Dan Andronic, reactie la dosarul Udrea: Am explicat la DNA ceea era de explicat si am predat absolut toate documentele solicitate de procurori

de Red. Stiri     HotNews.ro
Marţi, 20 octombrie 2015, 20:00 Dosare Anticoruptie


Dan Andronic, acţionarul majoritar al Editurii Evenimentul şi Capital, a respins implicarea Evenimentului Zilei in "jefuirea" Hidroelectrica. Intr-o pozitie publicata de Evenimentul Zilei, Andronic a facut precizari legate de noul dosar al DNA pe numele Elenei Udrea. Procurorii DNA arata intr-un comunicat de presa ca Elena Udrea a primit, intre altele, de la un om de afaceri o creanta de 900.000 de euro pe care una dintre firmele respectivului om de afaceri o detinea la o companie media. Potrivit DNA, creanta era rezultatul unui imprumut garantat cu 90% din actiuni in firma de presa.

Surse judiciare sustin ca aceasta creanta ar fi fost la firma care editeaza Evenimentul Zilei si care, in acte, este detinuta de Dan Andronic. Potrivit surselor HotNews.ro, Dan Andronic ar fi implicat in noul dosar. El nu a raspuns incercarilor repetate ale HotNews.ro de a obtine o pozitie si lamuriri pe aceasta tema.

Dan Andronic scrie in pozitia sa ca "Evenimentul zilei este implicat în "jefuirea" Hidroelectrica la fel de mult cât este România liberă implicată în "jefuirea" Astra, Realitatea TV - în "jefuirea" Petrom Service şi a bugetului de stat, Hotnews - în "jefuirea" banilor de la SIVECO şi Pro TV - în "contractarea" a 5 milioane de euro de la Ministerul Dezvoltării. Şi exemplele pot continua. În rest, am explicat la DNA ceea era de explicat şi am predat absolut toate documentele solicitate de procurori".

Intrebarile adresate de HotNews.ro lui Dan Andronic nu aveau legatura cu "jefuirea" Hidroelectrica, ci cu implicarea sa in transferul actiunilor firmei Editura Evenimentul si Capital catre Elena Udrea, via Bogdan Buzaianu.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3344 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Lupte grele pe frontul reglarilor politice (Marţi, 20 octombrie 2015, 20:17)

    Plagarus [utilizator]

    Ori la bal ori la penitenciar. Scapa cine poate,dar tzinta vaca ramane " doctorul " P.Viorel Victor.
    Deocamdata ataca cei mai speriati ?
  • +1 (1 vot)    
    DNA DNA trebuie sa asaneze odata si mass media! (Marţi, 20 octombrie 2015, 20:31)

    I Puscas [anonim]

    Cazuri ca cel al lui Dan Andronic de la Ev. Zilei nu sunt singulare. Este un sistem bine pus la punct care se practica in mass media, pentru cumparare ilicita de influienta, folosindu-se totala lipsa de profesionalism si coruptia unor oameni care lucreaza in mass media, cum este si cazul de fata, care este de notorietate publica de multa vreme.Fenomenul viciaza rolul si obiectivitatea mass mediei si reprezinta o sfidare si o desconsiderare a publicului larg , pe care mass media ar fi chemata sa il serveasca cu corectitudine si nu a-l induce in eroare prin vehiculare de stiri trucate, false.Deci asta asteapta acul publicul larg de la DNA.O sesizarte din oficiu!
  • +2 (2 voturi)    
    Mai ies cativa (Marţi, 20 octombrie 2015, 20:51)

    xrogo [utilizator]

    "independenti" la iveala!!!
  • 0 (2 voturi)    
    Doar când te uiți la fața lui Andronic (Marţi, 20 octombrie 2015, 23:32)

    MyGame1 [utilizator]

    Doar când te uiți la fața lui Andronic, îți dai seama ca marele patron EVZ este este un biet ziarist sub acoperire plătit de EU. Acest "independent" ca si profesorașul lui, Cristoiu, sunt oameni vânduți pe câțiva arginți. Așteptam cu interes ca DNA sa mai descopere si alți "independenți". Ole, ole, DNA face istorie!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by