Decizie in dosarul de santaj al lui Mircea Basescu: Fiul lui Bercea Mondial, 12 ani si 11 luni de inchisoare

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 29 octombrie 2015, 13:45 Dosare Anticoruptie


Mircea Basescu si Bercea Mondialu
Foto: YouTube
Patru dintre cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, judecati pentru santajarea lui Mircea Basescu, au fost condamnati, joi, de catre Tribunalul Constanta, la pedepse cu executare cuprinse intre trei ani si noua luni de inchisoare si 12 ani si 11 luni. Totodata, membrii familiei Anghel trebuie sa plateasca daune morale in valoare de 7.000 de euro.

P
otrivit mediafax, magistratii Tribunalului Constanta l-au condamnat pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, la sapte ani si opt luni de inchisoare pentru santaj, la care se adauga o pedeapsa mai veche, de cinci ani si trei luni de inchisoare, primita de acesta in dosarul in care a fost condamnat si Sandu Anghel, dupa ce si-ar fi injunghiat un nepot intr-un bar din localitatea Draganesti Olt.

Astfel, Florin Anghel are de executat, in total, 12 ani si 11 luni de inchisoare.

Conform deciziei instantei, lui Florin Anghel i se va scadea din pedeapsa perioada in care a fost retinut si arestat preventiv, respectiv din 29 mai 2014 pana in 29 aprilie 2015, dar si cea a arestului la domiciliu, pana in 6 iulie 2015.

De asemenea, Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, a fost condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare cu executare, Fanica Anghel, sotia lui Bercea, la trei ani si noua luni de inchisoare, iar Izaura Anghel, fiica lui Sandu Anghel, a primit patru ani si cinci luni de inchisoare.

In cazul lui Grinica Ion, fiul lui Sandu Anghel, care la data comiterii faptei era minor, instanta a dispus o masura neprivativa de liberate, de sase luni sub supraveghere.

Totodata, magistratii i-au obligat pe patru dintre membrii familiei Anghel la plata de daune morale lui Mircea Basescu in valoare totala de 7.000 de euro. Astfel, Florin Anghel trebuie sa achite 3.000 de euro, Izaura Anghel, 2.500 de euro, Marius Constantin, 1.500 de euro, iar Grinica Ion, 500 de euro.

Pe de alta parte, instanta a respins ca nefondate restul pretentiilor civile emise de Mircea Basescu, avocatul acestuia cerand la ultimul termen daune morale de un milion de euro.

Decizia Tribunalului Constanta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicare.

Pronuntarea in acest dosar a fost amanata de doua ori, ultima data in 27 octombrie.

In iunie 2014, procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata pentru santaj, in dosarul ce il vizeaza pe Mircea Basescu, pe ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, pe copiii acestuia, Izaura, Florin si Grinica Anghel, precum si pe sotia lui Bercea Mondial, Fanica Anghel.

Inculpatii au sustinut ca nu l-au santajat pe Mircea Basescu ci au vrut sa isi recupereze banii pe care i-ar fi dat acestuia pentru eliberarea din spatele gratiilor a lui Bercea Mondial.








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























6069 vizualizari

  • +8 (10 voturi)    
    Interesant (Joi, 29 octombrie 2015, 14:08)

    dandra [utilizator]

    ....cum altii primesc sentinte in ani cu doua zecimale iar politicienii nostri primesc cate 3,4 sau 5 ani. Sa ii spuna cineva fiului lui bercea sa schiteze niste boli, poate asa i se reduce sentinta sau primeste arest la domiciliu.
    • +6 (8 voturi)    
      Sa ii spuna cineva, (Joi, 29 octombrie 2015, 16:00)

      vasile [anonim] i-a raspuns lui dandra

      cum asa,dar ai uitat de a3 s i celebru militian-avocat!, Abraham,
      • +3 (3 voturi)    
        ai dreptate (Joi, 29 octombrie 2015, 16:36)

        Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui vasile

        complicitate la tentativa de omor: 5 ani 3 luni
        santaj: 7 ani si 8 luni
        acu...... mai depinde si de victima ;)
  • +3 (3 voturi)    
    scuze, (Joi, 29 octombrie 2015, 14:31)

    victor L [utilizator]

    odata condamnat, arestul la domiciliu poate fi dat doar din marinimia ta.
    Legea nu prevede :P
  • +4 (6 voturi)    
    In asteptarea lui Abraham (Joi, 29 octombrie 2015, 15:34)

    corado [anonim]

    "Omul înțelept nu-și calculează șansele. El își fixează țelul și apoi îl atinge." Societatea , condusă de Dr. Abraham Pavel ...mda ! DNA, miliţianul-generalul-avocat unul din cei mai de vază traficanţi de influenţă din România.
  • -1 (13 voturi)    
    Si Mircea BASESCU pentru coruptie cat? (Joi, 29 octombrie 2015, 15:51)

    Superman [anonim]

    Pentru santaj 12 ani, pentru crima ar fi luat 4-5.
    Dar pentru coruptie, trafic de influenta cat ia Mircea Basescu?
    Ca de aici pornit totul, madam Kovesi ?
    Nu l-au santajat asa.. de pe strada?
    HUO.
    • +1 (5 voturi)    
      nu stii sa citesti? (Joi, 29 octombrie 2015, 15:55)

      Floorin [utilizator] i-a raspuns lui Superman

      a lua 7a ani pt santaj.
      mai avea un rest de 5 ani de la o injunghiere.

      ce mai.. baiat bun
  • 0 (8 voturi)    
    pai pentru CE l-au santajat? (Joi, 29 octombrie 2015, 16:03)

    Codruta N [utilizator]

    Inseamna ca exista o chestie pentru care el PUTEA sa fie santajat - ca daca n-ar fi existat, n-ar fi avut cum sa-l santajeze .:)
    Mircea Basescu CAT ia pentru chestia aia? :P
  • +9 (11 voturi)    
    Aria calomniei (Joi, 29 octombrie 2015, 16:47)

    Stefan Michiu [anonim]

    Pare -pana la sentinta definitiva-o lectie data santajistilor.Asta nu scuza stupiditatea lui Mircea Basescu de a se lasa antrenat in astfel de mizerii.DAR, cum ramane cu infinitele talk-show-uri in care erau invitati condamnatii de astazi, incurajati sa spuna orice bazaconii numai sa fie contra presedintelui,in care moderatorii se intreceau in supozitii si argumente privind implicarea presedintelui Basescu?Raspunde cineva pentru tonele de dejectii aruncate cu aceasta nesperata oportunitate in capul presedintelui de atunci, vinovat ca are un frate prost?Ce a mancat lupul ramane mancat, ca doar suntem in Romania!
    • -1 (1 vot)    
      EXACT (Joi, 29 octombrie 2015, 21:48)

      cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui Stefan Michiu

      Foarte bine remarcat.
    • 0 (0 voturi)    
      fas (Vineri, 30 octombrie 2015, 11:10)

      Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui Stefan Michiu

      Tot dosarul cam "pute". Radem-as sa se dovedeasca pana la urma un mare "fas" pus la cale numai pentru ca-l chema Basescu.
    • 0 (0 voturi)    
      Aveti incredere in justitie? :)) (Vineri, 30 octombrie 2015, 12:29)

      Tepes [anonim] i-a raspuns lui Stefan Michiu

      Adica dumneavoastra vreti sa-mi spuneti ca aveti incredere in justitie ?:)) Pai santajistii astia au mintit cind au zis ca i-au dat bani lu' Basescu si DNA-ul l-a arestat din greseala pe Mircea Basescu?:)) Hai lasati-o dreaq ca chiar puneti botu la toate mascaradele si de-aia e tara aia unde e :)) Va rog eu frumos sa nu mai votati data viitoare ...:))


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by