DNA: Primarul comunei constantene Limanu, trimis in judecata pentru fraude cu fonduri europene in amenajarea pistei de biciclete 2 Mai - Vama Veche

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 6 octombrie 2015, 20:54 Dosare Anticoruptie


Primarul comunei constantene Limanu, Iustin Nicolae Urdea, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie in forma continuata si folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, urmarindu-se obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

In acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei secretarul comunei Limanu, Bogdan Voicu, dirigintele de santier Eugen Barbu, precum si Elena Tambozi si Vasile Cotin, reprezentanti ai unor societati comerciale, potrivit unui comunicat al DNA transmis marti si citat de Agerpres.

Dosarul vizeaza modul de atribuire a unui contract cu finantare europeana pentru amenajarea unei piste de biciclete in zona de sud a litoralului romanesc.

"In perioada 2008 - 2009, in contextul unui proiect finantat din fonduri PHARE intitulat 'Turism Transfrontalier pe bicicleta - pista comuna pentru pietoni si biciclete pe faleza Marii Negre in zona 2 Mai - Vama Veche - frontiera', inculpatul Urdea Iustin Nicolae, beneficiind de sprijinul celorlalti inculpati, in exercitarea atributiilor de serviciu (...) a atribuit acest contract societatii comerciale reprezentate de inculpatul Cotin Vasile, fara respectarea prevederilor legale. In acelasi context, inculpatul Urdea, desi cunostea imprejurarea ca o parte a lucrarilor aferente traseului modificat al pistei comune s-a realizat anterior semnarii unui act aditional la contractul respectiv de lucrari, a prezentat Autoritatii de Management documente cu un continut nereal, care atestau in mod fictiv faptul ca lucrarile ar fi fost efectuate dupa intrarea in vigoare a actului respectiv", se arata in comunicatul DNA.

In baza documentelor respective, intocmite si semnate de Elena Tambozi in calitate de proiectant, Eugen Barbu, in calitate de diriginte de santier, si Vasile Cotin, unitatea administrativ-teritoriala Limanu a obtinut fonduri nerambursabile in cuantum de 413.641,31 lei.

"Faptele descrise mai sus au avut drept consecinta aplicarea de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a unei corectii financiare de 25% din valoarea contractului de lucrari, modificat prin actul aditional (reprezentand 116.258,73 euro si TVA in cuantum de 79.373,46 lei), ce a determinat stabilirea in sarcina beneficiarului finantarii - Consiliul Local al comunei Limanu - a unei creante bugetare de 68.427,19 euro aferente contributiei UE la finantarea proiectului, 92.012,03 lei aferente contributiei publice nationale de la bugetul de stat si TVA in suma de 79.374,78 lei", se mai precizeaza in comunicat.

Atat atribuirea actului aditional aceleiasi firme reprezentate de Vasile Cotin, cat si aplicarea corectiei financiare au avut la baza o nota cu un continut nereal intocmita de secretarul comunei Limanu, Bogdan Voicu.

Ministerul Dezvoltarii si Administratiei Publice s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 215.428,10 euro, in cauza fiind dispusa masura asiguratorie a sechestrului asupra imobilelor ce apartin inculpatilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1595 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by