UPDATE Sorin Oprescu ramane in arest preventiv. Curtea de Apel Bucuresti a respins contestatia /  Oprescu se afla sub paza la un centru de diabetologie

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 9 octombrie 2015, 15:23 Dosare Anticoruptie


Sorin Oprescu (foto arhiva)
Foto: AGERPRES
Curtea de Apel Bucuresti a respins vineri contestatia lui Sorin Oprescu la decizia de prelungire cu 30 de zile a arestului, astfel incat primarul suspendat ramane in arest preventiv, informeaza Digi24.

Instanta a judecat vineri contestatia formulata de Sorin Oprescu, dupa ce, in 30 septembrie, Tribunalul Bucuresti a admis cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv, masura luata in 6 septembrie, informeaza Mediafax.

UPDATE Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, se afla vineri sub paza la un centru medical specializat in probleme de diabetologie, informeaza Agerpres.

"Cu privire la persoana privata de libertate, facem precizarea ca in acest moment se afla in investigatii medicale, la un centru medical specializat in probleme de diabetologie, investigatii ce se desfasoara in urma unui transfer interspitalicesc, decis de medicii specialisti. Persoana privata de libertate a fost escortata si se afla sub paza, conform procedurii", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Capitalei.

Surse medicale au precizat pentru Agerpres ca investigatia PET Scan la care urma sa fie supus Sorin Oprescu a fost amanata pentru saptamana viitoare, intrucat valorile glicemice ale acestuia nu au putut fi echilibrate.

"Efectuarea PET-Scan a fost amanata pentru saptamana viitoare din cauza ca valorile glicemice nu au putut sa fie stabilizate. Pana atunci trebuie obligatoriu sa i se echilibreze glicemia. Procedura spune ca daca depaseste o anumita valoare - 150 - este imposibil sa i se faca PET Scan intrucat ar putea intra in coma", au explicat sursele citate.

Fostul edil a fost dus in cursul zilei de joi la Institutul Oncologic Bucuresti.

Instanta a dispus pe 6 octombrie si prelungirea arestului preventiv pentru Cristian Stanca, fostul sofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic in Primaria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae si Florin Supeala, directorul general si respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Mogosoaia, si pentru omul de afaceri Claudiu Bengalici. De asemenea, Tribunalul Bucuresti a decis ca Bogdan Cornel Popa, directorul Administratiei Cimitirelor si Romeo Albu sa ramana in arest al domiciliu inca 30 de zile.

Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti a aratat, in motivarea deciziei din 30 septembrie, ca daca ar fi inlocuit arestul preventiv cu controlul judiciar sau arestul la domiciliu, Sorin Oprescu ar putea influenta ancheta, dand ca exemplu o discutie pe care edilul a avut-o in 17 septembrie, in duba politiei, cu Cristian Stanca, fostul sau sofer.

In ce priveste argumentele care tin de starea de sanatate a lui Sorin Oprescu, instanta a apreciat ca, desi edilul acuza afectiuni medicale multiple, sustinute de inscrisurile medicale depuse la dosar, nu exista probe ca acesta nu ar suporta regimul de detentie, edilul avand si posibilitatea tratamentului medical sub paza permanenta.

Contestatia lui Sorin Oprescu de la Curtea de Apel Bucuresti se judeca in absenta edilului, intrucat acesta este supus, vineri, unor investigatii medicale, la Centrul Oncologic de Diagnostic si Tratament Fundeni, ca urmare a aprobarii cererii formulate in 3 octombrie de avocatii edilului, la Arestul Politiei Capitalei.

Aparatorii lui Sorin Oprescu au aratat, in cererea de transfer intr-un spital, ca, in urma investigatiilor medicale la care primarul suspendat al Capitalei a fost supus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, s-ar fi stabilit ca ar suferi de 12 afectiuni, unele grave, fiindu-i depistat si un nodul la un plaman, care ridica suspiciuni privind un posibil cancer. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat "un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept", fiind recomandata efectuarea unor investigatii suplimentare.

Surse medicale au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Sorin Oprescu va sta internat, sub paza, la Institutul Oncologic Bucuresti, iar la Centrul Oncologic de Diagnostic si Tratament Fundeni ii va fi facuta o investigatie computer tomograf.

Avocatul Viorel Mocanu a declarat ca Sorin Oprescu ar trebui sa stea internat cel putin doua zile. "Exista o perioada de timp stabilita, 24 de ore preparatorii si alte 24 de ore post-operatorii. Dat fiind faptul ca dansul este diabetic, interventia care se face necesita o supraveghere mai amanuntita si mai atenta dupa", a spus Mocanu.

Avocatul a precizat ca Sorin Oprescu nu se simte bine, are variatii mari de tensiune, valori modificate ale hemoglobinei si glicemia nu scade sub 240, dar medicul de la Arestul Central considera ca "acestea sunt lucruri normale".

Surse juridiciare au declarat, pentru MEDIAFAX ca avocatii lui Sorin Oprescu au depus la Centrul Medical de Diagnostic si Tratament Ambulatoriu "Dr. Nicolae Kretzulescu" - Policlinica MAI din Bucuresti o sesizare la adresa doctoritei de la cabinetul medical al Arestului Central, pe care o acuza de nerespectarea recomandarilor medicale facute la externarea lui Sorin Oprescu si ca ar interzice noi controale in cazul acestuia.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita. Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, in 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, din 15 septembrie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1394 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    Oprescu nu uita (Vineri, 9 octombrie 2015, 15:44)

    Jean Valjean [anonim]

    Oprescu nu uita: Puscaria-i casa ta. Pentru ca ne-ai jefuit de bani prin hotiile cu apa si cimitire.Hotule !
    • +2 (2 voturi)    
      Boala (Vineri, 9 octombrie 2015, 18:05)

      Close [anonim] i-a raspuns lui Jean Valjean

      Cum cad toti la pat cum dau de parnaie. Le-as da drumul numai daca au boli terminale si mai au maxim 12-24 de luni de trait. Si daca traiesc mai mult inapoi la parnaie pana la efectuarea pedepsei complete.
  • +2 (2 voturi)    
    tza/tza/tza/capritza tza....nu il lasa (Vineri, 9 octombrie 2015, 15:46)

    un domn [utilizator]

    pe sorin asa/ ca Brutaria nu e rea / tza/tza/tza/ capritza tza.....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by