Martor DNA: Apa Nova ar fi cumparat bunavointa unor televiziuni cu sume importante

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 5 octombrie 2015, 19:38 Dosare Anticoruptie


Apa Nova ar fi cumparat, printr-o firma controlata de Ovidiu Semenescu, "bunavointa" unor televiziuni cu care furnizorul a incheiat contracte pe sume "importante" de bani, pentru ca acestea sa nu prezinte aspecte negative din activitatea companiei, a sustinut un martor, potrivit motivarii instantei, citata de agentia Mediafax.

O persoana care a dat declaratii ca martor la DNA Ploiesti in dosarul de coruptie in care este implicata Apa Nova a sustinut, in fata procurorilor, ca reprezentanti ai furnizorului de apa au incheiat contracte pentru sume ¬importante¬ de bani cu societati care opereaza televiziuni de stiri, pentru ca respectivele posturi TV sa nu prezinte aspecte negative din activitatea companiei, se arata in motivarea Curtii de Apel Ploiesti la decizia de a-i cerceta sub control judiciar pe Costin Berevoianu, fostul consilier al primarului suspendat Sorin Oprescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu si omul de afaceri Ovidiu Semenescu.

Conform documentului citat, martorul respectiv a indicat numele a patru societati care opereaza tot atatea posturi de televiziune.

"Din declaratia martorului amenintat I.A., din 14 septembrie 2015, rezulta ca Semenescu Ovidiu Traian controleaza SC Avatar Media Project SRL, agent economic prin intermediul caruia, astfel cum rezulta din actele existente la dosarul cauzei, in perioada de referinta, au fost facute plati importante de catre SC Apa Nova SA catre Realitatea Media SA, Antena 3 SA, Bl Channel SRL, RTV Satelite Net SRL s.a.", se arata in documentul citat.

Potrivit incheierii redactate de Curtea de Apel Ploiesti, "acelasi martor a sustinut ca prin intermediul S.C. Avatar S.R.L. este cumparata 'bunavointa' trusturilor de presa care, de o buna perioada de timp, nu au mai prezentat aspecte negative legate de activitatea firmelor din cadrul Grupului Veolia".

Pe de alta parte, Cozmin Gusa, unul dintre actionarii principali ai societatii Realitatea Media SA, care detine televiziunea de stiri Realitatea TV, a declarat ca il stie de multi ani pe Ovidiu Semenscu, dar nu cunoaste echipa administrativa de la Apa Nova.

Totodata, Cozmin Gusa a spus ca el nu se ocupa de conducerea administrativa a Realitatea Media SA si nu stie daca societatea a incheiat vreun contract cu Avatar Media Project SRL sau cu Apa Nova.

"Nu stiu, pentru ca nu ma ocup. Realitatea Media este in insolventa si are un administrator special care se ocupa de partea administrativa si un administrator judiciar. Dansii lucreaza aici, singura mea implicarea la Realitatea este pe partea de strategie editoriala", a precizat Cozmin Gusa.

Intrebat daca Realitatea Media ar fi putut sa fi incheiat totusi un astfel de contract, Cozmin Gusa a spus ca "n-ar avea de ce sa nu fie adevarat", intrucat compania Veolia cumpara publicitate in toata lumea si, probabil, la toate televiziunile din Romania.

"N-ar avea de ce sa nu fie adevarat, pentru ca ei, Veolia, fac reclama pe toata planeta, nu fac numai in Romania si cred ca fac la toate televiziunile reclama (...) In Franta, sunt sponsorul principal la cele mai mari competitii sportive, (se promoveaza, n.r.) in toata mass-media", a spus Gusa.

El a mai afirmat ca nu stie si nu a discutat niciodata aceste aspecte. "Nu stiu si chiar nu am discutat niciodata. In afara de Ovidiu Semenescu, care e consilier acolo sau care a fost consilier, si pe care il stiu de multi ani, inclusiv din Franta, eu studiind o perioada acolo, nu cunosc echipa administrativa de la Apa Nova din Romania", a mai spus Cozmin Gusa.

Pe de alta parte, Sorin Oancea, asociat al societatii B1 TV Channel SRL, care detine B1 TV, si director general al acestei televiziuni de stiri, a declarat ca nu doreste sa comenteze in acest moment aceste aspecte.

De asemenea, reprezentantii televiziunilor Antena 3 si Romania TV nu au facut comentarii referitoare la acest subiect, pana in momentul difuzarii acestei stiri.

Costin Berevoianu, fostul consilier al primarului suspendat Sorin Oprescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu si omul de afaceri Ovidiu Semenescu au fost retinuti, in 24 septembrie, de DNA Ploiesti in dosarul de coruptie in care este vizata compania Apa Nova, iar ulterior instanta a decis sa fie cercetati sub control judiciar.

In 24 septembrie, procurorii DNA Ploiesti au ridicat documente de la Apa Nova, Primaria Sectorului 1 si Primaria Capitalei, intr-un dosar care vizeaza fapte de coruptie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societatii. De asemenea, anchetatorii au facut perchezitii si la cinci locuinte si sedii de firme care au legatura cu faptele vizate. O zi mai tarziu, procurorii DNA Ploiesti au ridicat documente si de la sediul Apa Nova Ploiesti, care are contract cu autoritatile din municipiu.

Procurorii arata ca, in perioada 2008-2015, Semenescu, Moisescu si Berevoianu si-au traficat influenta pe care o aveau la reprezentantii unor institutii publice din Romania (in principal, la Primaria Generala, Consiliul General ale municipiului Bucuresti, Primaria si Consiliul Local ale Sectorului 1 Bucuresti) in beneficiul agentilor economici care fac parte dintr-un grup de firme strain, obtinand in schimb de la reprezentantii acestora sume importante de bani.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2746 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    la vremi noi, securisti noi (si instruiti) (Luni, 5 octombrie 2015, 19:43)

    anaerobik [anonim]

    M-am linistit: Gusa a stat in Franta ca sa studieze.... probabil masteratul "ochiul si timpanul"....
  • -3 (3 voturi)    
    Apa Nova a cumparat bunavointa unor televiziuni (Luni, 5 octombrie 2015, 20:08)

    Avocatul [anonim]

    Aveti de grija ce scrieti. Firma Apa Nova este o societate privata si daca nu puteti dovedi ceea ce afirmati puteti fi condamnati la plata unor daune (foarte mari pentru posibiltatile financiare din Romania). Pe linga asta nu este nimic ilegal ca firme particulare ca APA Nova si televisiuni particulare sa faca intelegeri. Continutul acestor intelegeri este traba lor si numai a lor. Modalitatea de comentare de pe aceast pagina poate foarte usor sa fie considerata de un judecator ca denigrare ceea ce duce la alte zeci de mii de € daune.
    • +1 (1 vot)    
      Dar cum ramane cu acuzatiile procurorilor? (Marţi, 6 octombrie 2015, 9:01)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui Avocatul

      Procurorii sunt reprezentantii sistemului judiciar din Romania, iar acestia spun ca APANOVA... reprezentata de angajatii motivati pecuniar eludau legea pentru a obtine foloase in avantajul societatii si in dezavantajul oricarui locuitor al Capitalei Romaniei!

      Procurorii nu-si permiteau asemenea afirmatii fara probe, probe care au convins judecatori ai Romaniei sa retina in stare de arrest angajatii onorabilei'' societati comerciale!

      La lobby-ul facut in media prin publicitate, trebuie sa adaugam si intimidarea pe care o practicati acum- dle AVOCAT prin amenintari cu represalii folosindu-va de sistemul judiciar pentru a pedepsi, ci nu pentru a va apara, imaginea deja terfelita a unei societati cu practice MAFIOTE !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by