Sorin Oprescu va fi plasat in arest la domiciliu. /Oprescu, la iesirea din arest: Bucurestenii sa fie convinsi ca nu i-am dezamagit si n-am sa-i dezamagesc niciodata

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 29 octombrie 2015, 12:57 Dosare Anticoruptie


Sorin Oprescu
Foto: HotNews / DP
Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi plasat in arest la domiciliu in dosarul care este cercetat de Directia Nationala Anticoruptie pentru luare de mita, a decis joi Curtea de Apel Bucuresti, potrivit Agerpres.

Instanta a decis ca, de la data eliberarii din arestul central al Politiei Capitalei, Sorin Oprescu sa stea 30 de zile in arest la domiciliu, timp in care trebuie sa se supuna restrictiilor stabilite. Fostul edil are interdictie sa ia legatura cu martorii si inculpatii din dosar si trebuie sa poarte permanent un sistem electronic de supraveghere, adica o bratara electronica de urmarire.

De asemenea, in perioada in care se va afla in arest la domiciliu, Sorin Oprescu va trebui sa se prezinte in fata procurorilor si a judecatorilor ori de cate ori va fi chemat.

Ora 14:44 Oprescu, la iesirea din arest: "Multumesc  tuturor care m-au sustinut moral. (Intrebat ce va face prima data cand va ajunge acasa): Sincer? Imi fac insulina. E prea devreme ca sa... vreau sa discutam de sanatate. Bucurestenii sa fie convinsi ca nu i-am dezamagit si n-am sa-i dezamagesc niciodata, chiar daca lucrurile stau cum stau in momentul asta."

Primarul Capitalei a fost arestat preventiv pe 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita. Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, pe 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, incepand din 15 septembrie.

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, si cu fostul sau sofer Cristian Stanca, zis "Grenada", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruti de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea si Octavian Alin Petroi, denuntatori in dosar. Firma efectua lucrari la Palatul de la Mogosoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infractionala a lui Popa si l-ar fi mentinut in functie, sustin anchetatorii.

Sorin Oprescu a fost dus, in 14 octombrie, inapoi in Arestul Politiei Capitalei, dupa ce i-au fost facute investigatii medicale la Centrul Oncologic Fundeni, cerute de avocatii edilului, care aratau ca i-ar fi fost depistat un nodul la un plaman, existand suspiciuni ca ar avea cancer.

Primarul suspendat al Capitalei fusese transferat pe 8 octombrie, sub paza, din Arestul Capitalei, mai intai la Institutul Oncologic Bucuresti, apoi la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "N. Paulescu", unde a stat cinci zile, din 9 pana in 14 octombrie.

Aparatorii lui Sorin Oprescu aratau, in cererea de transfer intr-un spital, ca, in urma investigatiilor medicale la care primarul suspendat al Capitalei a fost supus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, s-ar fi stabilit ca ar suferi de 12 afectiuni, unele grave, fiindu-i depistat si un nodul la un plaman, care ridica suspiciuni privind un posibil cancer. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat "un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept", fiind recomandata efectuarea unor investigatii suplimentare.

Sorin Oprescu a fost transferat si in 26 septembrie, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a stat internat intr-o rezerva la Sectia de Cardiologie, sub paza, pana in 29 septembrie. Medicii de la SUUB i-au facut mai multe investigatii, printre care si o coronarografie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























6291 vizualizari

  • +24 (30 voturi)    
    Rusine (Joi, 29 octombrie 2015, 13:08)

    Gila [utilizator]

    Rusine judecatorilor care l-au eliberat.
    Puteau sa-l trimita de "n" ori la analize, la "n" spitale dar fara a-l elibera.
    Nu exista niciun document (si nici n-o sa existe) care sa ateste ca sufera de cancer.
    Imensa scarba
    • +5 (19 voturi)    
      mda (Joi, 29 octombrie 2015, 13:20)

      RaduK [utilizator] i-a raspuns lui Gila

      Sa nu ne pripim cu invective si jigniri pana nu vedem o sentinta. Pana una alta ceea ce fac judecatorii si sunt deja din ce in ce mai multi care o fac bine este sa aplice legea.... care nu este asa buna si nici nu este data de ei. Ar trebui sa iesim in strada si sa cerem parlamentarilor de orice culoare legi clare, simple si functionale. Nu avem sistem juridic anglo-saxon unde judecatorul sa aiba idei...
    • +16 (18 voturi)    
      Rusine la judecatorii care l-au eliberat (Joi, 29 octombrie 2015, 14:10)

      Jean [anonim] i-a raspuns lui Gila

      Mafia vracilor actioneaza asupra justitiei tribale in tribala tara corcodusiera Romania.Oamenii astia spurca locul prin existenta lor. Oprescu un ticalos absolut ,hot dovedit, lipsit de morala scapa si isi bate joc de cetateni.Oprescu este un hot care iti baga mana in buzunar si se uita in ochi tai si zice ca nu vezi bine ca el te fura.Are hotia ca grupa sanguina.Nu are morala.NU are decat o foame cuplita o foame de porc ca sa fure.Fura de stinge.Si zice ca nu fura desi il prinzi cu rata in gura.Omul nu mai are nici individualizarea constintei faptelor sale negative .El nu mai considera furtul ca fapta anti sociala.Este dreptul lui.Ca este medic si are voie.
      • +9 (9 voturi)    
        Intrebari (Joi, 29 octombrie 2015, 15:26)

        Intrebari [anonim] i-a raspuns lui Jean

        De ce nu mai vrea sa mearga la spital sa-si investigheze cele 12 boli incurabile ?
        Nu mai este foarte grav bolnav ?
        De ce justitia s-a grabit sa-l trimita la spital de fiecare data cind a cerut ?
        De ce nu a facut inca DNA-ul o alta cerere de arestare, pentru ca, intre timp, au fost descoperite si alte infractiuni ?
        De ce nu a facut inca DNA-ul cerere de revizuire a scandaloasei decizii de eliberare ?
        Asteapta justitia ca infractorul sa ascunda sau sa distruga probe ?
        Asteapta justitia ca infractorul sa aduca, prin interpusi, martori mincinosi ?
        Citi infractori mai permite justitia sa fie eliberati de judecatoarea corupta Costiniu ?
        De ce nu a fost arestata judecatoarea corupta Costiniu pentru favorizarea infractorilor ?
        • +4 (4 voturi)    
          pai, (Joi, 29 octombrie 2015, 16:14)

          nahir [utilizator] i-a raspuns lui Intrebari

          l-a vindecat dna-ul de toate cele n-spe boli.
          d-aia l-au si eliberat.
          in timpul bolesnito-tratamentului, a inceput sa ciripeasca ca o privighetoare, motiv pentru care i s-a dat drumul sa mai zboare un pic pe langa colivie. ca-i legat la glezna sa nu se departeze prea mult
          • +2 (2 voturi)    
            Well ... il baga sub musama si pe asta ! (Vineri, 30 octombrie 2015, 8:37)

            Mitica Palarierul [anonim] i-a raspuns lui nahir

            Well ... il baga sub musama si pe asta !

            "Sistemul" romanesc se bazeaza pe spaga - dai spaga, iesi de la gherla. Simplu, clar, pe baza algoritmului cu pretul cel mai mic.

            Ieri a fost o zi buna pentru "Justitia" romaneasca - in disputa dintre neamurile lui Basescu, cei care au platit banii au luat ani de inchisoare, aratand Basescu ca "nu are neamuri la mancare", iar in disputa dintre Oprescu si popor - l-au dat pe dr. Oprenghele acasa, sa se relaxeze.

            "Patria si Dreptul Meu!"
            .
  • +9 (15 voturi)    
    sa speram ca nu mai poate influenta ancheta (Joi, 29 octombrie 2015, 13:14)

    alin [anonim]

    Sa speram ca din acest moment nu mai poate influenta ancheta pentru ca tentative a avut cu carul. Asta ca sa nu aducem in discutie de ce arsenal medical s-a folosit in tertipurile lui de a capata macar si cateca clipe in afara penitenciarului.
    • +21 (23 voturi)    
      acasa (Joi, 29 octombrie 2015, 13:36)

      Wildschwein_007 [utilizator] i-a raspuns lui alin

      o sa aiba posibilitati si timp destule pentru a manipula orice si pe oricine. Nu trebuia nene eliberat. Dar asa e in Ro. Hotzii sunt mai cinstiti ca oamenii obisnuiti ca noi.
      • +12 (12 voturi)    
        care dai ma (Joi, 29 octombrie 2015, 14:47)

        Wildschwein_007 [utilizator] i-a raspuns lui Wildschwein_007

        minus aicea? Tu esti oprescule, ai ajuns acasa la calculator? :-)
        • +1 (3 voturi)    
          Pai nu? (Joi, 29 octombrie 2015, 16:15)

          Oparescu [anonim] i-a raspuns lui Wildschwein_007

          -- putin pamflet --

          acasa, unde e cald si bine... dau cu clickul impreuna cu Udruta, mama lor de adversari ...

          Putin PR online nu strica, mi-a soptit Elenuta la urechea aia buna.

          Pai si de ce sa nu imi dea drumul? Si eu si Lenuta am impartit cu toti barosanii, fara discernamant, pardon, fara sa tinem seama de culoare politica.

          Am impartit la toti visinii, stiu ei care... nu baietii de la peluza ci baietii de la Loja.
        • +6 (6 voturi)    
          nooo, (Joi, 29 octombrie 2015, 16:19)

          nahir [utilizator] i-a raspuns lui Wildschwein_007

          e unul din cei carora le-a multumit la iesirea din colivie :

          "Bucurestenii sa fie convinsi ca nu i-am dezamagit si n-am sa-i dezamagesc niciodata"

          oparescu nu si-a mai frecat nasul ca udrea, a adus multumiri.
          nu tuturor bucurestenilor, ci doar unora, carora probabil le-au tremurau chilotii in perioada asta.
    • +10 (12 voturi)    
      Evident ca asta va face. (Joi, 29 octombrie 2015, 14:08)

      ouyang [utilizator] i-a raspuns lui alin

      Tara de tampiti.
  • +18 (24 voturi)    
    deh (Joi, 29 octombrie 2015, 13:15)

    Ana Armanca [utilizator]

    Cât umbla noaptea după sacii de bani nu avea nici o boală, acuma are 12,,, Lehamiteeeeeeeeeee...
    • +7 (7 voturi)    
      Ultima cifra era 14 (Joi, 29 octombrie 2015, 15:26)

      manusha [utilizator] i-a raspuns lui Ana Armanca

      si poate sa mai creasca. Dar daca e asa bolnav copt de ce nu-si da demisia din functia de primar ?
  • +13 (15 voturi)    
    FURA! (Joi, 29 octombrie 2015, 14:05)

    ouyang [utilizator]

    Abia l-ati prins ca i-ati si dat drumul? Penibil e putin spus. Pai nici nu a facut parnaie!!! WTF??? S-a plimbat dintr-un spital in altul. O sa apara maine la tv sa ne explice iar mizerii plangand. E tot mai clar ca se merita sa furi in Romania, tara tuturor tampitilor si coruptilor. Furi tot si ai de unde plati o mie de p..lifirici. Intervine pentru tine premierul, avocatul poporului! Judecatorii te lasa sa stai acasa!!! Casa construita din zeciuiala banilor publici! Doar FURA!
    • +11 (11 voturi)    
      mda (Joi, 29 octombrie 2015, 14:46)

      Wildschwein_007 [utilizator] i-a raspuns lui ouyang

      chiar nu pot intelege de ce i-au dat drumul. Pentru ca e bolnav? SI CE DACA? Legea nu ar trebui sa tina cont de asa ceva. Penitenciarele nu au mai oameni buni si spital sau ceva? De ce trebuie coruptul coruptzilor si hotzul hotzilor sa stea acasa mai nene, cand o baba care fura o gaina face puscarie pe bune? Pai cred ca Romania n-o sa fie niciodata o tzara normala...
      • +1 (3 voturi)    
        i-au (Joi, 29 octombrie 2015, 16:20)

        nahir [utilizator] i-a raspuns lui Wildschwein_007

        dat drumul pentru ca a turnat tot. tot ce putea, probabil.
        • +3 (3 voturi)    
          Din pacate nu. (Joi, 29 octombrie 2015, 19:24)

          ouyang [utilizator] i-a raspuns lui nahir

          E o manarie cu o judecatoare corupta. Probabil o vor lua in colimator urgent. Nu e posibil asa ceva. E de dat foc la tot. Astept sa fie arestata.
  • +12 (14 voturi)    
    Comisie medicala (Joi, 29 octombrie 2015, 14:06)

    Anjo [utilizator]

    Eu daca as fi avut posibilitatea ii spuneam clar:
    Ai posibilitatea sa fii verificat pentru ce boala vrei tu de o comisie medicala ultra experimentata din strainatate pe banii tarii. Daca se dovedeste ca ai bolile alea nasoale de nu poti sta in inchisoare esti judecat in libertate. daca se dovedeste ca nu esti bolnav, direct confiscare a extinsa a averii pana la rudele de grad 3 plus condamnare imediata la temnita gre pe viata fara drept de recurs.
    Intrebare de baraj... ce varianta alegea Oprescu?
  • +10 (12 voturi)    
    Sorine da-i si lupta ,A3 & Ghitza tv te iubeste (Joi, 29 octombrie 2015, 14:40)

    Plagarus [utilizator]

    Stim ca esti un demn reprezentant al PSDerbedeilor penali !
  • +10 (10 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 29 octombrie 2015, 14:44)

    [anonim]

  • +5 (5 voturi)    
    Hotii sunt prietenosi! (Joi, 29 octombrie 2015, 15:02)

    Entiu [anonim]

    Dupa ce a furat atita, cum sa uite? Asta nu va face puscarie o sa vedeti..
    • +3 (5 voturi)    
      Cornulete (Joi, 29 octombrie 2015, 16:17)

      Oparescu [anonim] i-a raspuns lui Entiu

      Nu facem cornulete la brutarie ca avem suporteri judecatori... o caracatita nu isi papa tentaculele nene, ce v-ati prostit?
  • +8 (8 voturi)    
    stim ce urmeaza (Joi, 29 octombrie 2015, 15:25)

    KARA GHIOS [anonim]

    Deja am invatat procedurile:
    varianta 1:
    control judiciar(1-5 luni) -> ridicare control judiciar -> trimitere judecata -> 1-2 ani judecata -> primeste 2-3 ani inchisoare cu executare -> scrie 5 "lucrari stiintifice" si este eliberat conditionat dupa 1 an si un pic pentru "buna purtare!" -> dupa 2 ani revine in politica ca un erou cu trecutul uitat


    varianta 2:
    control judiciar(1-5 luni) -> ridicare control judiciar -> trimitere judecata -> 1-2 ani judecata -> primeste 1 an cu suspendare + niste felicitari -> a doua zi revine in politica ca un erou cu trecutul uitat

    In ambele variante, in cel mai bun caz
    i-se confisca 10% din averea declarata adica mai nimic
  • +4 (4 voturi)    
    . (Joi, 29 octombrie 2015, 15:26)

    gonzi [anonim]

    doctore, lasa ne.. nu stiu ce e in dosar, dar cu sau fara voie ai patronat o mare mafie in primarie, toti il luati pe nu.. cum , n ai vazut ce faceau aia??
  • +7 (7 voturi)    
    Stie cineva (Joi, 29 octombrie 2015, 15:29)

    manusha [utilizator]

    daca madama Costiniu mai judeca la Curtea de Apel ?
    • +9 (9 voturi)    
      " Judeca " ! (Joi, 29 octombrie 2015, 16:04)

      Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui manusha

      VioriCA COstiniu este autoarea acestei noi magarii !
  • +7 (7 voturi)    
    ... (Joi, 29 octombrie 2015, 15:32)

    a.nonim [utilizator]

    E adevarat, nu vorbim de dezamagire, vorbim de furie...
  • +4 (4 voturi)    
    Intrebat ce va face prima data cand va ajunge acas (Joi, 29 octombrie 2015, 15:50)

    io [anonim]

    Sincer?

    O sa ma apuc de autostrada suspendata, si un concert cu mosi craciuni...ca sa uitam cu totii si sa ne veselim!
  • +4 (4 voturi)    
    Pai eu sunt deja convins... (Joi, 29 octombrie 2015, 15:51)

    Flinder [anonim]

    ...ca A FURAT SI NE-A DEZAMAGIT ! L-ati vazut, de cum a iesit din arest era vioi, vesel, sanatos tun si , desigur, acelas fatarnic care facea pe integrul, dar lipsit de cea mai mica urma de demnitate si barbatie. Un farsor si lash mizerabil cu educatie tupeisto-securista de la tac-su. Toata " medicina " pe care o stie el si o practica e doar in scop personal sa-si inventeze afectiuni de bolnav inchipuit.
  • +7 (7 voturi)    
    Justitie de 2 bani! (Joi, 29 octombrie 2015, 16:05)

    Adri70 [utilizator]

    Acum si gunoiul asta o sa-si faca puscaria in vila de lux!... Halal justitie!
  • +4 (4 voturi)    
    sa-l supravegheze un medic (Joi, 29 octombrie 2015, 16:32)

    natbl73 [utilizator]

    cand isi face insulina, ca ajunge naucu' iar la spital...
  • +3 (3 voturi)    
    ia de-aici ce cred bucurestenii despre tine.. (Joi, 29 octombrie 2015, 16:44)

    fanegr1ja [utilizator]

    https://www.youtube.com/watch?v=AhTxAVo3AMY
  • +5 (5 voturi)    
    Nu ne veti dezamagi (Joi, 29 octombrie 2015, 16:46)

    aniod [utilizator]

    veti ajunge la inchisoare.
  • +6 (6 voturi)    
    Nu am fost dezamagiti (Joi, 29 octombrie 2015, 16:51)

    Bogdan_100 [utilizator]

    Ne asteptam la hotiile primarului si la arestarea lui. Afirmatia ca nu ne va dezamagi in viitor arata ca vom mai avea parte de dosare penale al primarului cel smecher. uimitor cum s-a schimbat tonul dupa cateva sapatamani de parnaie. Fara mistocareala de fante de cartie, fara vorbe in doi peri. Modestie si raspunsuri la obiect. Ar fi deci o solutie pentru multi din politica (parnaia) Ponta Sova Nastase (aici e necesara repetarea tratamentului pielea fiind de grosime iesita din comun)Mazare, Nicusor Constantinescu.....
  • +6 (6 voturi)    
    Scarba (Joi, 29 octombrie 2015, 17:38)

    batmanss [utilizator]

    Mi-e scarba de justiția din România .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by