator]

    desi nu e pe scara reala, poate asa simti si matale cum e cu omu care munceste, fata de tine care ai muncisupt, care ia pila salariu si tu ai luat pplllaa la greu cu bani cu tot, si care muncitoru nu poate trai din banii de kkt votati de voi, gobiernantii, iar tu, cand o sa iesi, daca mai eshi, te retragi in bogatie.
  • -1 (15 voturi)    
    offf... (Sâmbătă, 31 octombrie 2015, 0:08)

    Codruta N [utilizator]

    Iarasi raman postacii Udrei fara bani... se duce toata distractia... >:)
  • +2 (8 voturi)    
    "Blonda' ne scapa de coruptie! (Sâmbătă, 31 octombrie 2015, 8:49)

    hotnewsfil [utilizator]

    Este evident ca DNA si DIICOT, vrand sa faca ordine in tara, pe o cale cat mai simpla, si-au stabilit un singur caz prin care sa dea exemplu tuturor celor care ar mai fi tentati sa comita fapte de coruptie de orice fel.
    Cazul ales este 'Elena Udrea'. Ca sa fie siguri ca, prin acest caz, vor servi o lectie (un avertisment) cat mai multor potentiali infractori, procurorii implicati in aceste cazuri aduna in dosarul 'Elena Udrea', cat mai multe sub-dosare, o tin pe 'blonda de la Cotroceni' tot timpul prin birourile procurorilor respectivi, cer fara incetare, sa fie tinuta in beciurile politiei, ca sa se dea astfel curaj denuntatorilor potentiali sa vina cu alte si alte denunturi, care sa tina aprins permanent focul prin care sa o tempereze pe 'blonda', sa o frezandeze, sa o flescaiasca, sa ii remodeleze creerul si vointa, sa ii spele din cap tendinta de a face dezvaluiri care deranjeaza mult prea multi 'oameni mari', detinatori de functii politice si administrative de prim rang.
    Ca sa nu se stinga niciun minut aceasta valvatae penala, judecatorii nu incep sa judece niciunul dintre cazurile in care este implicata 'blonda', de catre procurori. In zadar apeleaza 'blonda' la judecatori sa inceapa judecarea macar a unui caz, ca sa i se ofere posibilitatea de a spune ce stie, util justitiei si epurarii societatii.
    Delatorii ei, si ei implicati in cazurile pentru care este acuzata 'blonda', sunt lasati liberi, cu tot banetul imens furat de ei, urmarindu-se astfel sa se incurajeze continuarea fluviului de delatiuni care sa faca posibila neintreruperea frezandarii 'blondei', transformarea ei in 'carne tocata'.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by